Gratis telefonisch advies en bestelling
(+49) 2222-8039975

Verzending binnen

2-3 dagen

Geen verzendkosten

vanaf €69,00

Testfase

100 dagen

Uit koude persing of geëxtrudeerd: welk Droogvoer is beter?

Uit koude persing of geëxtrudeerd

Bij het kopen van droogvoer voor uw hond komt u onvermijdelijk in aanraking met de termen koudgeperst en geëxtrudeerd. Beide zeggen niets over de samenstelling van het voer. In plaats daarvan duiden ze twee verschillende productieprocessen aan.


In dit artikel schrijven we voor u de verschillen tussen de beide varianten op. Bovendien leert u de voor- en nadelen kennen en leert u waarom  op basis van het productieproces alleen, geen conclusie te trekken valt over de kwaliteit van het hondenvoer.

Zo werkt het proces van koude persing

Bij het koude persing proces worden de gedroogde en gemalen grondstoffen door middel van een wals onder hoge druk in de gewenste vorm geperst.


Omdat er geen extra hitte wordt gebruikt, is de verwerkingstemperatuur relatief laag. Niettemin worden ook bij het proces van koude persing temperaturen van rond de 80 graden bereikt.

Zo werkt de extrusie

Bij de extrusie worden de grondstoffen ook eerst gedroogd en gemalen. Net als bij het proces van koude persing wordt ook hier met druk gewerkt om de grondstoffen in de vorm van pellets te kunnen persen.


De ingrediënten worden eerst met elkaar vermengd tot ze de juiste consistentie hebben. Vervolgens worden ze door een injectie mondstuk geperst en tot pellets van de gewenste grootte gevormd. Door het gebruik van waterdamp worden in de extruder temperaturen tot 120 graden bereikt.

Voor- en nadelen van beide processen

Extrusie- en koude persingsprocessen hebben zowel voordelen als nadelen.


Extrusie maakt een betere ontsluiting van de voedingsstoffen in het voer mogelijk. Dat zou het droogvoer heel goed verteerbaar moeten maken voor de hond. Een verder voordeel is het feit dat ziektekiemen dankzij de hoge temperaturen betrouwbaar vernietigd worden.


Tegelijkertijd zijn de hoge temperaturen echter ook een mogelijk nadeel. Want teveel hitte kan een negatief effect hebben op de voedingsstoffen die erin zitten en deze op zijn minst gedeeltelijk beschadigen.


Om die reden geldt de fabricage met het koude-persingsproces in het algemeen als zachter. Voedingsstoffen blijven zo goed mogelijk behouden en komen zo, waar ze thuishoren - in het lichaam van uw hond.


Bij het koudgeperste hondenvoer bestaat echter theoretisch het gevaar van een hogere ziektenkiemendruk.

Er is geen goed of fout

Zoals u ziet zijn er bij beide productieprocessen argumenten voor en tegen. Op basis van het productieproces alleen kan daarom geen uitspraak worden gedaan over de kwaliteit van het voer.


Met beide processen kan een goed droogvoer geproduceerd worden dat de hond voorziet van al wat belangrijk is. De voorwaarde daarvoor is dat hoogwaardige grondstoffen in de juiste samenstelling gebruikt worden.


Zo moeten er bijvoorbeeld helemaal geen granen gebruikt worden. Ook kunstmatige toevoegingen hebben, net als dierlijke bijproducten, niets te zoeken in een hoogwaardig hondenvoer.

Bellfor Hondenvoer

Bij ons heeft u de keuze

Bij ons kunt u zelf beslissen aan welk productieproces u de voorkeur geeft. Want ons hondenvoer met insecteneiwit is verkrijgbaar in beide varianten.


U kunt zelf kiezen of u de voorkeur geeft aan ons geëxtrudeerde Landgut-Schmaus of aan ons Naturgut-Schmaus uit koude persing.


Beide soorten vallen op door dezelfde kwaliteitskenmerken. Ze bevatten 82 procent hoogwaardig insecteneiwit, zijn vrij van granen en kunstmatige toevoegingen en bevatten uitsluitend hoogwaardige grondstoffen van levensmiddelenkwaliteit. Bovendien zijn ze rijk aan vitamines, mineralen en waardevolle omega 3-vetzuren.


Of het nu koud geperst of geëxtrudeerd is, zo is in ieder geval gegarandeerd dat het uw trouwe vriend aan niets ontbreekt.


Verzamel nu voedsel voor je hond!

Mijn gegevens

Hondennaam
Ras
Geslacht*
Vrouw
*Verplichte velden
Man
Gecastreerd
Ja
Nee
Geboortedatum*
*Verplichte velden

Aanbevolen producten

Gerelateerde Artikelen

Schrijf een recensie

    Slecht 
 Goed