info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Mastiff

De Mastiff is een groot hondenras, afkomstig uit Groot-Brittannië en beheerd door de FCI in groep 2. In feite is de Mastiff een van de grootste en zwaarste rassen ter wereld. Toch wordt het gekenmerkt door een hoge stimulus drempel en een gereserveerd, vriendelijk karakter.

Kenmerken van de Mastiff

De levensverwachting van de Mastiff is ongeveer 10 tot 12 jaar. Vooral grote en zware dieren sterven vaak eerder. Met een grootte van 70 tot 91 centimeter weegt de Mastiff 70 tot 100 kilogram. In individuele gevallen kan het echter nog zwaarder worden.


De Mastiff is groot en massief. Toch is het lichaam goed geproportioneerd met een brede, diepe borstkas en uitgesproken spieren. Zijn brede kop wordt gekenmerkt door rimpels op zijn voorhoofd en licht doorhangende lippen en hangende, hoog aangezette oren.


De vacht van de Mastiff is kort en kan afwisselend abrikoos, valk of gestroomd gekleurd zijn. Onafhankelijk van de kleur schrijft de rasstandaard altijd een zwart masker voor.

Mastiff natuur en karakter

Mastiff

De Mastiff wordt als attent beschouwd en is daarom zeer geschikt als waakhond. Vaak lijkt het wel haast alsof hij zich goed bewust is van zijn grootte en kracht, omdat hij een hoge stimulus drempel heeft en een gereserveerd karakter. De Mastiff niet geneigd tot agressie.


Daarnaast wordt hij gekenmerkt door een attente behandeling van kinderen en ouderen. Als er voldoende ruimte is, is de Mastiff daarom ook een goede gezinshond, die een nauwe band met zijn eigenaren opbouwt.


Toch is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van volwassen exemplaren van dit ras. 


Hun kracht kan niet onder controle worden gehouden met een riem en met de beste wil van de wereld, dus een  goede opleiding bij de Mastiff is absoluut noodzakelijk.

Activiteiten met de Mastiff

Vroeger was de Mastiff vooral populair als jacht- en oorlogshond. Ondertussen wordt de Mastiff echter alleen gehouden als waakhond, metgezel of gezinshond.


De Mastiff houdt ervan om in de tuin te spelen en te ravotten of om lange wandelingen te maken met zijn gezin. Hij houdt ook van water en is een goede zwemmer.


Voor hondensport op hoog niveau is de Mastiff meestal te zwaar. Toch zijn er enkele sportieve activiteiten waar dit ras enthousiast over is.

Deze omvatten bijvoorbeeld:

  • Truchondenjacht
  • Wendbaarheid

Mastiff ziekten

Ooit werd de Mastiff beschouwd als een zeer robuuste hond. In de loop van de fokkerij bleek echter dat hij bijzonder voorbestemd is voor sommige ziekten.


Er is onder andere een verhoogd risico op hart- en oogziekten. Daarnaast heeft de Mastiff de neiging tot heup- en elleboogdysplasie als gevolg van grootte en gewicht. Bovendien kan de huid in het gezicht gemakkelijk ontstoken raken door de typische rimpels.


Zoals veel grote hondenrassen heeft ook de Mastiff de neiging om oneffenheden te hebben door zijn hoge lichaamsgewicht.

Mastiff Voedsel

Bij de Mastiff is het belangrijk om te reiken naar een speciale voeding. Dit moet zo hoogwaardig en voedzaam mogelijk zijn. Houders moeten er rekening mee houden dat de grote dieren een overeenkomstige hoge energiebehoefte hebben.


Het is echter op geen enkele manier wenselijk om ze te grote porties voor te stellen. Hoe zwaarder een Mastiff is, des te groter is het risico dat zijn gezondheid en levensverwachting te lijden hebben onder zijn gewicht.

Wij raden ook de volgende voedingssupplementen aan vanwege het risico op deze ziekten:

Het Bellfor voedingsconcept ondersteunt de gezonde ontwikkeling van uw Mastiff vanaf jonge leeftijd.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
20.33 EUR
184.8 EUR / 1 L
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
47.09 EUR
470.92 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive