info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Gezonde Hondensnacks en Traktaties voor Honden

Hondensnacks Knabber Schmaus

Natuurlijk is elke hond tussendoor blij met de ene of andere traktatie. Hetzij als beloning voor goed gedrag of ook om te kalmeren in een stressvolle situatie. Hondensnacks horen er gewoon bij.


Helaas letten veel hondenbezitters bij de tussenmaaltijden van hun viervoeters niet op een goede kwaliteit. Terwijl men bij het voer inmiddels wel degelijk let op kwaliteit, is dat bij hondensnacks vaak niet het geval.


In het volgende artikel leert u waar u bij traktaties voor uw hond op moet letten en hoe u geschikte snacks herkent.

Veel hondensnacks bevatten inferieure ingrediënten

Bij hondensnacks gaat het vaak net zo als bij gewoon voer. Op zijn laatst bij het lezen van de lijst met ingrediënten moet het voor iedere hondenbezitter duidelijk zijn dat de vermeende traktatie niets te maken heeft met een bij honden passende voeding.


Meestal staan bij de gebruikelijke producten uit de supermarkt of de discountwinkel granen helemaal bovenaan de lijst met bestanddelen. Honden kunnen weliswaar de zetmeelhoudende koolhydraten die deze bevatten absoluut benutten. Als hun aandeel echter te hoog is, dan heeft dat gewoonlijk spijsverteringsproblemen zoals diarree tot gevolg.


Daar komt nog bij dat vooral tarwe vaak verantwoordelijk is voor voer overgevoeligheden of -allergieën.


Bovendien zit er in de goedkope hondensnacks in de meeste gevallen geen vlees, maar alleen dierlijke bijproducten. Dat klinkt weliswaar heel onschuldig op het eerste gezicht.


Duidelijk gezegd gaat het daarbij echter heel simpel om afval uit de vleesproductie dat niet voor menselijke consumptie toegelaten is. Smakelijk is dat dus zeker niet.

Pas op voor giftige snacks

Nog afgezien van de slechte kwaliteit maken veel hondenbezitters helaas nog een andere grote fout met traktaties door hun trouwe vriend allerlei (voor honden) ongeschikte zaken te voeren. Dat kan absoluut ernstige gevolgen hebben.


Want ook al is de viervoeter natuurlijk een belangrijk deel van het gezin, dat betekent nog niet dat hij ook hetzelfde zou moeten eten als de tweebenige gezinsleden. In het ergste geval kan een foute snack het dier ernstig ziek maken of zelfs levensbedreigend zijn.

Onder andere moet u de volgende levensmiddelen vermijden:

  • Rozijnen en druiven
  • Cacao en chocola
  • Knoflook en uien

Rozijnen en druiven

Anders dan bij mensen zijn druiven heel giftig voor honden. Ze kunnen diarree, overgeven en krampen veroorzaken en zelfs levensbedreigend zijn voor de viervoeter. Dat geldt ook voor rozijnen, waar de voor honden giftige stoffen in nog hogere concentratie in zitten.

Cacao en chocola

Bij honden ontbreekt een enzym dat nodig is voor de afbraak van theobromine dat in cacao en chocola zit. Consumptie ervan kan onder andere diarree en overgeven veroorzaken en in enkele gevallen zelfs met de dood eindigen.

Knoflook en uien

Het eten van knoflook en uien kan wegens de zwavelverbindingen die erin zitten de rode bloedlichaampjes van honden beschadigen en zo tot een bloedarmoede (anemie) leiden. Ook hier moet u dus voorzichtig zijn.

Houd rekening met traktaties bij de hoeveelheid voer

Een ongeschikte hoeveelheid voer leidt ook bij honden onherroepelijk tot overgewicht en heeft voor de viervoeters dezelfde onaangename gevolgen als voor mensen. Daarom is het belangrijk dat u altijd op een uitgebalanceerde verhouding tussen de hoeveelheid voer en de caloriebehoefte let. Want alleen zo blijft uw trouwe vriend op gewicht en op termijn gezond en fit.


Dat betekent met betrekking tot hondensnacks en traktaties dat hiermee natuurlijk ook bij de dagelijkse portie voer rekening moet worden gehouden. Als uw hond regelmatig traktaties als hondenkoekjes of iets dergelijks krijgt, dan moet u de calorieën daarvan aftrekken van zijn gewone maaltijden.

Dat bepaalt wat een gezonde snack voor een hond is

Natuurlijk kan het aantrekkelijk zijn om bij de koop van hondensnacks wat geld te besparen. Toch raden we u aan bij de keuze van de traktatie voor uw hond dezelfde eisen aan de kwaliteit te stellen als u ook bij zijn voer doet.


Onze mening is dat granen of dierlijke bijproducten niets te zoeken hebben in hondensnacks. Hoogwaardig vlees en natuurlijke ingrediënten zouden ook bij traktaties voor honden de regel moeten zijn.


Precies deze benadering volgen we bij onze eigen snacks voor honden. Behalve hoogwaardig gedroogd vlees als eend of konijnenoren bevat ons assortiment ook een selectie aan handgemaakte gebakken koekjes van verschillende soorten.


Naast 30 procent vlees van levensmiddelenkwaliteit bevatten deze onder andere zoete aardappelen, wortelen en appels. Kunstmatige toevoegingen komen in onze hondenkoekjes natuurlijk niet voor.


Op die manier kunt u er zeker van zijn dat uw trouwe vriend onze hondensnacks niet alleen lekker vindt, maar dat deze tegelijkertijd zorgen voor waardevolle voedingsstoffen. Probeer het uit. De gezondheid van uw viervoeter zal u dankbaar zijn.

Hoogwaardige gedroogde vleesreepjes als gepaste beloning

Er is nauwelijks een hond die de smaak van ons gedroogd vlees kan weerstaan. De hoogwaardige traktaties bevatten noch suiker, noch kunstmatige toevoegingen. In plaats daarvan levert het uw viervoeter een extra portie dierlijke eiwitten.


Gedroogde vleesreepjes van Bellfor lenen zich onder andere perfect als geschikte beloning voor voedingsgevoelige honden of viervoeters met diabetes, die u tussendoor een volwaardige beloning wilt geven.

Bellfor Soft Snacks als ondersteuning tijdens de hondentraining

Als u uw hond tijdens de training beloont met een lekkere traktatie, motiveert u uw viervoeter om te onthouden wat hij net heeft geleerd. Om ervoor te zorgen dat de oefening niet te lang wordt onderbroken, is het echter belangrijk dat u een hondenhapje kiest dat uw viervoeter zo snel mogelijk kan opeten.


We raden u daarom aan om onze Soft Snacks te gebruiken. Want de Soft Snacks van Bellfor zijn niet alleen lekker en gezond. Ze passen ook gemakkelijk in uw snoepzakje en zijn de perfecte maat voor een kleine beloning tijdens de hondentraining.


Optioneel zijn ze ook verkrijgbaar in een speciale versie met bijzonder goed verteerbare insecteneiwitten voor honden met een voedselallergie.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

9.14 EUR
45.71 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
5.22 EUR
52.23 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.06 EUR
60.61 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.06 EUR
60.61 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
Black friday
Black Friday
2022
Fram till slutet av Black Friday
00
Dagen
00
Uren
00
Minuten
00
Seconden
Black friday
bellfore motive