info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Jack Russell Terriër

De Jack Russell Terriër is een klein hondenras, oorspronkelijk afkomstig uit Groot-Brittannië. De Jack Russell Terriër is gefokt voor de jacht op vossen. De FCI deelt hem in in groep 3.

Kenmerken van de Jack Russell Terriër

Met een beetje geluk kunnen eigenaren van een Jack Russell Terriër genieten van een levensverwachting tot 16 jaar. De dieren wegen tussen de vijf en zes kilogram. De schofthoogte varieert van 25 tot 30 centimeter.

De figuur van de Jack Russell Terriër kan worden omschreven als draadvormig. Het heeft een rechte rug en een gespierde lendenen en een diepe, iets smallere borstkas.

De hoofdkleur van de korte vacht van de Jack Russell Terriër is wit. Bovendien draagt het zwarte en bruine insignes. Het brede hoofd is vrij vlak. De ogen van de Jack Russell Terriër zijn amandelvormig.

Jack Russell Terriër karakter

Jack Russell Terriër karakter

Jack Russell Terriërs zijn uiterst levendig en hebben een gedurfd karakter en een zelfverzekerd karakter. Het zijn intelligente en ook zeer geduldige en stille speelkameraden. Dit maakt Jack Russell Terriërs ideaal voor gezinnen met kinderen.

Activiteiten met de Jack Russell Terriër

Jack Russell Terriërs zijn echte energiebundels die veel activiteit en beweging vereisen. Hoewel ze in Groot-Brittannië en Australië nog steeds als jachthonden worden gebruikt, is hun belang in dit opzicht in Duitsland vrij gering. De Jack Russell Terriër wordt hier voornamelijk als gezins- of sporthond gehouden.

Voor de Jack Russell Terriër is hondensport het perfecte alternatief voor de jacht, waar hij zich kan uitleven en ook mentaal wordt uitgedaagd. De duurzame dieren zijn zeer geschikt als begeleiders voor fietsen of paardrijden.

Daarnaast worden de volgende hondensporten aanbevolen voor Jack Russell Terriërs:

  • Hondenduiken
  • Behendigheidstraining

Jack Russell Terriër Ziekten

Helaas is de Jack Russell Terriër niet gespaard gebleven van ras-typische ziekten en heeft hij de neiging tot de volgende gezondheidsproblemen:

  • Atopie
  • Dermatofytose
  • Legg-Calvé-Perthes ziekte

Atopieën zijn allergische reacties op normaal onschadelijke stoffen uit de omgeving. Zo kunnen huisstofmijten of pollen in Jack Russell Terriërs bijvoorbeeld atopische dermatitis veroorzaken die verband houdt met huiduitslag. Daarnaast kan atopische dermatitis ook astma of darmontsteking veroorzaken.

Dermatofytose is een schimmelaantasting van de huid die vooral bij dieren met een zwak immuunsysteem een probleem kan worden.

Legg-Calvé-Perthes ziekte is een zwakte van de femurkop die uiteindelijk kan leiden tot de ineenstorting van bot- en kraakbeenweefsel. Dit leidt tot pijnlijke artrose, kreupelheid en degeneratie van de spieren. Legg-Calvé-Perthes ziekte bij Jack Russell Terriërs kan erfelijk zijn en kan verergerd worden door ondervoeding op jonge leeftijd.

Jack Russell Terriër Voedsel

Voor een optimale voedingsstoffenvoorziening moeten eigenaren van een Jack Russell Terriër gebruik maken van een hoogwaardig, natuurlijk hondenvoer. Daarnaast is rantsoenering naar behoefte belangrijk, waarbij onder andere rekening wordt gehouden met de leeftijd, het gewicht en de activiteit van het dier.

Om de ziekte van Legg-Calvé-Perthes bij Jack Russell Terriërs te voorkomen, adviseren wij ook een voedingssupplement met Bellfor Gelenke & Knochen (Gewrichten & Botten), dat het bewegingsapparaat voorziet van een verscheidenheid aan belangrijke voedingsstoffen.

Om dermatofytose te voorkomen, is het ook aan te raden om het immuunsysteem regelmatig te versterken met Bellfor Immun (Immuun). Bestaande huidproblemen kunnen ook behandeld worden met Bellfor Haut & Fell (Huid en Vacht).

Met het Bellfor voedingsconcept ondersteunt u de gezonde ontwikkeling van uw Jack Russell Terriër vanaf jonge leeftijd.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
47.09 EUR
470.92 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive