info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Duitse Herdershond

De Duitse Herdershond is een groot hondenras uit Duitsland en wordt door de FCI in groep 1 ingedeeld. De Duitse Herdershond is geboren aan het einde van de 19e eeuw en is een klassieke beschermings-, bewakings- en herdershond. Hij wordt in veel landen gewaardeerd als politiehond en wordt ook gebruikt door reddingsdiensten en als geleidehond.

Kenmerken van de Duitse Herdershond

Met een schofthoogte van 55 tot 60 centimeter voor vrouwen en 60 tot 65 centimeter voor reuen is de Duitse Herdershond een van de grote rassen. Het gewicht ligt meestal tussen de 22 en 40 kilogram, met vrouwelijke herdershonden tot een maximum van 32 kg en mannelijke exemplaren van ten minste 30 kg.

De herdershond wordt gekenmerkt door een gespierd en sterk lichaam met evenwichtige verhoudingen. De grootte van de wigvormige kop past perfect in het totaalbeeld.

Daarnaast behoren amandelvormige, donkere ogen en spitse, rechtopstaande oren tot de optische kenmerken van de Duitse herdershond.

Om een ziekte van heupdysplasie en andere gewrichtsziekten te voorkomen, wordt het fokken van de Duitse herdershond nu steeds meer benadrukt op het feit dat de rug niet schuin naar achteren valt. 

De vacht van de herdershond, met een levensverwachting van ongeveer 9 tot 13 jaar, is dicht, gemakkelijk te verzorgen en weerbestendig.

De rasstandaard staat talrijke bontkleuren toe met de Duitse herdershond, waarbij een zwart zadel met bruine, roodbruine, lichtgrijze of gele insignes bijzonder wijdverspreid is.

Herdershond natuur en karakter

Als klassieke herdershond wordt de Duitse herdershond gekenmerkt door een attent karakter en een uitgesproken beschermend instinct. Toch is hij meestal speels, evenwichtig en goedmoedig.

Daarnaast is de herdershond zeer zelfverzekerd, veerkrachtig en sterk in zenuwen. Deze kwaliteiten, gecombineerd met zijn gehoorzaamheid, maken hem tot een uitstekende geleidehond, die in vele landen over de hele wereld wordt gewaardeerd.

Duitse Herdershond

Activiteiten met de herdershond

Herdershonden zijn leerzaam, aanhankelijk en hebben een grote bewegingsdrang. Dankzij hun goede reukzin worden ze vaak gebruikt als snuffelhonden. Daarnaast zijn ze ideaal voor de opleiding tot geleidehond of voor hun oorspronkelijke fokdoel als waak- en herdershond.

Wie beslist om een Duitse herdershond als gezinshond te nemen, moet ervoor zorgen dat de viervoeter op volle kracht aan zijn trekken komt, zowel mentaal als fysiek.

Voor dit doel zijn bijvoorbeeld de volgende hondensporten zeer geschikt:

  • Gehoorzaamheid
  • Agility

Duitse Herdersziekten

Ondanks hun robuuste lichaamsbouw zijn Duitse herders gevoelig voor gewrichtsziekten. Vooral heupgewrichtsdysplasie komt veel voor, wat gepaard gaat met ernstige pijn en een toenemende beperking van de mobiliteit.

Daarnaast hebben herdershonden af en toe last van alvleesklierinsufficiëntie, waarbij een genetisch defect de productie van enzymen in de alvleesklier verstoort, zodat het dier zijn voedsel niet goed kan verteren.

De juiste voeding voor de herdershond

Een evenwichtige voeding speelt een belangrijke rol voor de Duitse herdershond. Speciale voeding kan helpen bij pancreas insufficiëntie om de spijsvertering te vergemakkelijken en tevens een optimale toevoer van voedingsstoffen voor de gezondheid van de gewrichten te garanderen.

Om heupdysplasie te voorkomen, wordt ook een voedingssupplement met Bellfor Gelenke & Knochen (Gewrichten & Botten) aanbevolen.

Bellfor's speciale voer voor het ras bevordert het welzijn en de gezondheid van uw Duitse Herdershond van jongs af aan.


Banner met Duitse Herdershond voedsel

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

68.99 EUR
6.9 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
130.79 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
47.09 EUR
470.92 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive