info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Labrador

De Labrador Retriever behoort tot de 350 door de FCI erkende hondenrassen, die zijn ingedeeld in groep 8 (ophalen van honden). De Labrador komt oorspronkelijk uit Newfoundland en is een van de middelgrote hondenrassen. Het wordt beschouwd als een geduldige en evenwichtige gezinshond. Tegelijkertijd is de Labrador Retriever zeer actief en heeft veel beweging nodig.

Labrador

Kenmerken van de Labrador

Labradors hebben een vrij krachtig lichaamsbouw en een korte en dichte vacht. De bontjurk is monochroom en ofwel chocoladebruin, geel of zwart. De schofthoogte van dit ras varieert van 55 tot 62 cm, terwijl het gewicht van volwassen Labradors tussen de 25 en 36 kilogram kan liggen.


Vrouwtjes zijn, zoals gebruikelijk, lichter en kleiner, terwijl de mannelijke Labradors meestal iets groter zijn en meer wegen. De levensverwachting van de Labrador retriever is meestal ongeveer 10 tot 12 jaar.

Labrador Retriever Essentie en Karakter

De Labrador Retriever is noch agressief noch angstig. Het wordt algemeen beschouwd als aanpasbaar, gezinsvriendelijk en dol op kinderen.

Bovendien zijn de volgende kenmerken kenmerkend voor Labradors:

  • gezelligheid
  • balans
  • nieuwsgierigheid
  • wendbaarheid
  • geduld
  • gehoorzaamheid
  • bereidheid om te leren

Labrador retrievers zijn overigens bijzonder goed in het apporteren. Niet voor niets is de term retriever afgeleid van de term retrieve, of ophalen in het Nederlands. Zelfs als Labradors in principe uitstekende gezinshonden zijn, mag de drang om te verhuizen van dit ras van toekomstige eigenaren niet worden onderschat.


De Labrador Retriever is zeer actief en heeft daarom veel beweging en beroep nodig, wat een uitdaging kan zijn voor maîtresse en meester in het dagelijks leven.

Labrador activiteit

Activiteiten met de Labrador

Labradors werden oorspronkelijk gefokt als jachthonden en worden nog steeds veel gebruikt voor de jacht. Ze zijn zeer wendbaar en staan daarom open voor bijna alle activiteiten waar ze zich kunnen uitleven.


Een van de bijzondere sterke punten van de Labrador Retriever is zonder twijfel zijn vermogen om het terug te halen. Maar ook andere hondensporten zijn perfect geschikt om de intelligente en volhardende dieren bezig te houden.

Mogelijke hondensporten voor Labradors zijn bijvoorbeeld:

  • apporteren
  • dummyopleiding
  • wendbaarheid

Labrador ziekten

Aangezien de Labrador een zeer actief hondenras is, is er een neiging tot een verhoogd risico op heupdysplasie. Deze gewrichtsaandoening, waarbij de koker en het hoofd van het gewricht in toenemende mate slijten, gaat gepaard met grote pijn en een ernstige beperking van de mobiliteit in een vergevorderd stadium.

De juiste voeding van de Labrador Retriever

Om heupdysplasie te voorkomen, moeten Labrador retrievers vanaf zeer jonge leeftijd worden gevoederd met als doel een optimale toevoer van alle belangrijke voedingsstoffen.


Wij raden u aan om speciaal hondenvoer uit ons assortiment te gebruiken om uw Labrador te voeden en dat u vertrouwt op Bellfor Gelenke & Knochen (Gewrichten & Botten) om gewrichtsproblemen te voorkomen.


Bellfor's speciale voer voor het ras bevordert het welzijn en de gezondheid van uw Labrador van jongs af aan.


Banner met Labrador voer

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

38.49 EUR
3.85 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
5.89 EUR
29.44 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
47.09 EUR
470.92 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
32.12 EUR
26.16 EUR
5.69 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive