info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Welke hond met Kinderen?

Er is waarschijnlijk nauwelijks een kind dat op een gegeven moment geen hond als huisdier wil hebben. Ongeacht het feit dat het meeste werk dat met het houden van een hond gepaard gaat altijd van de ouders afhangt, is het belangrijk om het juiste ras te kiezen.

Want ook al kan in principe elke hond goed worden opgevoed, niet alle hondenrassen zijn even geschikt voor gezinnen met kinderen. Voordat u voor een dier kiest, moet u zich goed informeren over de bijzonderheden van het betreffende ras.

In het volgende artikel leggen wij u uit welke hondenrassen goed met kinderen kunnen omgaan en welke karaktereigenschappen de ideale gezinshond zou moeten hebben.

Kenmerken die hondenrassen moeten hebben voor gezinnen met kinderen

Natuurlijk hangt het gedrag van een hond in de eerste plaats af van zijn opvoeding. Er zijn echter enkele ernstige rasspecifieke verschillen met betrekking tot de aard van de viervoeters. Daarom brengt niet elk hondenras goede voorwaarden voor het contact met kinderen met zich mee.

Kindvriendelijke hondenrassen worden met name gekenmerkt door de volgende eigenschappen:

 • Geen neiging tot agressie
 • Hanteerbaar
 • Geen overmatig beschermend instinct
 • Een kalme geest en een hoge stimulus drempel

Populaire hondenrassen die goed kunnen opschieten met kinderen

Golden Retriever

Er zijn enkele hondenrassen, die alleen onder voorwaarden bij kinderen worden aanbevolen. Het gaat bijvoorbeeld om klassieke waakhonden en viervoeters met een uitgesproken jachtinstinct. Er zijn echter veel hondenrassen die zeer geschikt zijn voor gezinnen met kinderen waaruit u kunt kiezen.

Tot de meest populaire kindvriendelijke hondenrassen behoren de volgende:

 • Golden Retriever
 • Labrador
 • Newfoundlander
 • Engelse Bulldog
 • Beagle
 • Boxer
 • Poedel
 • Collie
 • Dalmatiër
 • Bernerijnse berghond

Golden retriever

Met een schouderhoogte tot 61 centimeter is de Golden Retriever vrij groot. Het blijkt echter zeer geduldig en gehoorzaam te zijn. Bovendien wordt het gekenmerkt door de uitgesproken wens om het baasje te plezieren. Met kinderen is dit ras zeker een goede keuze.

Labrador

De Labrador is niet alleen een van de meest populaire hondenrassen onder gezinnen met kinderen. De leerzame viervoeters worden gekenmerkt door een vriendelijk karakter en een liefde voor spelen. Als u op zoek bent naar een kindvriendelijke hond, mag de Labrador niet ontbreken op uw lijst met opties.

Newfoundlander

Zo indrukwekkend als de Newfoundlander is door zijn lichaamsgrootte, zo zachtaardig is hij tegelijkertijd. Het ras wordt beschouwd als rustig, evenwichtig en vredig, wat de Newfoundlander ideaal maakt als gezinshond en gezelschapshond voor kinderen.

Engelse Buldog

Hoewel de Engelse Bulldog oorspronkelijk werd gefokt voor gevechten met andere honden en stieren, scoort hij met een zacht en goedmoedig karakter. Voor gezinnen met kinderen is dit ras een makkelijk te hanteren metgezel.

Beagle

De Beagle is niet vatbaar voor agressie en heeft ook geen sterk beschermend instinct. De kindvriendelijke dieren bouwen een hechte band op met hun baasjes, maar hebben veel beweging nodig. Daarom is de Beagle vooral geschikt voor actieve gezinnen met kinderen.

Boxer

Op het eerste gezicht lijkt de boxer een beetje grimmig, maar hij blijkt erg aanhankelijk te zijn en houdt ervan om tijd door te brengen met kinderen. Door zijn speelse karakter heeft dit kindvriendelijke hondenras een consequente opvoeding nodig.

Poedel

Poedels zijn klassieke gezelschapshonden, die gekenmerkt worden door een bovengemiddelde intelligentie. De dieren met de karakteristieke krullende vacht zijn leerbaar en aanpasbaar. Met kinderen schiet deze hondenrace meestal erg goed op.

Collie

Ondanks zijn vrij sterk onderscheidende beschermingsinstinct, worden Collies beschouwd als flexibele en aanhankelijke dieren. In gezinnen met kinderen blijken zij trouwe metgezellen te zijn op wie hun eigenaars altijd zonder aarzeling kunnen rekenen.

Dalmatiërs

Dalmatiërs zijn levendig, vriendelijk en flexibel. Het hondenras wordt beschouwd als zeer gevoelig en hecht veel belang aan uitgebreide aandacht. De Dalmatiër kan het meestal heel goed vinden met kinderen, wat hem een uitstekende gezinshond maakt.

Bernerijnse berghond

De Berner Sennenhond heeft een zeer hoge stimulus drempel en wordt niet gemakkelijk gestoord door rondlopende kinderen. Uitgaande van een professionele opvoeding is dit ras met kinderen een goede keuze.

De opvoeding van de gezinshond is een zaak voor de volwassenen

Zoals bij alle honden geldt ook voor kindvriendelijke rassen dat de zorg en opvoeding van de viervoeter de verantwoordelijkheid van de volwassenen is. Natuurlijk is het mogelijk dat het kind tot op zekere hoogte voor het dier zorgt.

Uiteindelijk is het echter aan u om ervoor te zorgen dat uw hond voldoende geoefend is, regelmatig gevoerd wordt en zich correct leert gedragen. Zelfs als uw kind u zo vaak belooft, moet u er rekening mee houden dat het grootste deel van het werk uiteindelijk van u zal afhangen.

Voordat u toegeeft aan de drang van uw nakomelingen en een hond koopt, moet u er daarom zeker van zijn dat u genoeg tijd heeft voor de viervoeter. Het houden van een hond is immers zeer tijdrovend en sommige rassen kunnen gemakkelijk 14 of 15 jaar oud worden. Het is dus geen beslissing die gehaast moet worden genomen.

De juiste voeding voor uw gezinshond

Het maakt niet uit welk hondenras u en uw kinderen uiteindelijk kiezen. Een passende voeding is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van de viervoeter.

Om een op de behoeften afgestemde voeding te garanderen, moet u rekening houden met een aantal factoren. Naast de rasspecifieke kenmerken zijn dit onder andere de leeftijd en het gewicht van de viervoeter.

Met het Bellfor voedingsconcept staat u aan de veilige kant als het gaat om het voeren van uw hond. Want onze hoogwaardige hondenvoeding ondersteunt de gezonde ontwikkeling van uw viervoeter vanaf jonge leeftijd en biedt voor alle rassen de juiste oplossing.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

30.99 EUR
7.75 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
3.29 EUR
8.23 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
15.49 EUR
6.2 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive