info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

De hond afkoelen: onze Tips voor de Zomer

In de zomer stijgen de temperaturen in Nederland soms tot ruim boven de 30 graden Celsius. Aan de ene kant is dit een geweldig badder- en vakantieweer, maar het kan ook snel een last worden. Want de hitte veroorzaakt niet alleen problemen voor de mens, maar ook voor de hond. 

Om hun viervoeter te beschermen, moeten hondenbezitters daarom in de zomer rekening houden met een aantal zaken.

In dit artikel leggen we uit waarom hoge temperaturen een ernstig gevaar vormen. We zullen u ook laten zien hoe u uw hond af te koelen.

Waarom warmte een probleem kan zijn voor honden

Als wij mensen warm zijn, beginnen we te zweten. De verdamping van zweet op de huid koelt ons af door de verdamping van het zweet op de huid.

Dit werkt echter niet met honden. Ze hebben maar een paar zweetklieren op hun neus en poten. Om deze reden willen ze een overeenkomstig effect bereiken.

Daarnaast is er de vacht, die voor extra warmte zorgt, vooral bij langharige rassen. In het ergste geval kunnen honden een levensbedreigende hitteberoerte krijgen als de temperatuur te hoog is. Het is daarom essentieel dat u uw hond in de zomer helpt om af te koelen.

Hoe je je hond af te koelen

Hond afkoelen

Als de buitentemperatuur boven de 28 graden stijgt, zal uw hond niet langer in staat zijn om zijn lichaam voldoende af te koelen met hijgen. Hij heeft je hulp nodig om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Deze tips zullen uw hond helpen om zich te vermaken en af te koelen in de zomer:

  • Als uw hond graag zwemt, geef hem dan de gelegenheid om te zwemmen in een meer, vijver of beek. Met speelgoed zoals een bal kunt u afkoelen en genieten van een welkome activiteit.
  • De meeste honden houden ervan om met een tuinslang te worden besproeid en achter de waterstraal aan te jagen.
  • Zet een stabiel kikkerbad met water op voor uw hond. Daar kan hij gaan liggen en afkoelen als dat nodig is.
  • Doe een nat T-shirt op je hond tijdens het lopen. Het verdampende water zorgt voor verkoeling en wordt in de zomer door veel honden graag geaccepteerd.

Vermijd overmatige inspanningen bij warm weer

In de zomer, zorg ervoor dat u uw wandelingen kort houdt en ga vooral 's morgens of 's avonds, als het koeler is, een wandeling maken.

Houd tijdens het warme seizoen de beweging met uw hond tot een minimum beperkt om oververhitting van het lichaam van uw hond te voorkomen.

Dit geldt voor alle rassen, hoewel dieren met een korte snuit, zoals de Franse bulldog of de mopshond, bijzonder gevoelig zijn.

Een plaats in de schaduw zorgt voor verkoeling voor de hond

Een slaapplaats in de felle zon is een slechte keuze in de zomer. Geef uw hond in plaats daarvan een plek om in de schaduw te rusten.

Een plek met een koel oppervlak is het beste, zoals een stenen vloer, tegels of een weiland waar de hond onder een boom of parasol kan liggen.

Afkoeling dankzij een hondenkapper

Bij langharige hondenrassen kan het zinvol zijn om in de zomer de vacht wat te verkorten of uit te dunnen. Bovendien zorgt frequent poetsen ervoor dat er meer lucht de huid van de viervoeter bereikt. Beide kunnen helpen om uw hond een beetje af te koelen en beter om te gaan met de hitte.

Het koelen van de hond van binnenuit

Hoe heter het wordt, hoe belangrijker het is dat u uw viervoeter voldoende vers water te drinken geeft. Bovendien kunnentraktaties uit de diepvriezer uw hond bezig houden en een beetje afkoelen.

Daarnaast raden wij u aan om in de zomer kleinere porties en uw hond vaker te voeren. Dit maakt het voor hem gemakkelijker te verteren.

Deskundige tip voor sterke afweer ondanks de hitte

Poeder Immun

De hitte in de zomer is niet in de laatste plaats een belasting voor de afweer van uw hond, die bijvoorbeeld de zomergriep en andere infecties kan bevorderen.

Om deze reden raden we je aan om Bellfor Immun te nemen tijdens het warme seizoen. Dankzij zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zoals propolis en insecteneiwit van de larven van de zwarte soldaatvlieg kan het natuurlijke preparaat een waardevolle bijdrage leveren aan de versterking van het immuunsysteem van uw viervoeter.

Rijden met honden in de zomer

Wanneer een auto in de zon staat, is de temperatuur binnen snel 50 graden. Vermijd daarom lange autoritten met uw hond in de zomer. Open ramen brengen wat verkoeling tijdens het rijden. De tocht kan echter snel leiden tot ooginfecties bij honden.

Het spreekt voor zich dat uw viervoeter niet in de geparkeerde auto mag verblijven en alleen voor de volledigheid hier vermeld moet worden. Tenslotte betekenen de hoge temperaturen in het voertuig een grote kwelling voor het dier in kwestie en een reëel gevaar voor zijn leven.

De hond afkoelen - onze conclusie

De zomerse hitte is een geweldige soort voor honden. Als u niet voorzichtig bent, riskeert u zelfs de gezondheid van uw viervoeter in de zomer en in het ergste geval wordt u geconfronteerd met een levensbedreigende hitteberoerte.

Door uw hond regelmatig te koelen en in de zomer een paar gedragsregels te volgen, moet u het hete seizoen van het jaar goed doorkomen en uw hond uit de buurt houden van warmtegerelateerde gezondheidsproblemen.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
15.99 EUR
106.6 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive