info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Border Collie

De Border Collie is een van de grote hondenrassen. Als klassieke herdershond wordt hij in groep 1 geleid door de FCI. De Border Collie is intelligent en bereid om te leren en heeft voldoende mentale en fysieke activiteit nodig.

actieve Border Collie

Kenmerken van de Border Collie

De lichaamsstructuur van de Border Collies is harmonieus. Het is altijd langer dan hoog. Afhankelijk van de activiteit kan Border Collies zeer gespierd zijn. Ze zijn snel, wendbaar en duurzaam. Hun hoofd is breed en heeft een uitgesproken stop. In zijn matig korte snuit draagt de Border Collie een krachtig schaargebit.

Erkende bontvariaties van de Border Collies:

  • Stickhaar
  • Matig lange vacht

De rasstandaard van de Border Collie laat veel verschillende kleurencombinaties toe. Wit mag nooit de hoofdkleur zijn. De levensverwachting van de Border Collie ligt tussen de 13 en 16 jaar.

Border Collie natuur en karakter

Border Collies zijn over het algemeen zeer vriendelijke en knuffeldieren, die ook wel liefhebber van kinderen kunnen worden genoemd. De Border Collie is niet agressief. Het heeft echter een uitgesproken beschermend instinct en wil daarom altijd voor het baasje zorgen. Deze omstandigheid maakt het bijzonder belangrijk voor de Border Collie om aandacht te besteden aan een duidelijke hiërarchie.

Hoewel Border Collies zeker niet agressief van aard zijn, kan een gebrek aan aandacht en activiteit leiden tot nervositeit en agressie. Hondeneigenaren moeten daarom voorzichtig zijn met dit gevoelige en intelligente ras, zowel voor een consistente opleiding als voor voldoende werkgelegenheid.

Activiteiten met de Border Collie

De Border Collie heeft activiteiten nodig die hem zowel fysiek als mentaal uitdagen. Dankzij het goede uithoudingsvermogen is het ideaal als begeleider bij het fietsen of joggen. 

Omdat Border Collies de voorkeur geven aan gevarieerde en uitdagende activiteiten en een sterke drang hebben om te bewegen, zijn ze geschikt voor veel verschillende hondensporten.

Geschikte hondensporten voor de Border Collie zijn bijvoorbeeld:

  • Agility
  • Dog Dance
  • Hondenfrisbee

Border Collie ziekten

Zoals bij alle Collies is er ook bij de Border Collie een verhoogd risico op het MDR1 defect. Dit gendefect maakt de dieren overgevoelig voor verschillende geneesmiddelen.

Border collies zijn ook gevoelig voor Collie Eye Anomalie, een aangeboren oogziekte, en Canine Ceroid Lipofuscinosis, een fatale stofwisselingsziekte.

Border Collies Voedsel

Voor de gezondheid en vitaliteit is het ook bij Border Collie van belang om ervoor te zorgen dat het voer is afgestemd op de behoeften en dat er voldoende voedingsstoffen worden toegediend. Factoren zoals gewicht, leeftijd en activiteiten, maar ook ziekten en allergieën spelen een rol.

Wij adviseren de natuurlijke premium hondenvoeding van Bellfor voor een passend dieet. Het Bellfor voedingsconcept ondersteunt de ontwikkeling en het welzijn van uw Border Collies vanaf jonge leeftijd.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
23.55 EUR
9.81 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive