info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Politiehonden: Inzet op vier Poten

Politiehonden

Honden zijn zeer veelzijdig en zijn verreweg niet alleen geschikt als gewone gezinshond. Daarnaast worden ze ook gebruikt als politiehond en ondersteunen ze hun tweebenige collega's daar op vele manieren.


Hoe het werk van een politiehond eruit ziet, welke rassen geschikt zijn voor de politie en waar de dieren worden getraind, leert u hieronder meer. We zullen u ook uitleggen waarom voeding zo belangrijk is voor de gezondheid van een politiehond en wat belangrijk is als het gaat om het voeren van dieren volgens hun behoeften.

Mogelijke toepassingsgebieden voor politiehonden

Politiehonden worden in zeer verschillende gebieden gebruikt. Ze worden onder andere gebruikt als snuffelhonden om verdovende middelen, explosieven en andere gevaarlijke stoffen op te sporen. Daarnaast maakt de politie ook gebruik van haar goede reukzin bij het zoeken naar mensen, de zogenaamde mantrailing.


Daarnaast zijn veel politiehonden echter ook werkzaam als waakhond, wiens taak het is om bijvoorbeeld op de vlucht zijnde verdachten te achtervolgen en te plaatsen.

Opleiding tot politiehond

De politieautoriteiten nemen zelf de opleiding van hun toekomstige politiehonden over. Daarom kopen ze de dieren meestal als ze tussen de één en twee jaar oud zijn.


Voordat de training kan beginnen, moeten de viervoeters een vaardigheidstest afleggen. Gemiddeld is slechts één op de 100 dieren gecertificeerd als politiehond.


De basisopleiding in de politiehondenschool, die de toekomstige diensthond samen met zijn toekomstige geleider doorloopt, duurt 70 dagen. In deze tijd leert de viervoeter alle belangrijke basisprincipes die hij nodig heeft voor zijn toekomstige taak.


Na zijn opleiding moet de politiehond zijn capaciteiten bewijzen door middel van een examen. Zolang het dier in actieve dienst is, moet de test één keer per jaar worden herhaald, zodat de geschiktheid van de viervoeter permanent kan worden gegarandeerd.

Politiehond en hondenbegeleider zijn één team

Politiehond en hondenbegeleider zijn één team

Elke politiehond heeft een hondenbegeleider als vaste referentiepersoon. De politiehondenbegeleider is echter niet alleen verantwoordelijk voor de viervoeter tijdens missies. Daarnaast woont het dier meestal bij hem thuis, zodat hij ook zijn baasje is en dus 24 uur per dag voor de politiehond zorgt.


De kosten voor hondenvoer of bezoeken aan de dierenarts worden uiteraard gedragen door de desbetreffende politiediensten. Als een politiehond op een gegeven moment te oud is voor de actieve dienst, kan hij normaal gesproken de rest van zijn leven bij zijn hondengeleider of zijn gezin blijven.

Welke rassen worden gebruikt als politiehond?

Zoals niet in het minst ook het hoge faalpercentage bij de bekwaamheidstest duidelijk maakt, is niet elke viervoeter geschikt als politiehond. Tot slot moeten de dieren fysiek efficiënt zijn en in staat zijn om volledig bepaalde karaktereigenschappen te vertonen, zoals bijvoorbeeld een goede gehoorzaamheid en een uitgesproken moed.

De volgende rassen zijn in Duitsland erkend als zogenaamde diensthonden:

Daarnaast kunnen in theorie echter ook diverse andere rashonden en hybriden worden opgeleid tot politiehond, mits ze hiervoor de basisgeschiktheid hebben. Als snuffelhonden zijn bijvoorbeeld ook andere jachthonden geschikt, zoals Spaniel, Terrier of Retriever.

Politiehonden moeten gezond zijn

Politiehonden moeten gezond zijn

Naast de geschiktheid van het karakter is het natuurlijk noodzakelijk dat een hond die bestemd is voor de politiedienst absoluut gezond is. Tot slot verwacht de viervoeter een inspannend werk, dat zowel mentaal als fysiek veel van hem vraagt.


Dieren met klachten zoals gewrichtsproblemen of andere lichamelijke beperkingen zijn daarom niet geschikt als politiehond.

Politiehonden en een op behoeften gebaseerde voeding

Diensthonden, die door de politie en andere autoriteiten, zoals de douane en de federale politie, worden ingezet, hebben dagelijks te maken met bijzondere uitdagingen. Hun dagelijks leven wordt vaak niet alleen gekenmerkt door een verhoogde fysieke activiteit. Bovendien worden ze vaak blootgesteld aan stressvolle situaties, die voor de dieren een niet te onderschatten belasting vormen.


Om een politiehond in staat te stellen zijn taken optimaal uit te voeren en om schade aan zijn gezondheid door de inspannende service te voorkomen, is een op zijn behoeften afgestemd dieet van cruciaal belang.


In dit verband moet onder andere rekening worden gehouden met het toegenomen energieverbruik van de viervoeters. Een hoogwaardig droogvoer zoals Bellfor Premium PUR Aktiv is hiervoor perfect geschikt.


Het glutenvrije voer bevat veel vlees en vis, maar ook rijst en maïs als verteerbare bronnen van koolhydraten om actieve honden van optimale energie te voorzien.

Onze speciale voedingssupplementen voor dienst- en hulphonden

Naast het voeren van Bellfor Premium PUR Aktiv is het vaak zinvol om voor hulp- en politiehonden om geschikte voedingssupplementen te gebruiken als ondersteuning bij het voeren. Op deze manier kunnen de gezondheid en het welzijn van de betrouwbare dieren optimaal worden bevorderd.

Wij raden de volgende Bellfor producten aan voor fysiek actieve dienst- en politiehonden:

  • Bellfor Fitness Poeder voorziet uw viervoeter van extra aminozuren uit insecteneiwit en draagt zo bij aan een permanent hoge prestatie en snelle regeneratie.
  • Bellfor Gewrichten & Botten ondersteunt de gewrichten van politiehonden en andere dieren met een hoge werkdruk en veel waardevolle voedingsstoffen om eventuele klachten effectief te voorkomen.
  • Bellfor Immuun bevordert het immuunsysteem met natuurlijke ingrediënten en helpt uw hond om stresssituaties in het dagelijks leven beter te overleven.

Onze tip voor politiehonden die voortdurend onder stress staan

Een politiehond heeft veel te verduren en staat vaak urenlang onder druk tijdens missies. Bellfor Shiimun Calm kan een nuttig voedingssupplement zijn om hiermee rekening te houden en om de dieren te helpen uit te rusten.


Shiimun Calm is een volledig natuurlijke voorbereiding met Shiitake en is perfect voor het verminderen van nervositeit en stress om politiehonden te helpen de uitdagingen van hun dagelijks leven te overleven.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

38.49 EUR
3.85 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
523.19 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
217.98 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive