info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Verzwakt Immuunsysteem bij Honden: Oorzaken en wat werkelijk helpt

Net als bij mensen is een functionerend immuunsysteem natuurlijk ook uitermate belangrijk bij de gezondheid van uw hond. Als het verzwakt is, dan zijn ziektes het gevolg.


In dit artikel leggen we u uit welke oorzaken er kunnen zijn voor een zwak afweersysteem. Bovendien leert u hoe u het immuunsysteem van uw trouwe vriend op een natuurlijke manier kunt versterken.

Verzwakt Immuunsysteem bij Honden

Wat het immuunsysteem kan verzwakken

De taak van het immuunsysteem is het lichaam te beschermen tegen schade door ziekteverwekkers. Het kan ongewenste indringers zoals bacteriën en virussen verwijderen of onschadelijk maken en op die manier ziektes voorkomen. Zolang alle processen in het immuunsysteem keurig functioneren, is alles goed. De afweer van uw hond kan echter door een heleboel invloeden van buitenaf verzwakt worden. De belangrijkste daarvan stellen we u beneden voor.

Overmatige stress

De effecten van stress op het immuunsysteem worden vaak onderschat. Stressvolle situaties kunnen juist de afweer van uw hond snel verzwakken, wat te merken is aan een verhoogde gevoeligheid voor infecties. Stress kan voor uw hond bijvoorbeeld een gezamenlijke vakantie, een verhuizing of deelnemen aan een wedstrijd betekenen.

Ziektes

Of het nu overgeven, diarree of een simpele infectie is. Iedere keer dat uw hond ziek is, is ook zijn immuunsysteem verzwakt. Want het werkt op vol vermogen om de ziekteverwekkers weer kwijt te raken en uw trouwe vriend zo snel mogelijk weer gezond te maken.

Allergieën

Een allergie is een overreactie van het immuunsysteem. Het lichaam van uw hond beoordeelt een eigenlijk onschuldige stof als een bedreiging en probeert deze te bestrijden. Ook allergieën verzwakken daarom de afweer van uw hond.

Operaties

Operaties zijn vaak nodig om een verwonding of een ziekte te behandelen. Voor het immuunsysteem van uw hond is zo'n ingreep echter een grote belasting. Per slot van rekening moet zijn lichaam tegelijkertijd de genezing volbrengen en verhinderen dat ziekteverwekkers via de wond kunnen binnendringen.

Immuunsysteem bij Honden

Inentingen en medicijnen

Ook inentingen kunnen, net als het geven van medicijnen, een verzwakking van het immuunsysteem veroorzaken. Honden die net ingeënt zijn of bepaalde medicijnen moeten nemen, zijn daarom in het algemeen gevoeliger voor ziektes.

Ouderdom

Het is heel normaal dat oudere honden niet meer zo fit zijn als hun jonge soortgenoten. Ook het immuunsysteem gaat in de loop der jaren achteruit. Om die reden is een oude hond gevoeliger voor ziekteverwekkers en neigt sneller ziek te worden.

Voer

Als u uw hond van minderwaardig voer voorziet, dan heeft hij vaak een tekort aan vitamines en mineralen. Deze microvoedingsstoffen zijn echter heel belangrijk voor een functionerend immuunsysteem. Op termijn leidt het gebrek aan voedingsstoffen ertoe dat de afweer verzwakt wordt.

Gebrek aan slaap

Uw trouwe vriend heeft iedere dag ongeveer 17 uur rust en slaap nodig. Jonge en oude honden hebben zelfs nog meer tijd nodig om te herstellen. Als uw viervoeter die tijd niet krijgt, dan verzwakt ook zijn immuunsysteem en dat leidt vroeg of laat tot ziektes.

Mogelijkheden om het immuunsysteem te versterken

Zoals u ziet zijn er veel factoren die kunnen bijdragen aan een verzwakking van het immuunsysteem. Misschien was u zich tot nu toe van enkele daarvan nog niet echt bewust. Omdat een zwak immuunsysteem kan leiden tot vaak ziek zijn, moet u al het mogelijke doen om de afweer van uw trouwe vriend te versterken.


Daarvoor moet u als eerste de desbetreffende belastingen verminderen. Let op voldoende rust, vermijd overmatige stress en zorg er met het juiste voer voor dat uw hond voorzien wordt van alle belangrijke voedingsstoffen. Daarnaast raden we u aan het immuunsysteem van uw trouwe vriend met Bellfor Immun te ondersteunen. Dit is een puur natuurlijk voedingssupplement dat u naar keuze als poeder of als koekjes kunt voeren.

Bellfor Immun: dit zit erin

Bellfor Immun bestaat uit insecteneiwit, brandnetelzaden, duindoorn, rozenbottel, propolis en heermoes. Terwijl het insecteneiwit het lichaam van waardevolle aminozuren voorziet, helpt propolis onder andere bij het afdoden van bacteriën.


Duindoorn en rozenbottel leveren bijzonder veel vitamine C. Heermoes bevat onder andere waardevolle flavonoïden en brandnetelzaden helpen giftige stoffen en afzettingen te verwijderen.


De bijzondere combinatie van geselecteerde ingrediënten zorgt bij uw viervoeter voor een effectieve versterking van de afweer. Bellfor Immun is daarom in veel situaties geschikt als voedingssupplement.

Het is bijvoorbeeld zinvol om het in de volgende gevallen te geven:

  • Na operaties
  • Na ziektes
  • Na het geven van antibiotica
  • Bij grote lichamelijke belastingen
  • Voor oude honden
  • Bij grote stress
  • Om het immuunsysteem van puppy's te versterken

Daarnaast kunt u beter ook Bellfor Immuun na een ontgifting van de nieren met Bellfor Nierkracht gebruiken. Want ook hierbij helpt het preparaat de afweer te versterken en het lichaam van uw trouwe vriend gezond te houden.

Poeder  Immuun

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
130.79 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
9.42 EUR
188.41 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
15.99 EUR
106.6 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
Black friday
Black Friday
2022
Fram till slutet av Black Friday
00
Dagen
00
Uren
00
Minuten
00
Seconden
Black friday
bellfore motive