info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Insectenvet: wat het zo waardevol maakt en waarom we het gebruiken

Naast insecteneiwit dat onder andere in onze Landgoed- en Natuurlijk feest zit, gebruiken we bij enkele van onze producten ook insectenvet als ingrediënt.


In dit artikel leert u waarom we bij voedingssupplementen voor honden als Bellfor ZEComplete, Fitness reepje of Potenbescherming gekozen hebben voor insectenvet.

Samenstelling: dit zit er in insectenvet

Net als andere vetten en oliën bestaat insectenvet natuurlijk bijna uitsluitend uit vetten. Met 69,5 procent vormen verzadigde vetzuren het belangrijkste deel, gevolgd door meervoudig onverzadigde vetten met 16,6 en enkelvoudig onverzadigde vetten met 13,4 procent.


Het hoge aandeel van verzadigde vetzuren is overigens geen reden tot zorg. De aanname is weliswaar wijdverbreid dat verzadigde vetzuren ongezond zouden zijn. Dat is echter niet waar.


Bovendien vormt laurinezuur met in totaal meer dan 40 procent een groot deel van de verzadigde vetzuren in ons insectenvet. Voor uw hond heeft dat een heleboel voordelen zoals u dadelijk zult vaststellen.

Laurinezuur heeft veel te bieden

Laurinezuur is een zogenaamd middellangeketenvetzuur. De naam is afkomstig van de Latijnse naam voor laurier (Laurus nobilis), omdat diens bessen een olie bevatten die voornamelijk uit laurinezuur bestaat.


Er worden een heleboel positieve eigenschappen aan laurinezuur toegeschreven. Het onderzoek hiernaar is echter pas net begonnen. Toch zijn er enkele punten die ondubbelzinnig de voordelen van dit bijzondere vetzuur laten zien.


Onder andere heeft laurinezuur een antibacteriële, antimicrobiële en antimycotische werking. Dat betekent dat het bijvoorbeeld in staat is verschillende virussen, bacteriën of ook schimmels in het lichaam onschadelijk te maken, waardoor het een positief effect op de gezondheid kan hebben.


Daarnaast kan het lichaam laurinezuur en ook middellange vetzuren in het algemeen heel makkelijk omzetten in energie. Dat maakt het zowel voor mensen als ook voor honden bij sport een waardevolle energiebron. Niet in de laatste plaats heeft laurinezuur bovendien een afschrikkende werking op teken en kan het duidelijk het gevaar verminderen om door deze kleine parasieten gebeten te worden.

Kokosolie als alternatief?

Natuurlijk is insectenvet niet het enige product dat laurinezuur bevat. Naast een geringe hoeveelheid in melk is vooral kokosolie heel rijk aan dit waardevolle middellange vetzuur.


Een paar van onze klanten vragen ons daarom waarom we toch hoofdzakelijk voor insectenvet kiezen en kokosolie alleen bij wijze van uitzondering als bron voor laurinezuur gebruiken.


In principe klopt het dat kokosolie minstens net zoveel laurinezuur bevat als ons insectenvet. Bij kokosvet zijn er echter heel grote verschillen in kwaliteit. In de handel zijn heel veel minderwaardige oliën verkrijgbaar en de verschillen beginnen al bij de aanplant van kokosnoten.


Naast het heersende klimaat in de kokosplantage kan vooral het gebruik van kunstmest en pesticiden eraan bijdragen dat de kokosolie een bedenkelijke kwaliteit heeft.


Daarnaast zijn er ook grote verschillen bij de productie. Veel goedkope oliën worden geraffineerd. Dat betekent dat de kokosolie na de persing chemisch bewerkt wordt. Op die manier worden de natuurlijke geur en smaak onttrokken en wordt de kleur veranderd.


Deels wordt bij geraffineerde kokosolie ook waterstof ingezet om het te harden. Daardoor ontstaan zogeheten transvetten die voor honden net zo schadelijk zijn als voor mensen.


Voor ons is het belangrijk om voor onze producten alleen grondstoffen van de hoogste kwaliteit te gebruiken. Bij onze insecten weten we precies hoe ze gekweekt en hoe ze tot insectenvet en insecteneiwit verwerkt worden.


Op die manier kunnen we u garanderen dat onze producten zelfs aan de hoogste eisen voldoen en uw trouwe vriend het beste bieden.


Als we om technische redenen, zoals bijvoorbeeld bij onze ZEComplete Spray, kokosolie moeten gebruiken, dan letten we vanzelfsprekend ook hierbij op een topkwaliteit en gebruiken we geen goedkope geraffineerde olie.

Onze producten met insectenvet

We gebruiken insectenvet bij een paar van onze voedingssupplementen zoals Bellfor ZEComplete, Potenbescherming en in onze Fitnessreepjes.


Bij Bellfor ZEComplete helpt het laurinezuur, dat in het insectenvet zit, teken af te weren. Want deze houden niet van de geur van dit vetzuur, zodat het een effectieve natuurlijke bescherming biedt tegen tekenbeten (en daarmee ook tegen ziektes als de ziekte van Lyme).


In onze Fitnessriegel dient het insectenvet als energiebron voor langdurige belastingen. Omdat middellange vetzuren door het lichaam bijzonder goed in energie kunnen worden omgezet, is ook hier het hoge aandeel laurinezuur een voordeel.


Ook onze Pfotenschutz-zalf bevat insectenvet. Hier is vooral de antibacteriële en ontstekingsremmende werking van laurinezuur van belang. Het helpt om de poten van uw trouwe vriend gezond en goed verzorgd de winter te laten doorkomen.


Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

20.92 EUR
83.7 EUR / 1 L
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
20.92 EUR
52.31 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
20.33 EUR
184.8 EUR / 1 L
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive