info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Franse Bulldog

De Franse Bulldog is een klein hondenras dat door de FCI in groep 9 als gezelschaps- en gezelschapshond wordt geclassificeerd. Franse Bulldogs zijn erg populair bij hondenbezitters van alle soorten en staan bekend om hun vriendelijke en knuffelige karakter.

Kenmerken van de Franse Bulldog

Franse Bulldogs hebben een gespierd en krachtig lichaam, een korte staart en een hoekige, brede kop en een korte vangst. Kenmerkend zijn ook de vleermuisoren met de Franse Bulldog.


Het gewicht van de Franse Bulldog ligt tussen de 8 en 14 kilogram en de schofthoogte ligt tussen de 24 en 35 centimeter. De vacht is zeer kort, waardoor het ras zeer gevoelig is voor kou.

De kleurstelling van de vacht is anders, waarbij volgens de FCI-norm met de Franse Bulldog de volgende kleuren zijn toegestaan:

  • Gevlekt (zwart, bruin, blond en donkerrood gemengd)
  • Fawn (fawn)

De levensverwachting van de Franse Bulldog is ongeveer 10 tot 12 jaar.Bulldog puppy

Karakter van de Franse Bulldog

De Franse Bulldog wordt gekenmerkt door een buitengewoon aangename natuur. Het is over het algemeen vrolijk, zeer geduldig en rustig. Tegelijkertijd zijn Franse Bulldogs moedige personages, wat niet gelijkgesteld kan worden met agressiviteit. Vergeleken met andere honden heeft de Franse Bulldog soms de neiging om een beetje overmoedig te worden, hoewel hij zich niet laat afschrikken door veel grotere dieren.


Daarnaast zijn Franse Buldoggen een beetje koppig, zodat hun opvoeding de juiste inzet nodig heeft. Toch wordt dit ras beschouwd als een ideale gezinshond.

Activiteiten met de Franse Bulldog

De Franse Bulldog is zeker niet één van de sportkanonnen onder de honden. Hun behoefte aan beweging is vrij gematigd. Vanwege haar neiging tot overgewicht is het belangrijk om haar voldoende beweging te geven.


Zolang het niet te veel wordt, staat de Franse Bulldog open voor ravotten en spelen. Echter, de mogelijkheden voor hondensporten zijn met dit ras beheersbaar.

Onder de hondensporten die geschikt zijn voor Franse Buldoggen zijn bijvoorbeeld:

  • Hondendansen
  • Truchondenjacht
  • Gehoorzaamheid

Franse Bulldog ziekten

Door hen gefokte eigenschappen hebben Franse Bulldogs de neiging om een aantal ziekten te hebben. Naast ontstekingen in de huidplooien van de dieren is er een risico op urinesteen en problemen met het bewegingsapparaat, zoals hernia's en heup- of elleboogdysplasie.

Franse Bulldog voedsel

Met een aangepaste en evenwichtige voeding kan het risico op dergelijke ziekten op zijn minst worden verminderd dankzij een optimale toevoer van voedingsstoffen. Naast factoren zoals leeftijd, gewicht, activiteiten, allergieën en ziekten, moet er ook rekening mee worden gehouden dat Franse bulldogs vatbaar zijn voor obesitas.


Wij raden u aan om speciale, goed verdragen hondenvoeding en Bellfor Gelenke & Knochen (Gewrichten & Botten) supplement te gebruiken voor uw gewrichtsgezondheid.


Bellfor's speciale voer voor het ras bevordert het welzijn en de gezondheid van uw Franse Bulldog van jongs af aan.


buldogpuppy

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

66.49 EUR
6.65 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
130.79 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
13.08 EUR
163.55 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
33.92 EUR
28.25 EUR
9.48 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive