info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Jack Russell Terrier Levensverwachting

De Jack Russell Terrier is een kleine jachthond uit Groot-Brittannië. Het dankt zijn naam aan de Engelse eerwaarde en jager John (Jack) Russell, die dit ras in de 19e eeuw begon te fokken.


De Jack Russell Terrier is gegroepeerd door de FCI in Sectie 2 van Groep 3 onder de laag lopende terriërs en moet volgens de rasstandaard een gewicht van vijf tot zes kilo en een schouderhoogte van 25 tot 30 centimeter bereiken.


In Groot-Brittannië en Australië is de Jack Russell Terrier vandaag de dag nog steeds een populaire jachthond. In Duitsland wordt de levendige viervoeter echter vooral gebruikt als sport- of gezinshond.

Hoe oud wordt Jack Russell Terriers?

De Jack Russell Terrier is een van de hondenrassen die een vrij hoge levensverwachting hebben. Op voorwaarde dat de dieren worden gespaard van ziekten en op een soortspecifieke manier worden gehouden, bereiken ze een leeftijd van 13 tot 16 jaar.

Het belang van de grootte van een hond voor de levensverwachting

Veel mensen gaan ervan uit dat één jaar in het leven van een hond gelijk staat aan zeven mensenjaren. Maar de gemiddelde levensverwachting van honden varieert tussen de 8 en 18 jaar, afhankelijk van het ras.


De grootte van de dieren speelt hierbij een doorslaggevende rol. Kleine hondenrassen zoals de Jack Russell Terrier hebben meestal een langere levensverwachting dan hun grotere soortgenoten. Normaal gesproken kan men ervan uitgaan dat de verwachte leeftijd afneemt naarmate het ras groter wordt.


Terwijl de Jack Russell Terrier tot 16 jaar kan leven, bereiken zeer grote rassen zoals de Rottweiler of Newfoundland vaak een leeftijd van slechts acht jaar.

Jack Russell Terrier Levensverwachting

Andere relevante factoren voor de levensverwachting van honden

Naast het ras en  de grootte zijn er nog een aantal andere factoren die de levensverwachting van Jack Russell Terriers en andere honden kunnen beïnvloeden.


Het spreekt voor zich dat ernstige ziekten of ongelukken kunnen leiden tot de vroegtijdige dood van de viervoeters en helaas vaak niet te voorkomen zijn.


Daarnaast spelen echter ook zaken als stress, overbelasting of een verkeerde voeding een belangrijke rol. Servicehonden sterven bijvoorbeeld vaak eerder omdat ze tijdens hun missies regelmatig aan grote stress worden blootgesteld.


Op dezelfde manier zal de levensverwachting van een Jack Russell Terrier of andere hond die gevoed wordt met voedsel van mindere kwaliteit en mogelijk lijdt aan obesitas, korter zijn dan die van een dier dat goed gevoed wordt en een normaal lichaamsgewicht heeft.

Tips voor een lange levensverwachting voor uw Jack Russell Terrier

Zoals u heeft gelezen zijn er verschillende dingen die u kunt doen om de levensverwachting van uw Jack Russell Terrier positief te beïnvloeden. Door het creëren van de juiste omstandigheden in het dagelijks leven van uw viervoeter kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan een lang en gezond leven van uw hond.

De volgende punten zijn in dit verband van belang:

  • Zorg voor genoeg beweging krijgt (Jack Russell Terriers zijn erg actief en hebben genoeg beweging nodig).
  • Vermijd stress en overbelasting (zelfs actieve honden hebben tijd nodig om te rusten en te herstellen).
  • Let op het gewicht van je viervoeter (overgewicht heeft fatale gevolgen voor de gezondheid en kan de levensverwachting aanzienlijk verminderen).
  • Ga regelmatig naar de dierenarts (vroegtijdige behandeling is essentieel voor veel ziekten en kan blijvende schade voorkomen).
  • Zorg voor een soort-aangepast dieet (hoogwaardig hondenvoer kan helpen om gezondheidsproblemen te voorkomen)

Gezonde voeding voor een lang hondenleven

Een op de soort afgestemd dieet is essentieel voor een hoge levensverwachting van uw Jack Russell Terrier. Met een op de behoefte afgestemde energievoorziening, die gebaseerd is op de leeftijd en het gewicht van het dier, kunt u zowel ondergewicht als overgewicht bij uw hond voorkomen.


Bovendien zorgt u er door het verstrekken van voedsel van de hoogst mogelijke kwaliteit voor dat uw viervoeter van alle belangrijke voedingsstoffen wordt voorzien en dat er geen intoleranties zijn.


Met het speciale voedingsconcept van Bellfor kunt u dat precies doen. Of het nu gaat om natvoer zonder granen of gezond droogvoer voor kleine honden - met Bellfor kunt u een waardevolle bijdrage leveren aan de hoge levensverwachting van uw Jack Russell Terrier.


Indien gewenst zijn er ook diverse natuurlijke voedingssupplementen en hoogwaardige verzorgingsproducten voor honden verkrijgbaar. Maar de beste manier om er zelf achter te komen is om onze online voedingsadviseur te gebruiken voor individuele voedingsadviezen voor uw Jack Russell Terrier.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
47.09 EUR
470.92 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive