info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Eelt bij de Hond

Liggend eelt, vaak ook wel ligbult genoemd, is een wijdverbreid probleem bij honden. Vooral grote rassen met een hoog lichaamsgewicht worden getroffen. Ze komen ook vaker voor bij honden met overgewicht.

Liggend eelt bij honden - oorzaken en symptomen

Bij honden ontstaan er met name op plaatsen waar het bot direct op de huid drukt tijdens het liggen. Ze ontwikkelen zich dan ook bijzonder vaak aan de ellebogen, het borstbeen en de spronggewrichten.


Daar komt het tot een sterke drukbelasting bij het liggen, waarbij de hond als eerste zijn haar verliest. Bovendien wordt de huid in deze gebieden slechts onvoldoende van bloed voorzien, zodat steeds meer huidcellen in de loop van de tijd sterven.


Als bescherming tegen oneffenheden ontwikkelt zich op deze plaatsen aanvankelijk een dik hoornvlies, dat in de loop van de tijd echter barst. Door de kleine scheurtjes in de huid kunnen bacteriën binnendringen en ontstekingen veroorzaken. Bovendien kunnen de scheuren zelfs kleine bloedingen veroorzaken.


Helaas herkennen eigenaren vaak pas heel laat de hobbels in hun hond. Dit is belangrijk om een ongecompliceerde behandeling en volledige genezing mogelijk te maken. Reeds sterk ontwikkelde eeltplekken kunnen mogelijk zelfs een operatieve indruk maken en tot permanente huidveranderingen leiden.

Liggend eelt bij honden - mogelijkheden voor preventie

Het is belangrijk om passende preventieve maatregelen te nemen om in de eerste plaats de ontwikkeling van eelt bij honden te voorkomen. Hiervoor heeft hij zich bewezen om de hond altijd van een zacht oppervlak te voorzien om op te liggen. Dit zorgt voor een betere drukverdeling en ontlast zo gevoelige plekken, zoals de ellebogen, bij het liggen van hobbels.

Eelt bij de Hond

Ligbobbels in de hond - behandeling met Bellfor

Als uw hond al last heeft van ulceratie, moet u zo snel mogelijk voor de behandeling zorgen. De ervaring leert dat met de juiste combinatie van verzorgingsproducten en voedingssupplementen uit ons assortiment zeer goede resultaten kunnen worden bereikt.

Wij raden u aan om de hobbels van uw hond te behandelen met de volgende producten:

Gewrichten en botten

Bellfor Huid & Vacht

Bellfor Skin & Coat is een puur natuurlijk voedingssupplement. Het preparaat heeft een hoog gehalte aan hoogwaardige aminozuren (uit insecteneiwit). Bellfor Skin & Coat bevat ook veel belangrijke micronutriënten. Dankzij de combinatie van geselecteerde ingrediënten voorziet het voedingssupplement uw hond precies van de voedingsstoffen die nodig zijn voor de vorming van nieuwe (gezonde) huidcellen en nieuw haar in het gebied van de liggende eelt.

Bellfor Gewrichten & Botten

Bellfor Joints & Bones is een ander voedingssupplement uit ons assortiment. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld om de gezamenlijke gezondheid van honden te ondersteunen. Dankzij het hyaluronzuur dat het bevat, is Bellfor Joints & Bones ook geschikt voor de behandeling van liggende eelt. Hyaluronzuur werkt als een waterreservoir in de huid en zorgt voor nieuwe veerkracht en elasticiteit.

Bellfor eelt zalf voor eelt

Met onze eeltplekkenzalf hebben we een bijzonder effectief verzorgingsproduct ontwikkeld voor honden met ligfietsen. Geselecteerde ingrediënten zoals bijenwas en insectenvet van de larven van de zwarte soldaatvlieg hebben een ontstekingsremmende en antibacteriële werking en dragen ook bij aan de regeneratie van de huid.


Bovendien zorgt het hyaluronzuur in het product voor de gestresste huidelasticiteit en de nieuwe veerkracht van de hond. Net als al onze producten bevat onze ulceratiezalf alleen hoogwaardige grondstoffen en is vrij van kunstmatige toevoegingen.

Liggend eelt in de hond - onze conclusie

Liggend eelt krijgt vaak niet de nodige aandacht van hondeneigenaren. Ofwel worden ze niet als zodanig erkend, ofwel worden ze gewoon als onvermijdelijk geaccepteerd.


Om uw hond te beschermen tegen ernstige klachten veroorzaakt door oneffenheden, dient u deze te voorkomen met een goed gevuld slaapgedeelte en bestaande oneffenheden snel te behandelen met de door ons aanbevolen producten.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

31.39 EUR
523.19 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
20.33 EUR
677.53 EUR / 1 L
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
29.99 EUR
25.41 EUR
231 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive