info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Dwergschnauzers: Hondenvoer en Rasportret

Banner met Dwergschnauzer

Dwergschnauzers

De Dwergschnauzers is een kleine hond uit Duitsland. Hij is de kleinste vertegenwoordiger van de drie erkende Schnauzer-types en is door de FCI opgenomen in groep 2, sectie 1 (Pinscher en Schnauzer). De combinatie van zijn vriendelijke temperament en zijn handzame formaat maakt de Dwergschnauzers tot een populaire gezinshond, die zich ook in een wat kleiner huis prettig voelt.

Geschiedenis van de Dwergschnauzers

De Miniatuur Schnauzer komt oorspronkelijk uit Zuid-Duitsland, waar de Schnauzers ooit als huishonden werden gehouden. Hun taken daar waren onder andere de jacht op ratten en andere knaagdieren.


Aanvankelijk was de Dwergschnauzer geen apart ras, maar werd hij gewoon de ruwharige Pinscher genoemd. Dit veranderde pas rond de eeuwwisseling, toen de Dwergschnauzer en de Apenpinscher voor het eerst als aparte rassen werden tentoongesteld.


Met de vermelding in het tweede deel van het Pinscher Stoeterijboek werd de naam Dwergschnauzers eindelijk officieel in 1910.


Nadat de Dwergschnauzers lange tijd in de schaduw van zijn twee grote broers had gestaan, vond hij na de twee wereldoorlogen eindelijk meer en meer aanhangers. Vandaag de dag geniet de Dwergschnauzers een grote populariteit als gezinshond.

Kenmerken van de Dwergschnauzers

De dwergschnauzer bereikt een schouderhoogte van 30 tot 35 centimeter en een gewicht tussen de vier en acht kilo. Een expliciet onderscheid tussen teven en reuen is niet voorzien in de rasstandaard.


Het lichaamstype van de Dwergschnauzers is vergelijkbaar met dat van zijn grotere broers. Zijn schouderhoogte komt ongeveer overeen met de lengte van de romp. Zijn algemene uiterlijk lijkt sterk en eerder gedrongen dan slank.


De sterke schedel van de Dwergschnauzers is vrij lang en heeft een duidelijke stop. Hij heeft donkere, ovale ogen van gemiddelde grootte, die naar voren gericht zijn en een levendige uitdrukking hebben. Zijn V-vormige scharnierende oren zijn hoog aangezet.


De vacht van de Dwergschnauzers is hard en dicht. Het bestaat uit een dichte ondervacht en een halflange bovenvacht, die dicht op het lichaam ligt. Volgens de rasstandaard van de Dwergschnauzer zijn de vachtkleuren wit, zwart, peper-en-zout en zwart-zilver toegestaan.


Een essentieel extern kenmerk van de Dwergschnauzers is zijn opvallend lange snor en de borstelige wenkbrauwen. De Dwergschnauzers verliest maar weinig haren. Een regelmatige vachtverzorging is echter zeer belangrijk. Dit is inclusief het trimmen van de vacht, ongeveer twee tot drie keer per jaar.

De grote verwanten van de Dwergschnauzer

In totaal zijn er drie verschillende soorten Schnauzers, die allemaal als een apart ras worden erkend. Naast de kleine Dwergschnauzers is er ook de middelgrote Standard Schnauzer en de grote Giant Schnauzer.


Alle drie de rassen verschillen alleen van elkaar in hun lichaamsgrootte, terwijl ze wat betreft de andere uiterlijke kenmerken bijna volledig identiek zijn.

Dwergschnauzer temperament en karakter

De Dwergschnauzer is een kleine hond met een groot karakter. Hij is extreem moedig en ondanks zijn compacte lichaamsgrootte is hij zelfs zeer geschikt als waakhond.


Tegenover vreemden laat de Dwergschnauzers zich van zijn verdachte kant zien, terwijl hij een zeer hechte relatie met zijn baasjes opbouwt. In principe heeft de Miniatuur Schnauzer de wens om zijn eigenaars te plezieren. Hij blijkt echter soms een beetje koppig en eigenwijs te zijn.


Met de juiste opvoeding en voldoende werkgelegenheid zal de Miniatuur Schnauzer zich ontwikkelen tot een trouwe metgezel, die zijn eigenaren weet te inspireren met zijn goedgehumeurde natuur.


In de omgang met kinderen blijkt de Dwergschnauzers meestal een vriendelijke en geduldige tijdgenoot te zijn. Zolang er rekening wordt gehouden met de behoeften van de viervoeter, is het houden van hem als gezinshond meestal geen probleem.

Activiteiten met de Dwergschnauzers

De Miniatuur Schnauzer is een actieve en behendige hond. Aangezien hij tegenwoordig normaal gesproken als een zuivere gezinshond wordt gehouden, is het belangrijk om hem voldoende arbeidskansen te bieden.


Als de Dwergschnauzers geestelijk en lichamelijk ondergewaardeerd is, kan het gebeuren dat hij gedragsproblemen ontwikkelt of zich bezighoudt met zaken die niet in het belang van de eigenaar zijn.


Activiteiten met de Dwergschnauzers

Lange wandelingen zijn vaak niet genoeg om de ondernemende energiebundels te bevredigen. Extra uitdagingen in de vorm van hondensporten worden door de Dwergschnauzers meestal met veel plezier aangegaan.


Vooral in een klein appartement zijn sportactiviteiten essentieel voor een evenwichtige en tevreden hond.

De volgende hondensporten zijn onder andere geschikt voor de Dwergschnauzers:

Dwergschnauzers-ziekten

Eigenlijk is de Dwergschnauzers een vrij robuuste hond. Toch zijn er enkele ziekten waarvoor hij een verhoogd risico loopt en daarom moeten de eigenaars ervan op de hoogte zijn.

Vooral de volgende ziekten kunnen met de Dwergschnauzers voorkomen:

Bovendien is de Dwergschnauzers gevoelig voor verschillende oogziekten, zoals progressieve netvlies-atrofie, staar en glaucoom, evenals voor oogontsteking door onvoldoende productie van traanvocht.


Het is niet ongewoon dat de Dwergschnauzers lijdt aan het zogenaamde Schnauzer Comedo Syndroom. Dit is een erfelijke ontsteking van de haarfollikels op de rug. Afgezien van het feit dat dit er niet mooi uitziet, is het Schnauzer Comedo Syndroom grotendeels onschadelijk.

Bellfor hondenvoer voor de dwergschnauzer voor een speciale prijs

Een dieet dat voldoet aan de behoeften van uw dwergschnauzer is zeer belangrijk voor zijn welzijn. Naast de juiste hoeveelheid calorieën is het ook belangrijk aandacht te besteden aan de kwaliteit van het voedsel.


Wij hebben een set Bellfor hondenvoer en andere producten samengesteld, zodat u uw dwergschnauzer zonder problemen kunt voeden. U kunt de voedingsset voor uw trouwe viervoeter tegen een speciale prijs in onze winkel bestellen.

De voedingsset voor dwergschnauzers in een oogopslag

Met Bellfor Freiland-Schmaus Mini bevat de set een hoogwaardig droogvoer, dat uw dwergschnauzer op verteerbare wijze van alle belangrijke voedingsstoffen voorziet en dat dankzij het aangepaste kroketformaat bijzonder gemakkelijk door de kleine viervoeter gegeten kan worden.


Daarnaast bevat de voedingsset gezonde hondensnacks in de vorm van onze graanvrije Free Range Bites en het natuurlijke voedingssupplement Bellfor Skin & Coat, dat met zijn speciale receptuur een waardevolle bijdrage kan leveren aan de gezondheid van de huid en vacht van uw dwergschnauzer.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

31.39 EUR
523.19 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
13.21 EUR
440.28 EUR / 1 L
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive