info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Kurkuma als Voedingssupplement voor uw Hond

Kurkuma als Voedingssupplement voor uw Hond

Kurkuma wordt in India al minstens 4000 jaar gebruikt en wordt daar nog steeds beschouwd als een van de belangrijkste specerijen. Maar kurkuma kan veel meer dan alleen de smaak van voedsel verfijnen. Het heeft ook een positief effect wanneer het gezondheidsproblemen betreft.


Dit geldt zowel voor u als voor uw hond! Daarom is kurkuma een belangrijk onderdeel van een aantal van de voedingssupplementen in ons assortiment.

Kurkuma in de wetenschap

Superfoods zijn de laatste jaren erg populair geworden. In veel gevallen is het daadwerkelijke gebruik van enkele van deze wondermiddelen echter nauwelijks bewezen, waardoor er vaak aan het gebruik ervan kan worden getwijfeld. In het geval van kurkuma is de situatie echter anders. Het is al duizenden jaren een integraal onderdeel van de ayurvedische geneeskunde.


Daarnaast wekt het effect van kurkuma ook steeds meer de interesse van wetenschappers.


Het zoeken naar de werkzame stof curcumine in kurkuma levert in de online Pubmed-database levert momenteel alleen al meer dan 14.000 hits op. De resultaten van deze wetenschappelijke studies bevestigen enkele van de vermoedelijke effecten van de specerij en tonen aan dat ook honden baat kunnen hebben bij kurkuma.

Hoe werkt kurkuma?

Kurkuma zou onder andere helpen bij spijsverteringsproblemen, gewrichtsproblemen zoals artrose, leveraandoeningen en allergieën. Dat dit heel goed mogelijk is, is vooral te verklaren door de (wetenschappelijk bewezen) ontstekingsremmende werking van kurkuma.


Dit komt omdat veel ziekten in eerste instantie worden veroorzaakt door chronische ontstekingen die niet tijdig zijn bestreden.


Bovendien blijken de werkzame stoffen in kurkuma, zoals curcumine, krachtige antioxidanten te zijn die het lichaam van mens en hond kunnen beschermen tegen vrije radicalen en schade aan cellen kunnen voorkomen.

Kurkuma voor honden

Als voedingssupplement is de toediening van kurkuma aan honden bijzonder nuttig om de spijsvertering te ondersteunen. Als uw hond bijvoorbeeld last heeft van diarree of een darmontsteking, kan een kurkuma-bevattend preparaat helpen om deze symptomen te verlichten.


Daarnaast is kurkuma bijzonder geschikt om het immuunsysteem van uw hond te ondersteunen. Bij toediening als voedingssupplement kan kurkuma ook een positief effect hebben op chronische huidziekten en allergieën en helpen bij de regeneratie van de lever.


Honden met artrose kunnen ook profiteren van de pijnverlichtende en ontstekingsremmende eigenschappen van curcumine, dus suppletie kan de levenskwaliteit van honden met een gewrichtsziekte aanzienlijk verbeteren.

Correcte dosering van kurkuma voor honden

Correcte dosering van kurkuma voor honden

Kurkuma is in Nederland gemakkelijk verkrijgbaar, zowel in poedervorm als in de vorm van een hele knol. Elke hondeneigenaar zou daarom op het idee kunnen komen om het kruid simpelweg te mengen in het eten van zijn viervoeter. De realiteit is echter niet zo eenvoudig.


Ten eerste bevatten de knollen zeer weinig van de belangrijkste werkzame stof curcumine, waarvan slechts een klein deel door het lichaam wordt geabsorbeerd. Bovendien is de kans groot dat uw hond zijn voederbak links laat liggen vanwege de vreemde geur en smaak.


Het is daarom beter om te vertrouwen op voedingssupplementen met kurkuma voor honden, zoals die verkrijgbaar zijn bij Bellfor. Dit heeft als bijkomend voordeel dat uw viervoeter niet alleen profiteert van de effecten van kurkuma, maar ook van andere geselecteerde ingrediënten.

Onze voedingssupplementen met kurkuma voor honden

Als producent van hondenvoer hechten wij grote waarde aan licht verteerbare ingrediënten en gebruiken wij daarom geen kunstmatige ingrediënten. Dit geldt natuurlijk ook voor onze voedingssupplementen, die onder andere kurkuma bevatten.

Deze Bellfor voedingssupplementen voor honden bevatten kurkuma:

< /p>

  • Shiimun Gastro bevat kurkuma, shiitake en andere natuurlijke geneeskrachtige plantenextracten. Het preparaat is speciaal ontwikkeld voor honden met spijsverteringsproblemen en is onder andere geschikt om diarree, constipatie en winderigheid tegen te gaan en de spijsvertering op een natuurlijke manier te stimuleren.
  • Shiimun Immuun met shiitake, kurkuma en andere natuurlijke ingrediënten is een licht verteerbaar voedingssupplement voor honden met een verzwakt afweersysteem. De speciale samenstelling van het middel ondersteunt het immuunsysteem van uw hond.
  • ZEComplete Soft-Happen met kurkuma maken deel uit van ons assortiment natuurlijke tekenwerende middelen. Deze lekkere hondensnacks zijn ideaal om uw hond goed te beschermen tegen tekenbeten en de daarmee gepaard gaande risico's op ziekten.
  • ZEComplete Koekjes bevatten ook kurkuma en zijn ook ontwikkeld voor natuurlijke tekenbescherming. Net als ZEComplete Soft-Happen zijn de gezonde hondenkoekjes ideaal als lekkere beloning tijdens het tekenseizoen.

Kurkuma voor honden - onze conclusie

Kurkuma is een waardevolle natuurlijk middel, waarvan de effectiviteit wordt ondersteund door tal van wetenschappelijke studies. Als ingrediënt in voedingssupplementen kan kurkuma het welzijn van uw hond op vele manieren ondersteunen, waaronder het tegengaan van spijsverteringsproblemen en het versterken van het immuunsysteem.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

20.92 EUR
104.62 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
217.98 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
217.98 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive