Gratis telefonisch advies en bestelling
(+49) 2222-8039975

Verzending binnen

2-3 dagen

Geen verzendkosten

vanaf €69,00

Testfase

100 dagen

Wormen bij Honden? Herkennen en Voorkomen

Wormen bij Honden

Een besmetting met wormen is bij veel hondenbezitters een vervelend thema. Er zijn verschillende soorten die bij honden kunnen voorkomen. In Duitsland komen vooral mijnwormen, hondenlintworm, vossenlintworm en spoelwormen voor.


Hoewel ze niet direct levensbedreigend zijn, onttrekken ze belangrijke voedingsstoffen aan het lichaam van de viervoeter. Daardoor ontstaat op termijn een ondervoeding die vooral voor puppy's en oudere honden gevaarlijk kan worden. Om die reden is het belangrijk dat u bij een vermoeden op een wormenbesmetting onmiddellijk actie onderneemt en de juiste maatregelen treft.

Overdracht van wormen

Wormen kunnen via heel verschillende wegen in het lichaam van uw hond belanden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld overgedragen worden door het voer. Juist het voeren van rauw vlees vormt hier een risico.


Ook het likken aan uitwerpselen van andere honden of het vangen van kleine dieren als muizen kan leiden tot een worminfectie. Daarnaast worden sommige soorten overgedragen door vlooien of muggen.


Om het nog erger te maken kunnen sommige wormsoorten maanden of zelfs jaren zonder gastheer overleven. Hierdoor kunnen ze zich grotendeels onopgemerkt verspreiden en vervolgens bijvoorbeeld via het water in het lichaam van uw trouwe vriend belanden.


In principe is het risico om een besmetting met wormen dus nooit helemaal uit te sluiten. Zelfs als u heel goed let op hygiëne bestaat dit gevaar altijd. Als u de wormenbesmetting op tijd opmerkt en behandelt, is dat echter geen reden tot paniek.

Een besmetting met wormen herkennen

Eerste tekenen die op een wormenbesmetting wijzen, zijn bijvoorbeeld frequent overgeven en bloederige diarree. Ook als uw trouwe vriend de hele tijd met zijn achterwerk over de grond wrijft, zijn wormen meestal de oorzaak van dit gedrag.


In het verdere verloop wordt de wormenbesmetting gewoonlijk gekenmerkt door het feit dat de hond duidelijk magerder wordt, opvallend moe is en geen fut heeft. Dat ligt er onder andere aan dat de wormen hem een deel van de voedingsstoffen ontnemen en hij daarom niet meer voldoende hiervan voorzien kan worden.


Als wormen niet behandeld worden, kunnen ze op termijn ernstige gevolgen hebben en de hond heel erg ziek maken. Om het nog erger te maken komt daarbij dat een besmetting met wormen in veel gevallen niet direct herkend wordt.


Om die redenen is het absoluut aan te raden regelmatig te ontwormen. Want alleen zo garandeert u dat uw hond wormvrij is en blijft en dat mogelijke gevolgen voor zijn gezondheid vermeden worden.

Oppassen bij de keuze van de wormkuur

Om uw trouwe vriend te ontwormen, moet u hem een Vermal toedienen. Wees echter voorzichtig bij het kiezen van het juiste preparaat. Want vele middelen bevatten chemische ingrediënten. Deze verwijderen weliswaar de wormen. Tegelijkertijd veroorzaken ze echter vaak ook bijwerkingen en belasten ze het organisme van de viervoeter fors.

Poeder Bellfor Vermal Pulver

Gebruik natuurlijke alternatieven

Om die reden raden we u aan om voor de antiwormbehandeling uitsluitend natuurlijke producten te kiezen. Gebruik bijvoorbeeld Bellfor Vermal Poeder als alternatief voor gangbare producten.


Bellfor Vermal Poeder bestaat uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten en kan zowel bij een acute wormenbesmetting, als ook profylactisch ingezet worden.


De speciale kruidenmix creëert een wormvijandig milieu in de darmen. Tegelijkertijd ondersteunt dit de gezondheid van de darmen en versterkt dit het immuunsysteem.


Door het bewust niet gebruiken van chemische ingrediënten wordt Bellfor Vermal Poeder bijzonder goed verdragen. Bovendien ontstaat er ook bij meervoudige inname geen resistentie, zodat het preparaat zonder problemen steeds opnieuw gebruikt kan worden.


Aanbevolen producten

Gerelateerde Artikelen

Schrijf een recensie

    Slecht 
 Goed