info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Ontwormingsmiddel voor honden: tips voor de bestrijding van parasieten

Een besmetting met wormen valt bij honden nooit volledig te voorkomen. Het gebruik van een geschikt ontwormingsmiddel voor honden maakt daarom deel uit van het dagelijks leven van de meeste hondenbezitters. 


Hoe een dergelijk preparaat functioneert en wat u verder nog over het ontwormen van uw hond moet weten, leggen wij u hieronder uit.  

Ontwormingsmiddelen voor honden: tips voor parasietenbestrijding

Wormen zijn voor uw hond zeer lastig

Er bestaat een hele reeks van verschillende wormsoorten, waarmee uw hond geïnfecteerd kan worden. Bij de meeste daarvan gaat het om darmparasieten. Er bestaan echter ook enige soorten, die zich in andere organen, zoals bijvoorbeeld de longen, innestelen. 


Honden kunnen met name met de volgende wormen besmet raken: 

  • Echinococcus granulosus (hondenlintworm) 
  • Dipylidium caninum (grote hondenlintworm)
  • Echinococcus multilocularis (vossenlintworm)
  • Haakwormen
  • Hartwormen
  • Zweepwormen
  • Longwormen

Een infectie met wormen laat zich in het normale dagelijkse leven van uw hond nauwelijks vermijden. Meestal vindt de overdracht plaats bij contact met uitwerpselen van een geïnfecteerde soortgenoot of andere dieren. Slagen de parasieten erin, zich in het lichaam van de hond te nestelen, dan vooroorzaken ze een reeks van onaangename klachten. 


Daaronder vallen met name spijsverteringsproblemen zoals diarree, die vooral bij verzwakte dieren vroeg of laat tot een gevaarlijke voedseldeficiëntie kan leiden. Afgezien daarvan zijn wormen zeer besmettelijk en kunnen ze zich vanuit de viervoeter gemakkelijke verspreiden. Enkele wormsoorten kunnen zelfs mensen besmetten, wat zonder twijfel nog een argument is voor het tijdige ontwormen van de betreffende hond.  

Regelmatig ontwormen is bij honden vaak zinvol 

Regelmatig ontwormen komt veel voor bij honden

De symptomen die door een besmetting met wormen worden veroorzaakt, kunnen per hond zeer sterk variëren en in veel gevallen zelfs pas erg laat optreden. Dat leidt ertoe, dat uw viervoeter de parasieten mogelijkerwijs ongemerkt verder verspreidt en zo andere honden met ze infecteert. 


Om die reden kan het doorgaans zinvol zijn, honden niet alleen te ontwormen als ze zeer duidelijk aan een worminfectie lijden, maar in plaats daarvan preventief in te zetten op het geven van ontwormingsmiddelen. 


Inderdaad bevelen veel dierenartsen aan, om ongeveer elke drie maanden een preventieve wormenkuur aan honden te geven, om uw viervoeter en zijn omgeving zo goed mogelijk te beschermen. De meningen zijn in dit opzicht echter behoorlijk verdeeld. Hoewel voorstanders van preventieve wormenkuren de voordelen van deze aanpak benadrukken, wijzen critici herhaaldelijk op de hieraan mogelijk verbonden risico’s.  

Werkwijze van ontwormingsmiddelen voor honden 

De in wormenkuren opgenomen werkzame stoffen leiden er in de regel toe, dat de wormen in het lichaam van de hond afsterven en de dode parasieten met de uitwerpselen worden uitgescheden. Op die manier is het meestal slechts een kwestie van tijd, tot de wormeninfectie volledig weg is. 


Kunnen ontwormingsmiddelen honden schaden?

Ook nu ontwormingsmiddelen tegenwoordig beter verdraagbaar zijn, vormen veel van de preparaten nog steeds een zekere belasting voor het lichaam van de hond. Bijwerkingen zijn daarom doorgaans mogelijk, ook als ze niet bij elke viervoeter optreden. 


Bovendien kan het zijn, dat het herhaald geven van ontwormingsmiddelen tot resistentie tegen de daarin opgenomen werkzame stoffen leidt, waardoor de werkzaamheid van het betreffende preparaat aanzienlijk afneemt. 


Alternatief voor het ontwormen van honden enkel als het nodig is 

Met het oog op de mogelijke bijwerkingen waarmee een regelmatige toediening van ontwormingsmiddel voor honden kan samenhangen, zien veel hondeneigenaren af van het preventieve ontwormen van hun viervoeter.


Dat betekent echter niet, dat wormenkuren alleen gebruikt moeten worden, als de infectie met parasieten bij getroffen dieren niet meer te overzien is. Als alternatief voor het toedienen van een wormenkuur onafhankelijk van verdenking van een besmetting is het bijvoorbeeld ook mogelijk, om regelmatig fecesmonsters bij de dierenarts te laten onderzoeken.   


Op die manier valt een aanwezige besmetting met wormen vroegtijdig te herkennen, zodat een tijdige ontworming lang voor het optreden van zichtbare klachten mogelijk is. Aangezien met parasieten besmette honden niet elke keer wormen met hun uitwerpselen mee uitscheiden, is het voor het slagen van deze aanpak echter belangrijk, dat u monsters van meerdere dagen verzamelt en laat onderzoeken. 


Dit alles is natuurlijk door de noodzakelijke fecesonderzoeken wel aan kosten verbonden. Voor uw hond is het echter een veel mildere aanpak dan het regelmatig toedienen van een ontwormingsmiddel, zelfs als deze misschien niet noodzakelijk is. Vooral bij dieren die op basis van hun leeftijd, een ziekte of een allergie al reeds verzwakt zijn, is dat natuurlijk een groot voordeel. 

Poeder Bellfor Vermal Pulver

Natuurlijke ontworming met Bellfor Vermal

Wij raden eigenaren aan om Bellfor Vermal te gebruiken als een natuurlijk alternatief voor het ontwormen van hun hond. De bereiding bestaat uit zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, zoals pompoenpitten, wortelen en alsem.


Dankzij de speciale samenstelling creëert Bellfor Vermal op betrouwbare wijze een darmmilieu dat wormenvijandig is, zodat uw hond snel over de wormbesmetting heen zal zijn.


Ondanks zijn uitstekende werking wordt onze natuurlijke ontwormer goed verdragen door honden. Zelfs bij herhaalde toediening wordt geen resistentie gevormd. Bellfor Vermal is daarom niet alleen geschikt voor de behandeling van een bestaande wormbesmetting, maar is ook een uitstekende keuze voor profylactische ontworming.


Bestel Bellfor Vermal in de winkel.

Conclusie over het onderwerp ontwormingsmiddelen bij honden

Zoals u ziet, vormen wormen een serieus te nemen risico, dat u in geen geval licht op moet nemen. Er bestaan verschillende ontwormingsmiddelen voor honden, die ter bestrijding van een acute besmetting met parasieten of ook preventief gebruikt kunnen worden. 


Juist als u ervoor kiest om uw hond regelmatig preventief te ontwormen, moet u echter ook de mogelijke risico’s en bijwerkingen van wormenkuren in het achterhoofd houden. Het gaat er ten slotte met name om, de gezondheid van uw hond met een ontwormingsmiddel te verbeteren en hem niet ongewild te schaden. 


Het is daarom het beste om Bellfor Vermal te gebruiken als een goed verteerbaar alternatief voor de ontworming van uw hond.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
watsapp-button-icon
bellfore motive