Gratis telefonisch advies en bestelling
(+49) 2222-8039975

Verzending binnen

2-3 dagen

Geen verzendkosten

vanaf €69,00

Testfase

100 dagen

Hondfrisbee: snelle Sport voor Honden

Hondfrisbee

Hondenfrisbee, of discdogging, is een populaire hondensport die oorspronkelijk uit de VS komt en nu steeds populairder wordt.


Hondenfrisbee werd geboren op 05.08.1974. Op deze dag renden de Amerikaan Alex Stein en zijn mannetje Ashley in de pauze van een honkbalwedstrijd zonder toestemming op het speelveld, waar de viervoeter voor de rennende camera's sensationele sprongen maakt om de frisbeeschijf te vangen die zijn baasje had gegooid.


Hoe Hondenfrisbee werkt, welke disciplines zich onderscheiden in wedstrijden en of uw hond geschikt is voor deze sport, leert u in het volgende. We zullen ook uitleggen waarom een passend dieet zo belangrijk is voor uw viervoeter die actief is bij hondenfrisbee.

Wat is hondenfrisbee?

Kortom, bij discdogging gaat het er eenvoudigweg om dat u een frisbeeschijf naar uw hond gooit en hij hem vangt. Om het geheel zo gevarieerd mogelijk te maken, kunt u natuurlijk verschillende werptechnieken gebruiken en bijvoorbeeld de frisbeeschijf achter uw rug of uit het hurken gooien.

In wedstrijden onderscheidt hondenfrisbee de volgende drie disciplines:

  • Freestyle
  • Mini-afstand 
  • Lange afstand

Freestyle hondenfrisbee

Bij Freestyle Dog Frisbee hebben de deelnemers elk twee minuten voor hun voorstelling om een individuele choreografie te presenteren. Er zijn geen specifieke regels die tijdens de freestyle in acht moeten worden genomen.


Het is echter belangrijk dat de verschillende trucs en werptechnieken zo gecombineerd worden dat het totaalbeeld zo harmonieus mogelijk is. Het geheel wordt begeleid door passende muziek en er kunnen maximaal zeven frisbeeschijven worden gebruikt.


Voor de evaluatie houden de juryleden van de Freestyle Dog Frisbee onder andere rekening met de moeilijkheidsgraad, de werptechniek, de gevangen worpen, de choreografie in het algemeen en de interactie tussen hond en mens.

Mini-afstands hondenfrisbee

De Mini Distance Dog Frisbee geeft deelnemers 60 of 90 seconden de tijd om punten te verzamelen. Hiervoor is een speelveld gemarkeerd waarop verschillende waarderingszones liggen. Er worden punten toegekend voor alle gevangen sneetjes frisbee, waarbij het aantal punten onder andere afhangt van de werpafstand en de evaluatiezone waarin de hond aan het vangen is.

Lange Afstand Hondenfrisbee

De Lange Afstand Hondenfrisbee heeft geen wedstrijdtijd. In plaats daarvan heeft elke deelnemer drie pogingen om te gooien. Het doel van deze discipline van het schijfvolgen is dat de hond een frisbeeschijf vangt die zo veel mogelijk is gegooid.

Welke honden kunnen deelnemen aan de Hondenfrisbee?

In principe kan elke hond die groot genoeg is om de frisbee te vangen, zijn hand proberen op de Dog Frisbee. U moet deze hondensport echter alleen uitoefenen als uw viervoeter gezond is. Vooral dieren die lijden aan gewrichtsaandoeningen zoals heupdysplasie zijn niet geschikt voor discdogging.


Afgezien daarvan mag u hondenfrisbee alleen bij volwassen honden gebruiken. Omdat bij jonge dieren de gewrichten en botten nog niet volledig ontwikkeld zijn, kunnen veel sprongen snel leiden tot blijvende schade.


Welke honden kunnen deelnemen aan de Hondenfrisbee

Last but not least, moet u er altijd voor zorgen dat uw hond niet overspant bij het springen met de frisbee. Natuurlijk is het leuk om een leuke training te hebben. Maar als je merkt dat je viervoeter de boeg overspant, is het zeker tijd om even tot rust te komen.

De juiste frisbee voor discdogging

Als u de hondenfrisbee met uw viervoeter wilt uitproberen, moet u zeker een geschikte frisbeeschijf voor dit doel kopen. Conventionele frisbees zijn vaak hard en breekbaar, waardoor uw hond zich gemakkelijk kan verwonden bij het vangen ervan.


Speciale frisbeeschijven voor het vastbinden van schijven zijn een beetje lichter, zacht en flexibel, zodat uw hond ze veilig met zijn mond kan vangen zonder dat de schijf scheurt en verwondingen kan veroorzaken.

Hondenfrisbee en een dieet op maat van uw behoeften

Ondanks alle vreugde die je krijgt van het samen spelen bij Dog Frisbee, moet je er altijd rekening mee houden dat de fysieke activiteiten voor je viervoeter een extra belasting en een verhoogd energieverbruik met zich meebrengen.


Om negatieve effecten van de hondensport te voorkomen, is het daarom bijzonder belangrijk om te zorgen voor een dieet dat is afgestemd op uw behoeften. Voor honden die actief zijn in de sport, zoals hondenfrisbee, raden wij aan om ze Bellfor Premium PUR Aktiv te voeren.


Het glutenvrije droogvoer voorziet uw hond niet alleen van een extra portie vlees en vis, maar ook van licht verteerbare koolhydraten uit rijst en maïs als bron van snel beschikbare energie voor hondenfrisbeeën.

Voedingssupplementen voor optimale prestaties van hondenfrisbeeën

Een kwalitatief hoogwaardig hondenvoer is de ideale basis voor een soort passende voeding van uw sportieve viervoeter, maar is op zich niet voldoende om uw hond optimaal van alle noodzakelijke voedingsstoffen te voorzien.

Wij raden u daarom aan om de dagelijkse voeding van uw hond die actief is in het discdoggen aan te vullen met de volgende producten:

  • Bellfor Fitness Poeder als leverancier van extra vitaminen en mineralen en belangrijke aminozuren voor de effectieve bevordering van de regeneratie en voor het behoud van de spieren.
  • Bellfor Gewrichten & Botten met Ovopet om de gewrichten van uw hond te beschermen tegen de hoge spanningen van de sprongen van hondenfrisbee's en om spier- en skeletklachten te voorkomen.


Banner met sport hondenvoer


Verzamel nu voedsel voor je hond!

Mijn gegevens

Hondennaam
Ras
Geslacht*
Vrouw
*Verplichte velden
Man
Gecastreerd
Ja
Nee
Geboortedatum*
*Verplichte velden

Aanbevolen producten

Gerelateerde Artikelen

Schrijf een recensie

    Slecht 
 Goed