info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Welk soort puppy past bij mij?

Als u een puppy in huis wilt nemen, moet u eerst goed nadenken of er genoeg tijd is om het dier te verzorgen en welk ras u gaat kiezen.


Immers, honden worden niet alleen 10 jaar of ouder, ze hebben ook veel aandacht nodig zodat ze sociaal opgroeien en het samenleven met het gezin harmonieus verloopt.


We willen u graag helpen om een puppy te vinden die bij u past. Daarom leggen we hieronder uit waar u op moet letten bij het kiezen van een hondenras.

Hoe groot zal de pup worden?

Allereerst moet u er rekening mee houden dat uw puppy niet eeuwig klein zal blijven. Een jonge Rottweiler kan bijvoorbeeld heel schattig zijn. Als hij volgroeid is, kan hij echter tot wel 60 kilo wegen.


Daarom is het belangrijk om bij de keuze van de een puppy rekening te houden met de grootte van de volwassen versie van elk ras. Anders zal u vroeg of laat misschien teleurgesteld zijn.


Immers, tussen een Chihuahua en een Mastiff zitten enorme verschillen in de grootte van de volwassen honden. Zelfs als de grootte je niets zegt over het karakter of de drang om te bewegen van je toekomstige huisgenoot, zal het op zijn minst helpen om je keuze te beperken.

In termen van grootte worden honden meestal als volgt ingedeeld:

Welk soort puppy past bij mij

Karakter en bewegingsdrang van de pup

Het karakter en de bewegingsdrang van de pup zijn nog belangrijker dan de grootte. Want niet elke hond is geschikt voor een beginner of voor gezinnen met kinderen. Sommige rassen hebben ook veel beweging en activiteit nodig en zijn daarom niet geschikt om in een klein appartement te houden.


Zorg er dus voor dat u bij de aanschaf van een puppy rekening houdt met uw eigen voorkeuren en uw persoonlijke situatie.

Puppies voor beginners

Natuurlijk kan elke hond goed getraind worden. Er zijn echter soms grote verschillen, waardoor niet elk hondenras geschikt is voor beginners.


Als u geen ervaring heeft met het houden van honden, moet u zich beperken tot rassen die gemakkelijk te hanteren en te trainen zijn.

De volgende hondenrassen zijn bijvoorbeeld een goede keuze voor beginners:

Puppies voor gezinnen met kinderen

Het spelen en ravotten met kinderen vormt soms een uitdaging, niet alleen voor hun ouders, maar ook voor de honden in het huishouden.


Als je kinderen hebt, moet je dus kiezen voor een rustig ras met een hoge stimulus drempel. Bovendien mag de hond niet gevoelig zijn voor agressie en mag hij slechts een matig beschermend instinct hebben.

Voor gezinnen met kinderen zijn bijvoorbeeld de volgende hondenrassen een goede keuze:

Puppies voor kleine huizen

Als je in een klein appartement woont, kun je natuurlijk nog steeds een hond houden. Het ras moet echter geen te grote bewegingsdrang en een evenwichtig karakter hebben.


We raden u dan ook aan om u te beperken tot kleine en middelgrote honden. Zeer grote rassen zijn eerder ongeschikt om in een appartement te houden.

De volgende hondenrassen zijn bijvoorbeeld een goede keuze om in een appartement te houden:

Puppies voor actieve eigenaren

Er zijn enkele hondenrassen die bijzonder veeleisend en actief zijn. Om verveling of zelfs gezondheidsproblemen te voorkomen, is het belangrijk dat deze dieren zowel lichamelijk als geestelijk worden uitgedaagd.


Als u voor zo'n ras kiest, moet u idealiter zelf actief zijn en genieten van de tijd die u in de open lucht doorbrengt.

Voor actieve eigenaren zijn bijvoorbeeld de volgende hondenrassen een goede keuze:

Puppies voor rustige eigenaren

Natuurlijk wil niet iedere eigenaar elke dag urenlang met zijn hond door het bos ravotten. Als dit bij u het geval is, moet u bij het zoeken naar een geschikte pup een ras kiezen met een lage bewegingsdrang.


Dit betekent natuurlijk niet dat u zich niet met uw hond hoeft bezig te houden. Sommige hondenrassen zijn echter blij met iets minder lichaamsbeweging.

Voor comfortabele eigenaren zijn bijvoorbeeld de volgende hondenrassen een goede keuze:

Puppies voor ervaren hondenbezitters

Puppies voor ervaren hondenbezitters

Sommige rassen vereisen voldoende ervaring. Anders kan het gedrag van de hond op volwassen leeftijd tot problemen leiden.


Vooral klassieke waak- en werkhonden zijn vaak niet zo gemakkelijk te trainen en moeten daarom indien mogelijk alleen door ervaren hondenbezitters worden gehouden.

Voor ervaren eigenaren zijn bijvoorbeeld de volgende hondenrassen een goede keuze:

Het Bellfor concept voor soortgeschikte voeding

Je hebt een puppy gevonden die bij u past? Dan is het uw verantwoordelijkheid om er in de toekomst voor te zorgen dat de kleine viervoeter zich goed gedraagt. Naast voldoende aandacht is hierbij vooral een op de soort afgestemde voeding van belang.


Met het speciale voedingsconcept van Bellfor kunt u de gezondheid en het welzijn van uw hond van jongs af aan ondersteunen. Of het nu gaat om pups of volwassen honden - ons assortiment heeft de juiste oplossing voor honden van alle rassen.

Puppyset
Puppyset banner
Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

5.22 EUR
52.23 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
13.08 EUR
163.55 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
4.18 EUR
10.44 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
23.55 EUR
9.81 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive