info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Berner Sennenhond

De Berner Sennenhond is een groot hondenras dat zijn oorsprong vindt in Zwitserland. De FCI heeft de Berner Sennenhond in groep 2. Het ras werd oorspronkelijk gefokt als trekdier en waakhond en wordt gekenmerkt door een evenwichtig en zelfbewust karakter.

Kenmerken van de Berner Sennenhond

Berner Sennenhond

De schofthoogte van de Berner Sennenhond is 64 tot 70 centimeter voor reuen, terwijl de vrouwtjes iets kleiner zijn op 58 tot 66 centimeter.

Er is geen standaard voor het gewicht, hoewel dit meestal tussen de 38 en 60 kilogram is. De levensverwachting van de Berner Sennenhond op 10 tot 12 jaar is normaal voor grote honden.

De Berner Sennenhond heeft een krachtige en toch evenwichtige lichaamsbouw. Zijn sterke hoofd toont een duidelijke stop. Lippen en neus zijn zwart, ogen donkerbruin.

De vacht van de Berner Sennenhond is lang en licht golvend. De basiskleur is zwart, met roodbruine aftekeningen boven de ogen, op de wangen en de benen. Kenmerkend is ook de witte kleur op de snuit, strottenhoofd, borst, poten en staartpunt.

Berner Sennenhond natuur en karakter

Berner Sennenhonden zijn goed uitgebalanceerd en goedmoedig en zijn ook zeer ontspannen tegenover vreemden. Hun aandacht en moedige karakter maken hen tot een uitstekende waakhond, maar ze mogen niet in een kennel worden gehouden.

Voor de Berner Sennenhond is aandacht en gehechtheid aan het gezin erg belangrijk. De aanhankelijke dieren kunnen goed worden opgevoed met enig gevolg en bewijzen zich met voldoende genegenheid als trouwe en uiterst kinderliefde gezinshonden.

Activiteiten met de Berner Sennenhond

Door zijn grootte heeft de Berner Sennenhond een gebrek aan mobiliteit voor veel hondensporten. 

De leerbare dieren zijn echter altijd blij met het fysieke werk, of het nu als trekhond is of bij het zoeken naar sporen. Deze kenmerken maken ze tot een ideale reddingshond.

Ook al is hondensport, zoals behendigheid, niet één van hun sterke punten, er zijn enkele sporten die zeer geschikt zijn voor Berner Sennenhonden.

Deze omvatten bijvoorbeeld:

  • Clicker opleiding
  • Obedience

Berner Sennenhondenziekten

Zoals bij vrijwel alle grote hondenrassen is er ook bij de Berner Sennenhond een verhoogd risico op heup- en elleboogdysplasie. Deze chronische gewrichtsziekten worden vaak geassocieerd met ernstige pijn en progressief verlies van mobiliteit.

Daarnaast kunnen verschillende oorzaken leiden tot chronische nierproblemen of zelfs volledige nierinsufficiëntie bij Berner Sennenhonden.

Bellfor hondenvoer voor de Berner Sennenhond tegen een speciale prijs

Voor het welzijn en de gezondheid van uw Berner Sennenhond is het natuurlijk belangrijk dat u hem voedt volgens zijn behoeften. Gezien hun grootte hebben deze viervoeters een relatief grote hoeveelheid voedsel nodig om in hun energiebehoefte te voorzien. Tegelijkertijd is het natuurlijk belangrijk ervoor te zorgen dat het hondenvoer van de best mogelijke kwaliteit is.


Om u hierbij te helpen, hebben wij een speciale set hondenvoer en andere Bellfor producten voor Berner Sennenhonden samengesteld, die u in onze winkel tegen een speciale prijs kunt kopen.

Onze voedingsset voor Berner Sennenhonden in één oogopslag

Om het bekende verhoogde risico op levensbedreigende gastritis bij grote honden te verminderen, bevat de voedingsset voor Berner Sennenhonden Bellfor Wiesen-Schmaus, een koudgeperst droogvoer. De koudgeperste kroketten zwellen minder op in de maag, zodat deze niet onnodig wordt belast.


De spaarset bevat ook onze hertenkluifblokjes en Bellfor Joints & Bones Complete-Snack. Dit is een zeer speciale hondensnack die de gewrichten van uw Berner Sennenhond voorziet van talrijke waardevolle voedingsstoffen dankzij het innovatieve Ovopet-werkstofcomplex.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

66.49 EUR
6.65 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
130.79 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
47.09 EUR
470.92 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
Black friday
Black Friday
2022
Fram till slutet av Black Friday
00
Dagen
00
Uren
00
Minuten
00
Seconden
Black friday
bellfore motive