info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Engelse Bulldog

De English Bulldog is een klein hondenras uit Groot-Brittannië (FCI Group 2). Daar werd het oorspronkelijk gefokt voor het stierenvechten. Vandaag de dag is de Engelse Bulldog echter een populaire familiehond, die zich onder andere onderscheidt door zijn zachte en kinderlijke karakter.

Kenmerken van de Engelse Bulldog

De levensverwachting van de Engelse Bulldog is helaas relatief laag met 8 tot 10 jaar. Hun grootte varieert van 31 tot 40 centimeter, met vrouwelijke Engelse buldoggen die meestal tussen de 22 en 23 kilo wegen. Mannetjes zijn meestal wat zwaarder met 24 tot 25 kilogram.


Een van de karakteristieke kenmerken van de Engelse Bulldog is zijn compacte en compacte lichaam. De gespierde dieren hebben een brede borstkas en relatief korte poten.


De snuit van de Engelse Bulldog is kort en breed, het hoofd vrij groot en wordt gekenmerkt door een plat voorhoofd en een gemakkelijke vorming van huidplooien. De krachtige, brede kaak, waarmee de onderkaak enigszins uitsteekt, is ook typisch.


Daarnaast heeft de Engelse Bulldog zowel donkere ogen als hoog aangezette, ver uit elkaar liggende oren. De vacht van het ras  is kort en zeer onderhoudsarm.


De rasstandaard laat talrijke kleuringen toe. De vacht van de Engelse Bulldog kan dus rood-wit, rood-gevlekt en wit of ook gevlekt en wit zijn.

Engels bulldog karakter

Engelse Bulldog Karakter

De Engelse Bulldog wordt gekenmerkt door een gedurfd en moedig karakter. Het wordt beschouwd als vastbesloten, maar tegelijkertijd geduldig en zachtaardig. Daarnaast is ze altijd op zoek naar de nabijheid van haar baasje en is ze ook dol op kinderen.


Ondanks het oorspronkelijke fokdoel is de Engelse Bulldog daarom een geweldige sociale hond, die ook geschikt is voor gezinnen met kinderen. Eigenaren moeten echter wel voorbereid zijn op een soms nogal koppig dier, dat een consequente opvoeding nodig heeft.

Activiteiten met de Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog wordt beschouwd als een moedige en waakzame hond, waardoor hij zeer geschikt is als waakhond. Hondensport is echter duidelijk niet één van zijn sterke punten. Omdat de dieren enerzijds erg gevoelig zijn voor warmte en deels ook last hebben van problemen met de bloedsomloop en de ademhaling. Aan de andere kant hebben Engelse buldoggen een genetische aanleg voor gewrichtsproblemen.


Deze omstandigheden zorgen ervoor dat ze vrij beperkt zijn wat betreft hun fysieke efficiëntie. Als het niet te inspannend is, zijn sommige hondensporten mogelijk met de Engelse Bulldog.

Deze omvatten bijvoorbeeld:

  • Behendigheid
  • Truchondenjacht

Engelse Bulldog ziekten

Door de gezellige natuur heeft de Engelse Bulldog al snel de neiging om overgewicht te hebben. Dit kan op zijn beurt leiden tot tal van secundaire ziekten, zoals hartproblemen, hoge bloeddruk of diabetes.


Daarnaast heeft de Engelse Bulldog een genetische aanleg voor gewrichtsziekten, waarbij het risico op heupdysplasie zeer hoog is.


Last but not least veroorzaakt hun korte snuit vaak ademhalingsproblemen, wat hun drang om te bewegen verder beperkt.

Engelse Bulldog voedsel

Vanwege de neiging om overgewicht te hebben, moet de Engelse Bulldog's dieet grote nadruk leggen op rantsoenering op basis van de behoeften. Een hoogwaardig, natuurlijk hondenvoer met een lage energiedichtheid is de juiste keuze.


Daarnaast is een voedingssupplement met Bellfor Gelenke & Knochen (Gewrichten & Botten) nuttig voor het voorkomen van heupgewrichtsdysplasie.


Het Bellfor voedingsconcept ondersteunt de ontwikkeling en het welzijn van uw Engelse Bulldog vanaf jonge leeftijd.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

26.16 EUR
130.79 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
130.79 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
Black friday
Black Friday
2022
Fram till slutet av Black Friday
00
Dagen
00
Uren
00
Minuten
00
Seconden
Black friday
bellfore motive