info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Middelgrote Schnauzer: hondenvoer en rasportret

De middelgrote Schnauzer is een middelgrote hond. Het ras van oorsprong uit Duitsland is door de FCI opgenomen in Groep 2, Sectie 1.2 als Standaard 182. De middelgrote Schnauzer wordt vaak Standaard Schnauzer of gewoon Schnauzer genoemd. Ondanks zijn soms koppige aard geniet de intelligente viervoeter grote populariteit als gezinshond.

Geschiedenis van de middelgrote Schnauzer

De FCI erkent drie verschillende Schnauzertypes, de Dwergschnauzer, de Middelgrote Schnauzer en de Reuzenschnauzer, als onafhankelijke hondenrassen.


De middelgrote Schnauzer wordt beschouwd als de oudste van deze. Zijn oorsprong ligt in Zuid-Duitsland, waar hij reeds in de 19e eeuw werd gebruikt voor de jacht op ratten en muizen en als waakhond.


In tegenstelling tot vandaag, werd er in die tijd echter geen onderscheid gemaakt tussen Pinschers en Schnauzers. Om deze reden werd de standaard Schnauzer aanvankelijk ruwharige Pinscher genoemd.


In 1895 werd de Pinscher-Schnauzer-Klub 1895 e.V. opgericht, die vandaag de dag nog steeds actief is. Aan het begin van de 20e eeuw stelde deze club uiteindelijk een aparte rasstandaard vast voor Schnauzers en zorgde er zo voor dat zij een onafhankelijk ras werden.


Volgens de puppystatistieken van de VDH zijn er in 2020 416 Mittelschnauzer puppy's geboren.

Kenmerken van de Dwergschnauzer

De Mittelschnauzer is een middelgroot hondenras. Volgens de rasstandaard bedraagt de schouderhoogte zowel voor mannetjes als vrouwtjes tussen 45 en 50 centimeter, terwijl het gewicht tussen 14 en 20 kilo schommelt.


De Standaard Schnauzer is sterk en heeft een vierkante bouw met een goed gedefinieerde borst, een matig opgetrokken buik en een licht hellende ruglijn. De poten van de Schnauzer zijn gespierd. Zijn achterpoten staan schuin en zijn voorpoten verticaal.


De middelgrote Schnauzer heeft een langwerpige, krachtige kop. Zijn donkere ogen kijken naar voren en zijn vouworen zijn hoog aangezet. Natuurlijk is de gezichtsbeharing van de Schnauzer, bestaande uit een snor en weelderige wenkbrauwen, bijzonder opvallend.


Als de Schnauzer afkomstig is van een gerenommeerde fokker en gespaard blijft van ziekten, ligt zijn levensverwachting tussen 13 en 16 jaar.

De vacht van de dwergschnauzer

Volgens de rasstandaard mag de ruwe vacht van de Schnauzer de kleuren peper-zout en zwart hebben. Hij vereist een grondige verzorging, die bestaat uit regelmatig borstelen, ongeveer drie keer per jaar, en trimmen.


Op deze manier zorgt u niet alleen voor een verzorgd uiterlijk. U voorkomt ook dat het haar gaat klitten en vermindert het risico dat uw standaard Schnauzer wordt besmet met huidparasieten zoals mijten of vlooien.


U kunt de vacht van uw Schnauzer zelf trimmen of contact opnemen met een trimsalon die het trimmen vakkundig voor u doet.

Medium Schnauzer temperament en karakter

De dwergschnauzer is een uiterst intelligente hond, die soms een zeer koppige huisgenoot blijkt te zijn. Als u een viervoeter wilt die uw commando's altijd zonder weerstand zal opvolgen, is een Schnauzer waarschijnlijk niet het juiste ras voor u.


Als u echter kunt omgaan met de koppigheid en de juiste hoeveelheid consistentie vindt in de training, zal uw Schnauzer zich snel ontwikkelen tot een trouwe vriend voor het leven. Deze moedige dieren bouwen een hechte band op met hun baasjes. Anderzijds zijn zij gewoonlijk afstandelijk en niet erg geïnteresseerd in vreemden.

Activiteiten met de Schnauzer

In tegenstelling tot de Giant Schnauzer, wordt de middelgrote Schnauzer niet gebruikt als een dienst hond. In plaats daarvan is het een typische gezelschapshond, die ook geschikt is voor gezinnen met kinderen.


Voor een ontspannen leven samen is het essentieel om de Standaard Schnauzer zowel lichamelijk als geestelijk uit te dagen, en voldoende beweging te bieden met geschikte activiteiten.


Naast lange wandelingen en samen spelen, kunnen joggen en fietsen met de hond, evenals verschillende disciplines uit de hondensport een goede keuze zijn.

Probeer bijvoorbeeld de volgende sporten met uw dwerg Schnauzer:

Soorteigen beloningen voor uw standaard Schnauzer

Zoals reeds gezegd, heeft de Standaard Schnauzer een eigen willetje en zal hij zich dus nooit in dezelfde mate aan u onderwerpen als bijvoorbeeld een Golden Retriever dat zou doen.


Het is daarom des te belangrijker om bij het samen trainen de juiste beloningen voor uw Middelgrote Schnauzer te gebruiken. Voor dit doel kunt u het beste hondensnacks van Bellfor proberen.


Zorgvuldig geselecteerde ingrediënten maken van onze hondensnacks een smakelijke traktatie die uw schnauzer zeker niet zal kunnen weerstaan. Tegelijkertijd kunt u er zeker van zijn dat u met onze traktaties kiest voor gezonde snacks voor uw hond.


Maak kennis met Bellfor honden traktaties.

Midden Schnauzer ziektes

De dwergschnauzer wordt als winterhard beschouwd en is niet erg vatbaar voor ziekten. Door zijn genetische aanleg is hij echter af en toe vatbaar voor oogziekten, hartproblemen en tumoren in de bek of aan de tenen. Hij heeft ook een verhoogd risico op heupdysplasie.


Vooral met het oog op de gezondheid van de gewrichten is het daarom zeer belangrijk om er bij de aanschaf van een Standaard Schnauzer op te letten dat de viervoeter afkomstig is van een gerenommeerd ras en dat de ouderdieren niet lijden aan heupdysplasie.


De juiste voeding voor de Dwergschnauzer


Een evenwichtige voeding is zeer belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van de Dwergschnauzer. Wij raden u aan uw hond onze graanvrije Münsterländer Landschmaus te voeren.


Dit licht verteerbare droogvoer voor honden is verkrijgbaar in verschillende varianten en voorziet uw Schnauzer van alle belangrijke voedingsstoffen die hij nodig heeft.


Maak kennis met Münsterländer Landschmaus.


Daarnaast kan een voedingssupplement met Bellfor Joints & Bones nuttig zijn. Het natuurlijke preparaat bevat het innovatieve werkstoffencomplex Ovopet en voorziet uw Schnauzer van talrijke waardevolle voedingsstoffen ter ondersteuning van de gewrichten.


Maak kennis met Bellfor Joints & Bones.


Met het speciale voedingsconcept van Bellfor kunt u uw dwergschnauzer van jongs af aan de best mogelijke verzorging geven en zo een beslissende bijdrage leveren aan een vitaal en hopelijk lang hondenleven.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

32.49 EUR
5.41 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
52.49 EUR
7 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.06 EUR
60.61 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.06 EUR
60.61 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.06 EUR
60.61 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive