info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Rottweiler

De Rottweiler is een betrouwbare werkhond, die door zijn robuustheid en attentheid vaak als politiehond wordt gebruikt. Het hondenras van Duitse afkomst wordt ingedeeld door de FCI in groep 2.

Kenmerken van de Rottweiler

Kenmerken van de Rottweiler

Rottweilers behoren tot de grote hondenrassen. Hun levensverwachting ligt tussen de 8 en 10 jaar. Vrouwelijke Rottweilers bereiken een schofthoogte van 56 tot 63 centimeter en een gewicht van ongeveer 42 kilogram, terwijl mannelijke Rottweilers 61 tot 69 centimeter en ongeveer 50 kilogram bereiken.


Rottweilers worden gekenmerkt door een statige uitstraling. Ze hebben een brede borstkas en een rechte, stevige rug, waardoor ze er indrukwekkend uitzien, wat nog versterkt wordt door hun brede kop en sterke kaken.


De vacht van Rottweilers is kort en dicht, meestal iets langer op de achterpoten. De basiskleur van de vacht is zwart, met roodbruine aftekeningen op de borst, onderkant van de jibe, snuit, ogen, wangen en benen.

Rottweiler natuur en karakter

Rottweilers hebben een bijzonder uitgesproken beschermend instinct. Daarom is het heel belangrijk om belang te hechten aan een consequente opvoeding en een goede socialisatie met dit hondenras. Anders kan deze karakteristieke eigenschap van de Rottweiler tot problemen leiden, die gezien de grootte en sterkte van deze dieren niet onderschat mogen worden.

Daarnaast worden ook de volgende eigenschappen bij Rottweilers in acht genomen:

 • Zelfverzekerdheid
 • Betrouwbaarheid
 • Vriendelijkheid
 • Gehoorzaamheid
 • Vreugdevol werken
 • Onbevreesdheid
 • Aanhankelijkheid
 • Concentratie
 • Nervose

Als een Rottweiler met de nodige bekwaamheid is opgeleid, is hij dus ook geschikt als gezinshond. Voor beginners is dit ras echter alleen voorwaardelijk aan te bevelen.

Activiteiten met de Rottweiler

Activiteiten met de Rottweiler

Rottweilers hebben een sterke persoonlijkheid en geven de voorkeur aan veeleisende beroepen. Door hun beschermende instinct en sterke zenuwen zijn ze een uitstekende werkhond die bijvoorbeeld gebruikt kan worden als diensthond voor politie en douane en als privé waakhond.


Naast de opleiding tot waakhond kunnen Rottweilers op veel verschillende manieren worden ingezet. Het zijn echter meer werkpaarden dan duurlopers.

In de hondensport, bijvoorbeeld, voelt de Rottweiler zich op zijn gemak in de volgende disciplines:

 • Duurloop
 • Obedience
 • Apporteren

Rottweiler ziekten

De Rottweiler is een van de rassen van honden die door hun erfelijke aanleg meer vatbaar zijn voor heup- en elleboogdysplasie. Rottweilers lopen ook risico op osteochondrose, kruisbandenscheuren, degeneratieve ruggenmergontsteking en hartaandoeningen.

Rottweilers voedsel

Om de gezondheid van uw hond te bevorderen, raden wij u aan om al op jonge leeftijd aandacht te besteden aan hoogwaardige hondenvoeding en een evenwichtige voeding. De speciale eisen die aan Rottweilers als dienst- en waakhonden worden gesteld, vereisen natuurlijk ook speciale voeding die rekening houdt met de voedings- en energiebehoefte van de hond.


Voedingssupplementen zoals Bellfor Gelenke & Knochen (Gewrichten & Botten) kunnen ook het risico op gewrichtsaandoeningen zoals heupdysplasie verminderen.


Het Bellfor voedingsconcept biedt u alles wat u nodig heeft om uw Rottweiler te voeden en ondersteunt de gezondheid en vitaliteit van de viervoeter vanaf jonge leeftijd.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

5.22 EUR
52.23 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
47.09 EUR
470.92 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
Black friday
Black Friday
2022
Fram till slutet av Black Friday
00
Dagen
00
Uren
00
Minuten
00
Seconden
Black friday
bellfore motive