info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Slijmerige hondenuitwerpselen: mogelijke oorzaken en tips

De consistentie van de uitwerpselen kan u veel vertellen over de gezondheid van uw hond. Bij een gezond dier is de feces vrij stevig en heeft de vorm van een worstje. De kleur moet chocoladebruin zijn, hoewel dit soms enigszins kan variëren als gevolg van kleurstoffen in het voedsel.


Als de uitwerpselen duidelijk te zacht of zelfs bijna vloeibaar zijn, heeft de hond diarree. Als hij daarentegen zeer stevig en bijna rond is, kunt u ervan uitgaan dat uw hond aan constipatie lijdt. 


Een ander opvallend kenmerk dat vaak kan worden waargenomen, is slijm in de uitwerpselen van de hond. We zullen hieronder uitleggen wat de oorzaken zijn en wanneer slijmerige hondenpoep een reden tot bezorgdheid is.

Schleimiger Hundekot

Slijm in de uitwerpselen van de hond is normaal

Allereerst moet u weten dat het volkomen normaal is dat er soms wat slijm in de uitwerpselen van uw hond zit. Zolang u het niet elke dag opmerkt, er slechts kleine hoeveelheden in de ontlasting zitten en de kleur wit of doorzichtig is, is het waarschijnlijk gewoon een slijmerige substantie die in de darmen van de hond wordt gevormd om de doorgang van de voedselresten te vergemakkelijken.


U hoeft pas op te letten als de hondenpoep meerdere dagen achter elkaar slijmerig is en de hoeveelheid slijm merkbaar groot wordt. In dit geval kan het probleem bijvoorbeeld zijn veroorzaakt door een verandering van voeder en daarmee gepaard gaande spijsverteringsproblemen.

Rood slijm in hondenpoep

Helaas zijn slijmerige hondenpoepjes niet altijd ongevaarlijk. Als u bijvoorbeeld merkt dat het slijm een roodachtige kleur heeft, zijn het hoogstwaarschijnlijk de resten van bloed. 


Bloederig slijm in de uitwerpselen van de hond kan wijzen op verschillende ernstige gezondheidsproblemen, en daarom is een tijdig bezoek aan de dierenarts in dit geval natuurlijk onontbeerlijk.

Mogelijke oorzaken van bloederig slijm in de uitwerpselen van honden zijn onder meer:

  • Infecties van het maagdarmkanaal
  • Intestinale parasieten zoals giardia en wormen
  • Chronische inflammatoire darmziekte (IBD)
  •  Tumors

Geel slijm in hondenpoep

Naast een rode kleur is ook een gele kleur van het slijm in de hondenontlasting een duidelijk waarschuwingssignaal. In dit geval kunnen besmettelijke ziekten verantwoordelijk zijn voor de slijmerige hondenuitwerpselen. Daarnaast zijn parasieten ook mogelijke triggers. 


Als u geel slijm in de uitwerpselen van uw hond opmerkt, moet u ook contact opnemen met een dierenarts en uw viervoeter door hem laten onderzoeken.

Verteerbaar hondenvoer met insecten voor een gezonde spijsvertering

Natuurlijk kunnen niet alle gezondheidsproblemen die kunnen leiden tot slijmerige hondenuitwerpselen volledig worden vermeden. Als eigenaar kunt u echter een aantal dingen doen om een gezonde spijsvertering bij uw hond te bevorderen en onnodige problemen te voorkomen.


In ons assortiment vindt u een ruime keuze aan hondenvoer van hoge kwaliteit, gemaakt van natuurlijke ingrediënten voor dit doel. Vooral onze variëteiten met insecteneiwit van de larven van Hermetia illucens (zwarte soldaatvliegen) blijken in dit opzicht een goede keuze te zijn.


De ongewone eiwitbron is hypoallergeen en licht verteerbaar. Daarom bevelen wij dit verteerbare voer met insecten onder meer aan voor honden met IBD, die het naar onze ervaring meestal zeer goed verdragen.


Maak kennis met onze producten op basis van insecten in de online winkel

Parasieten profylaxe om slijmerige hondenpoep te voorkomen

Parasieten zoals wormen en giardia komen veel voor bij honden. Een zware besmetting met deze beestjes kan niet alleen slijmerige hondenuitwerpselen veroorzaken, maar ook vrij ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. 


Daarom is het belangrijk dat u een bestaande parasietenplaag bij uw viervoeter serieus neemt, zo snel mogelijk behandelt en ook een beetje aandacht besteedt aan het onderwerp profylaxe.


Veel klassieke ontwormingsmiddelen bevatten echter werkzame stoffen die een aanzienlijke belasting voor het organisme van uw hond kunnen vormen. Daarom raden wij u aan om, indien mogelijk, natuurlijke alternatieven te gebruiken, zoals Bellfor Vermal.


Bellfor Vermal is een licht verteerbaar preparaat gemaakt van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zoals pompoenpitten, peterselie en alsem. De speciale samenstelling van Bellfor Vermal zorgt voor een worm- en giardia-resistent darmmilieu zonder uw hond onnodig te belasten. 


Maak kennis met Bellfor Vermal in de online winkel

Voedingssupplementen ter bevordering van de spijsvertering

Naast hondenvoer met insecteneiwit en Bellfor Vermal bevat ons assortiment ook Shiimun Gastro, een voedingssupplement dat we speciaal hebben ontwikkeld om een gezonde spijsvertering bij honden te bevorderen en spijsverteringsproblemen tegen te gaan.


Shiimun Gastro bevat geselecteerde, natuurlijke ingrediënten zoals shiitake, duizendblad en salie. De zorgvuldig uitgebalanceerde samenstelling zorgt voor een optimale verteerbaarheid en maakt Shiimun Gastro een goede keuze voor honden van alle leeftijden en rassen.


Maak kennis met Shimun Gastro in de online winkel

Onze conclusie over het onderwerp slijm in hondenuitwerpselen

Zoals u leest, kan slijmerige hondenpoep een ernstige oorzaak hebben. Als u regelmatig slijm in de uitwerpselen van uw hond opmerkt of als deze een opvallende kleur hebben, moet u beslist een dierenarts raadplegen.


Hoe dan ook, met een hondenvoeding van hoge kwaliteit levert u natuurlijk een beslissende bijdrage aan een voeding die aan de behoeften van de hond voldoet en aan een gezonde spijsvertering. In het Bellfor assortiment vindt u alles wat u daarvoor nodig heeft, van droog- en natvoer tot gezonde hondensnacks en voedingssupplementen.


Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

52.49 EUR
7 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
41.86 EUR
167.43 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
217.98 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive