info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Darmrevalidatie bij Honden: Tips voor een gezonde Darmflora

Darmrevalidatie bij Honden

Een goed functionerend spijsverteringsstelsel is van levensbelang voor de gezondheid van een hond. Vooral de darmen spelen hierbij een belangrijke rol. 


Niet alleen omdat het belangrijkste werk in het verteren van het geconsumeerde voedsel op zich neemt. De darmen van de hond zijn ook een onmisbaar onderdeel van het immuunsysteem.


In het volgende artikel zullen we uitleggen waarom revalidatie van de darm bij honden in bepaalde situaties nodig kan zijn en hoe je correct te werk moet gaan.

Taken van de darmen van de hond

Afgezien van de huid is de darm qua oppervlakte het grootste orgaan van een hond. Het is de taak om de voedselpulp uit de maag verder te benutten en micro- en macronutriënten eruit te filteren.


Daarnaast spelen de darmen van de hond een belangrijke rol in de verdediging tegen ziekteverwekkers.


De darmflora bestrijdt virussen en bacteriën en zorgt ervoor dat deze geen schade kunnen aanrichten. De darmflora bestaat uit ontelbare nuttige bacteriën die zorgen voor de werking van het spijsverteringskanaal.


Om verschillende redenen kan de darmflora van de hond echter uit balans raken en kunnen schadelijke bacteriën de overhand krijgen. Dit leidt tot veel problemen voor de hond, zoals diarree en een verhoogde vatbaarheid voor ziekten. In dit geval kan de darmrevalidatie helpen om de darmflora te ondersteunen en de klachten tegen te gaan.

Wanneer is een darmspoeling voor honden nuttig?

Problemen met de darmflora kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kan bijvoorbeeld darmrevalidatie bij honden nuttig zijn na ziekte, een besmetting met Giardia en wormen, of na het toedienen van antibiotica.

In de volgende situaties raden wij een darmreiniging bij de hond aan:

 • Voor honden met een chronische darmontsteking
 • Voor maag-darminfecties
 • Na de toediening van antibiotica
 • Na een besmetting met darmparasieten
 • Na een ernstige ziekte of operatie
 • Voor hoge fysieke belasting
 • Voor overmatige stress
 • Voor honden met allergieën
 • Voor honden met een zwak immuunsysteem

Gevolgen van een vernietigde darmflora bij honden

Als de darmflora van uw hond is aangetast en er niet meer voldoende nuttige darmbacteriën zijn, leidt dit tot een aantal gezondheidsproblemen. Uw hond wordt vatbaarder voor infecties.


Het verhoogt ook het risico op gewrichtsproblemen zoals artrose en ziekten van de inwendige organen. Uw hond kan bijvoorbeeld een leverziekte, alvleesklierontsteking of zelfs nierfalen krijgen.


Bovendien hebben honden met een vernietigde darmflora aanzienlijk vaker last van huidproblemen en voerallergieën en -intoleranties.


Sommige viervoeters ontwikkelen zelfs gedragsstoornissen in de loop van de tijd. Zoals u ziet zijn de mogelijke gevolgen niet beperkt tot duidelijke verteringsproblemen zoals diarree of winderigheid.


U moet dus voldoende aandacht besteden aan de darmgezondheid van uw hond. Een tijdige darmreiniging kan helpen om het risico op al deze gezondheidsproblemen bij uw hond aanzienlijk te verminderen.

Hoe darmreiniging werkt voor honden

Talloze bacteriën leven in een gezonde darm. Om de uit balans geraakte darmflora te herstellen is vooral de voeding van de hond van belang.


Helaas bevat hondenvoer vaak tal van ingrediënten die schadelijk zijn voor de darmen van de hond. Het gaat onder meer om diverse kunstmatige toevoegingen en granen. Na verloop van tijd leidt dit tot tal van klachten.

De juiste voeding voor de darm van de hond

In het kader van de darmrevalidatie is het essentieel dat u overschakelt op een beter getolereerde voeding. Hiervoor adviseren wij ons hypoallergeen hondenvoer op basis van insecten.


Het insecteneiwit dat het bevat is bijzonder goed verteerbaar. Bovendien bevat het voer geen tarwe of andere ingrediënten die de darmen van uw hond onnodig belasten.


Ons hondenvoer met insecten-eiwit is daarom niet alleen geschikt voor honden met een voerallergie, maar kan ook een waardevolle bijdrage leveren aan de darmreiniging.


Naast nat- en droogvoer vindt u in ons assortiment ook gezonde hondensnacks op basis van insecten, zodat u ook in de toekomst kunt vertrouwen op ons gezonde alternatief voor de traktaties van uw hond.

Bellfor producten voor darmherstel bij honden

Normaal gesproken is het niet voldoende om alleen het voedsel van de hond te veranderen om het darmkanaal te reinigen. Om de darmflora weer op te bouwen en bestaande spijsverteringsproblemen tegen te gaan, is het meestal verstandig om daarnaast een beroep te doen op geschikte voedingssupplementen.


Voor dit doel bevelen wij Bellfor Gastro Activia en Shiimun Gastro aan. Beide supplementen zijn door ons in nauwe samenwerking met dierenartsen ontwikkeld om de darmgezondheid en een functionele spijsvertering bij honden te bevorderen.

 • Bellfor Gastro Activia bevat onder andere prebiotica en probiotica om de verstoorde darmflora van uw hond weer in evenwicht te brengen.
 • Shiimun Gastro bevat zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zoals shiitake om de spijsvertering van uw hond te bevorderen en bestaande symptomen zoals winderigheid tegen te gaan.

Bellfor Gastro Activia en Shiimun Gastro als een spaarset

Om het herstel van de darmen van uw hond zo goed mogelijk te ondersteunen, hebben wij een praktische set samengesteld van onze twee producten Bellfor Gastro Activia en Shiimun Gastro. U kunt de set tegen een speciale prijs in onze winkel bestellen.

 • Leer de besparingen kennen voor darmrevalidatie bij honden.

Darmrevalidatie bij honden - onze conclusie

Zoals u ziet zijn de darmen erg belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van uw hond. Een verstoorde darmflora is het uitgangspunt voor tal van klachten en leidt vaak tot ernstige hondenziekten die een blijvend effect hebben op het leven van uw viervoeter.


Om problemen te voorkomen kan een darmreiniging in bepaalde situaties nuttig zijn. Naast de omschakeling naar een licht verteerbare hondenvoeding raden wij u aan om de darmgezondheid van uw hond te ondersteunen door zijn voeding aan te vullen met Bellfor Gastro Activia en Shiimun Gastro.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

30.99 EUR
7.75 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
4.18 EUR
10.44 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
41.86 EUR
167.43 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
217.98 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
13.08 EUR
261.68 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
Black friday
Black Friday
2022
Fram till slutet av Black Friday
00
Dagen
00
Uren
00
Minuten
00
Seconden
Black friday
bellfore motive