info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Waarom Bietenpulp gebruiken in Hondenvoer?

Waarom Bietenpulp gebruiken in Hondenvoer

We krijgen steeds vragen over natuurlijke en gezonde voeding voor honden. Daar zijn wij natuurlijk blij mee. Dat laat zien dat het steeds belangrijker voor hondenbezitters is, dat hun hond op een natuurlijke en gezonde manier gevoerd wordt. Om hun gezondheid te ondersteunen. Eén van de vragen die ons al heel vaak gesteld wordt is: "Waarom gebruiken jullie in hondenvoer bietenpulp?" Wij geven u in het volgende artikel het antwoord.

Het onderwerp hondenvoer is zeer complex

Vooraf willen we u in het kort uitleggen hoe complex de kwestie hondenvoer eigenlijk is. Voor de gezondheid van uw hond is het niet voldoende om hem gewoon maar iets te voeren. De hond is semi-Carnivor. Dit betekent dat hij niet alleen vlees eet, maar ook een verscheidenheid aan andere voedingsstoffen waarvan plantaardige ingrediënten in zijn voedsel benodigd.


Krijgt hij deze voedingsstoffen niet, te weinig of in de verkeerde verhouding, kan het vroeg of laat  zijn dat het tot deficiëntie symptomen en ziekten kan leiden.


Om deze reden werken wij bij Bellfor nauw samen met voedingsdeskundigen, honden fokkers en dierenartsen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat ons hondenvoer bijdraagt aan een lang en gezond hondenleven, en zo krijgen onze viervoetige klanten precies die voedingsstoffen die ze nodig hebben.

Wat is bietenpulp?

Bietenpulp is een bijproduct dat wordt verkregen bij de productie van suiker uit suikerbieten. Ze bevatten voornamelijk voedingsvezels voor de spijsvertering. Het is een ruwvoer, dat de motorische functie van het spijsverteringskanaal bevordert.


Het bestaan uit een mengsel van niet-fermenteerbare en fermenteerbare vezels. De fermenteerbare vezels zijn belangrijk voor het evenwicht in de dikke darm. Zij ondersteunen de productie van korte keten vetzuren, die de cellen van het darmslijmvlies gebruiken als energiebron.

De juiste mix

Hoewel de fermenteerbare vezels zoals zojuist beschreven, zijn belangrijk voor de darmmotiliteit, kunnen ze in een grote hoeveelheid lijden tot problemen.


Vooral voor grotere rassen kan een sterke fermentatie activiteit lijden tot een zachte ontlasting. Om dit te voorkomen, hebben wij bij Bellfor besloten om bietenpulp met slechts 50 procent fermenteerbare vezels toe te voegen.


Hond met Bellfor Freiland-Schmaus

Daardoor voldoet bietenpulp in het hondenvoer van Bellfor aan twee verschillende taken. Aan de ene kant bevorderen ze de motorische functie van de darm. En aan de andere kant voorkomen we dat alle overmatig fermentatieprocessen tot een probleem leidt.

Conclusie

Voor honden met een hoge gisting activiteit, is het belangrijk dat hun voedsel zowel recyclebare vezels (FOS) en langzaam recyclebare vezels bevat. Laatstgenoemde levert hem de bietenpulp.


De combinatie van beide soorten vezels zorgt voor een gezonde intestinale ecosysteem en een goede consistentie van de ontlasting van uw hond. Net als alle andere ingrediënten in ons Bellfor hondenvoer, zoals bietenpulp hebben een belangrijke rol in de optimale voedingsstoffen van uw hond. Welke dat zijn, weet u nu.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

17.49 EUR
7 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
60.99 EUR
6.1 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive