info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Puppy's zindelijk maken: zo werkt het voor uw Hond

Puppy's zindelijk maken

Het zou een vergissing zijn om te denken dat puppies nog geen opvoeding nodig hebben en dat ze na de verhuizing naar hun nieuwe thuis kunnen doen wat ze willen. Want jonge honden leren veel sneller dan hun oudere soortgenoten. Daarom moet u zo vroeg mogelijk beginnen met het trainen van uw hond. In het begin omvat dit natuurlijk ook het zindelijk maken van uw puppy.


Hoe u dit het beste kunt doen, waarom straf geen oplossing is en hoe lang het meestal duurt om uw puppy zindelijk te krijgen, wordt hieronder uitgelegd.

Hoe snel wordt een puppy zindelijk?

Als u uw puppy zindelijk wilt maken, moet u geduld hebben. Ook al leren sommige honden heel snel waar ze zich kunnen ontlasten, anderen kunnen er weken of zelfs maanden over doen.


U moet er ook rekening mee houden dat het pas in de 14e levensweek is dat jonge honden hun sluitspieren onder controle hebben. Tot die tijd kunt u ook niet verwachten dat uw puppy zindelijk is.


Toch kunt u er zeker van zijn dat uw viervoeter met een beetje steun snel zindelijk wordt door gewoon naar buiten te gaan. Honden zijn immers in principe erg schoon en willen hun huis niet opzettelijk vervuilen. Het is dan slechts een kwestie van tijd voordat u uw puppy zindelijk maakt.

Puppy's moeten zich vaak ontlasten

Hoe vaak een hond zich moet ontlasten hangt af van verschillende factoren. Een ervan is de leeftijd. Terwijl het meestal voldoende is voor volwassen dieren om elke drie tot vier uur naar het toilet te gaan, moet u ongeveer elke twee uur met een puppy op stap gaan.

Leer het gedrag van uw puppy te begrijpen

Om uw puppy zindelijk te maken en te voorkomen dat hij zich ontlast in de flat, is het belangrijk om zijn gedrag in de gaten te houden en het correct te interpreteren. Als je merkt dat je kleine viervoeter steeds onrustiger wordt, is dit meestal een duidelijk teken dat het tijd is voor een korte wandeling.


Hoe beter u erin slaagt het gedrag van uw jonge hond in deze context te begrijpen, hoe minder kans er is op ongelukken en hoe sneller u uw puppy zindelijk krijgt.

Puppy's hebben een vaste plek nodig om los te maken

Net als mensen waarderen ook honden vaste gewoontes in hun dagelijkse routine. Dit geldt onder andere ook voor het doen van hun zaken. Dus als u bezig bent met zindelijk worden van uw puppy, is een vaste plek nuttig naast de regelmatige wandelingen.


Dit kan in uw tuin zijn of in een nabijgelegen groene omgeving. Uw hond zou daar zich permanent moeten kunnen ontlasten. Want als er eenmaal een plek is gevestigd, is het voor een volwassen viervoeter moeilijk om er weer aan iets nieuws te wennen.

Om een puppy zindelijk te krijgen, mag lof niet ontbreken

Om een puppy zindelijk te krijgen, mag lof niet ontbreken

U kunt verwachten dat het een momentje duurt voordat uw puppy zich kan ontlasten in de ruimte die u ter beschikking heeft gesteld. Dit is volkomen normaal, dus haast u niet met uw puppy.


Als hij eenmaal zijn zaken heeft gedaan, is het raadzaam om hem veel lof toe te zwaaien. Zo leert hij snel wat je van hem verwacht en wordt de wachttijd steeds korter.

Voer een vast oplossingswoord in

Daarnaast adviseren wij de invoering van een vast commando voor het ontlasten. Zeg bijvoorbeeld elke keer "doe" terwijl je viervoeter zich ontlast.


Na een tijdje kunt u zelfs uw hond op commando laten ontlasten met behulp van het woord. Als je haast hebt, kan dit heel nuttig zijn.

Eerst oplossen, dan spelen

Als u bezig bent met de zindelijkheidstraining van uw puppy, is het heel belangrijk dat u hem na zijn vrijlating nog even de tijd geeft om te spelen en rond te snuffelen. Want als je dat niet doet, kan je viervoeter zich met opzet ophouden, zodat hij niet na een paar minuten weer naar huis hoeft.

Puppies houden het niet een hele nacht vol

Gezien het feit dat uw puppy ongeveer elke twee uur moet ontlasten, is het waarschijnlijk niet meer dan normaal dat u ook nachtwandelingen moet plannen.


Om ervoor te zorgen dat u op tijd wakker wordt, raden wij u aan uw puppy 's nachts in uw buurt te laten slapen. Dit maakt het makkelijker voor u om op te merken wanneer hij zichzelf opmerkt. Het is ook raadzaam om al het nodige loopgerei, zoals uw sleutels en riem, binnen handbereik te houden.

Straf uw puppy niet in geval van ongelukjes

Totdat u uw puppy zindelijk maakt, kan het steeds weer gebeuren dat er een klein ongelukje gebeurt met de jonge viervoeter in de flat. Maar zelfs als je je ergert aan de vlek op de vloer, moet je je hond er nooit voor straffen.


Je kunt er immers zeker van zijn dat je viervoeter zich thuis niet moedwillig heeft afgelost, maar dat hij het gewoonweg niet kon volhouden. Om uw puppy zindelijk te krijgen, moet u er daarom voor zorgen dat u hem in de toekomst op tijd mee naar buiten neemt.


Als u hem op heterdaad betrapt, raden wij u aan hem op te pakken zonder hem uit te schelden en hem mee naar buiten te nemen naar zijn vrijlatingsplaats. Als hij zich daar weer ontlast, prijs hem dan uitgebreid.


Ruim daarna zijn ongeluk in het appartement grondig op, zodat er geen geuren achterblijven. Dit kan een signaal zijn voor uw jonge hond dat hij zich daar in de toekomst ook mag ontlasten.

Dit helpt tegen diarree bij uw puppy

Regelmatig worden we gebeld door nieuwe hondeneigenaren die ons vragen waarom hun puppy diarree heeft, vooral in de eerste periode na de verhuizing. De reden hiervoor is de wisselwerking tussen twee factoren.


Ten eerste veroorzaakt de verhuizing naar een nieuw huis enorme stress voor de jonge viervoeter en ten tweede is het immuunsysteem van de pup nog niet volledig ontwikkeld.


Net als bij een klein kind, dat in het begin vaak verkouden is op de kleuterschool, leidt dit bij pups vaak tot diarree.


Om dit tegen te gaan adviseren wij een voedingssupplement met Bellfor Immuun Junior.


Dit licht verteerbare poeder voorziet uw kleine viervoeter van een perfect uitgebalanceerd mengsel van voedingsstoffen en helpt zo het immuunsysteem van uw puppy op een natuurlijke manier te ondersteunen.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

watsapp-button-icon
bellfore motive