info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Het opsporen en behandelen van Spijsverteringsproblemen bij Honden

Spijsverteringsproblemen zijn niet ongewoon bij honden. Ze kunnen talrijke oorzaken hebben en een enorme impact hebben, niet alleen op het welzijn maar ook op de gezondheid van de getroffen dieren. Een goed functionerende spijsvertering is immers onontbeerlijk voor de voedingstoevoer van de viervoeter.

Als eigenaar moet u daarom in ieder geval de spijsverteringsproblemen bij uw hond serieus nemen. Hieronder leggen we uit hoe u mogelijke problemen kunt herkennen en hoe u de spijsvertering van uw hond kunt ondersteunen.

Tekenen van spijsverteringsproblemen bij honden

Spijsverteringsproblemen

Spijsverteringsproblemen kunnen zich op verschillende manieren manifesteren bij honden. Naast braken en diarree zijn winderigheid en constipatie mogelijke symptomen die duiden op een verstoorde spijsvertering.

Als een hond last heeft van spijsverteringsproblemen, is dit vaak merkbaar in de vorm van gedragsveranderingen. Aangetaste dieren zijn meestal minder actief, trekken zich vaak terug en willen met rust gelaten worden.

Daarnaast kunnen veranderingen in lichaamstaal, zoals een opvallend teruggetrokken buik of een bult tijdens het lopen, ook wijzen op spijsverteringsstoornissen en bijbehorende pijn. Bovendien leiden spijsverteringsproblemen bij honden meestal tot een merkbaar verlies van eetlust.

Mogelijke oorzaken van spijsverteringsproblemen bij honden

De mogelijke oorzaken van spijsverteringsstoornissen bij honden zijn talrijk. In veel gevallen is de voeding verantwoordelijk voor de klachten van het dier. Ze kunnen echter ook een symptoom zijn van een aantal andere problemen.

Naast voedingsredenen kunnen spijsverteringsproblemen bij honden onder andere de volgende oorzaken hebben:

  • Diverse ziekten
  • Een plaag met parasieten
  • Buitensporige stress

Ziektegerelateerde spijsverteringsproblemen bij honden

Er zijn talloze ziekten die kunnen leiden tot spijsverteringsproblemen bij honden. Het gaat bijvoorbeeld om ontstekingsziekten zoals IBD of gastritis, hart- en nierproblemen, diabetes of zelfs tumoren.

In deze gevallen kan een aangepast dieet vaak spijsverteringsproblemen verlichten en zelfs een onmisbaar onderdeel zijn van de therapie voor sommige ziekten.

Als u echter vermoedt dat de spijsverteringsproblemen van uw hond het symptoom van een ziekte zijn, is een bezoek aan de dierenarts onvermijdelijk. De dierenarts kan uw hond onderzoeken en de maatregelen bepalen die nodig zijn voor de behandeling.

Afhankelijk van de aard van de ziekte is de kans op een succesvolle genezing en dus een verlichting van de spijsverteringsproblemen min of meer goed.

Parasieten als oorzaak van indigestie bij honden

Als een hond last heeft van wormen, manifesteert dit zich door een aantal symptomen, waaronder spijsverteringsstoornissen. De meeste soorten wormen vallen de darmen aan en nemen een deel van de voedingsstoffen uit het voedsel van de viervoeter daar. Een hond die besmet is met wormen heeft vaak last van bloederige diarree en braken.

Het is vergelijkbaar met Giardia. Giardia zijn microscopisch kleine darmparasieten die leiden tot braken, winderigheid, maagkrampen en bloederige, slijmerige diarree. Giardia komt veel voor bij honden.  Het wordt geschat dat het ongeveer één in vijf viervoeters beïnvloed.

Om de parasietenplaag en de daarmee gepaard gaande spijsverteringsproblemen tegen te gaan, raden wij u aan uw hond regelmatig te ontwormen. Dit kunt u bijzonder voorzichtig doen met Bellfor Vermal Poeder. In tegenstelling tot conventionele wormkuren belast het natuurlijke preparaat het organisme van uw viervoeter niet onnodig en is er geen sprake van resistentievorming.

Voor een succesvolle behandeling van Giardia bij honden is het ook belangrijk om te vertrouwen op uitgebreide hygiënemaatregelen en om de koolhydraten in de voeding van het dier sterk te beperken. Voor de laatste adviseren wij het "lievelingsmenu" zonder granen voor natvoer.

Stress-gerelateerde spijsverteringsproblemen bij honden

Honden kunnen ook last hebben van stress. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een verhuizing, de aankoop van een tweede hond, een vakantiereis of deelname aan een hondenshow.

Overmatige stress kan letterlijk de maag van een hond raken en uit zich vaak in spijsverteringsproblemen zoals diarree of braken. De meest effectieve remedie voor stress-gerelateerde spijsverteringsproblemen bij honden is het vermijden of in ieder geval aanzienlijk verminderen van de triggers van stress.

Als dit niet mogelijk is, is het zinvol om het immuunsysteem van de hond te ondersteunen. Omdat stress niet alleen bij honden tot spijsverteringsproblemen kan leiden. Het vormt ook een aanzienlijke belasting voor het immuunsysteem.

Daarom raden wij u aan om Bellfor Immuun als voedingssupplement te gebruiken in geval van stress. De geselecteerde ingrediënten van het natuurlijke preparaat kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de versterking van het immuunsysteem en uw hond helpen om beter om te gaan met stressvolle situaties zoals reizen of hondenshows.

Spijsverteringsstoornissen in de voeding bij honden

Als uw hond spijsverteringsproblemen heeft, wijst dit niet noodzakelijkerwijs op een ziekte of parasitaire besmetting. Vaak worden de klachten simpelweg veroorzaakt door het voedsel van de viervoeter.

Omdat steeds meer honden last hebben van intoleranties en voedselallergieën, wat leidt tot huid- en vachtproblemen en spijsverteringsproblemen.

Om spijsverteringsproblemen bij honden tegen te gaan, is een verandering in de voeding noodzakelijk. In dit verband is het belangrijk om minderwaardige producten met kunstmatige ingrediënten te vermijden en een eiwitbron te vinden die de getroffen viervoeter kan verdragen.

Onze voedingsaanbeveling voor voedingsgevoelige honden

Voor honden die gevoelig zijn voor voeding raden wij onze hypoallergene hondenvoeding met insecteneiwit aan. Deze is zowel als nat- als als als droogvoer verkrijgbaar en wordt gekenmerkt door een bijzonder laag allergiepotentieel en een uitstekende verteerbaarheid.

Het ingeperkte insecteneiwit van de larven van de zwarte soldaatvlieg is zeer goed verteerbaar en voorziet uw hond van alle noodzakelijke aminozuren. Bovendien bevatten onze hypoallergene soorten geen granen of kunstmatige additieven.

Als uw hond last heeft van spijsverteringsproblemen, is de kans groot dat dit binnenkort tot het verleden behoort met de overstap naar hypoallergeen hondenvoer van Bellfor.

Bellfor Gastro Relax voor honden met diarree

Wij adviseren ook een voedingssupplement met Bellfor Gastro Relax voor diarree. Het product bevat alleen natuurlijke ingrediënten en is ideaal voor het tegengaan van diarree bij honden.

Bellfor Gastro Relax is ontwikkeld door dierenartsen. Het voedingssupplement is licht verteerbaar, gemakkelijk te doseren en kan ook gebruikt worden bij diarree als gevolg van infectie met leishmaniasis of IBD.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

52.49 EUR
7 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
41.86 EUR
167.43 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
15.99 EUR
106.6 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
41.86 EUR
167.43 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
59.62 EUR
52.86 EUR
12.24 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
38.70 EUR
33.54 EUR
12.2 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
54.38 EUR
37.51 EUR
14.16 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive