info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Longontsteking bij honden: symptomen en behandeling

Als uw hond last heeft van longontsteking, is het longweefsel van uw hond ontstoken. De technische term voor deze ziekte is pneumonie. Ziekteverwekkers zoals bacteriën, schimmels of virussen zijn vaak verantwoordelijk voor longontsteking bij honden.


Zelfs als een ontsteking van de long normaal gesproken goed te behandelen is, moet u een mogelijke ziekte niet lichtvaardig opnemen. Een onbehandelde longontsteking kan levensbedreigend zijn voor uw hond.


In dit artikel wordt uitgelegd op welke symptomen u moet letten, hoe longontsteking wordt behandeld en wat u kunt doen om dit te voorkomen.

Mogelijke oorzaken van longontsteking bij honden

Longontsteking bij honden kan verschillende oorzaken hebben. Het wordt vaak veroorzaakt door een aantasting van de longen door schimmels, virussen, bacteriën of parasieten.


Bovendien kan het binnendringen van voedsel of water in de longen en het inademen van giftige dampen ook leiden tot een ontsteking van de luchtwegen.


Andere mogelijke oorzaken van longontsteking bij honden zijn tumoren en ontstekingsziekten die zich naar de longen verspreiden, allergieën en medicijnen.

Opsporen van longontsteking bij honden

Longontsteking bij honden manifesteert zich als een reeks symptomen die zich voordoen naarmate de ziekte vordert.

De volgende symptomen wijzen er onder andere op dat uw hond een longontsteking heeft:

  • Vermoeidheid
  • Koorts
  • Hoest
  • Geluiden bij het ademen

Naarmate de ziekte vordert, zal de hond zich steeds slechter gaan voelen omdat de  longontsteking leidt tot een tekort aan zuurstof. Het gebrek aan zuurstof is gemakkelijk te herkennen aan de blauw gekleurde slijmvliezen.

Honden met longontsteking moeten naar de dierenarts gaan

Hoewel longontsteking bij honden begint met een zogenaamd onschuldige hoest, moet u zo snel mogelijk een dierenarts raadplegen met uw zieke viervoeter. De ziekte verzwakt het immuunsysteem van uw hond, waardoor hij gevoeliger wordt voor secundaire ziekten.


Bovendien kan een longontsteking bij uw hond veroorzaakt zijn door een embolie (bloedsomloopstoornis). Als dit het geval is, kan het zelfs fataal zijn voor de viervoeter, als de longontsteking niet tijdig behandeld wordt.

Behandeling van longontsteking bij honden

Om de longontsteking van uw hond met succes te kunnen behandelen, moet de dierenarts eerst de precieze oorzaak achterhalen en, indien nodig, passende maatregelen nemen om deze te bestrijden.


Voor de behandeling van longontsteking zelf is de toediening van antibiotica meestal de beste keuze. De symptomen van embolie moeten meestal vrij snel onder controle worden gehouden.


U kunt uw hond ook een kruidenverklikker geven om samen met de medicatie te geven. Ga echter altijd naar de dierenarts voor antibiotica.

Bellfor Immuun om longontsteking bij uw hond te voorkomen

Een sterke afweer vermindert het risico op longontsteking bij uw hond. Tegelijkertijd zorg je ervoor dat het dier een bestaande longontsteking veel beter overleeft.


Om deze reden adviseren wij een voedingssupplement met Bellfor Immuun tijdens het koude seizoen. De puur natuurlijke bereiding van geselecteerde ingrediënten zoals insecteneiwit, propolis en duindoorn voorziet uw viervoeter van precies die voedingsstoffen die hij nodig heeft voor een goed functionerend immuunsysteem.


Bellfor Immuun kan zo een waardevolle bijdrage leveren aan het algemene welzijn van uw hond en het risico op longontsteking verminderen.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

31.39 EUR
12.56 EUR / 100 g
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
13.08 EUR / 100 g
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
69.98 EUR
52.32 EUR
7.17 EUR / 100 g
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
19.99 EUR
13.33 EUR / 100 g
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive