info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Kunnen Vetten in Hondenvoer tot Allergieën leiden?

Kunnen Vetten in Hondenvoer tot Allergieën leiden

Een argument dat we bij ons hondenvoer met insecteneiwit steeds weer inbrengen, is het zeer geringe allergie potentieel van deze eiwitbron.


Terwijl gangbaar vlees als rund of kip zeker enigszins een risico op voer allergie met zich meebrengt, is dit bij ons insecteneiwit bijna niet aanwezig.


In het geval dat uw hond zijn huidig voedsel niet kan verdragen, zijn onze Landgut- en Naturgut-Schmaus dus perfecte alternatieven.

Gevogeltevet in het hondenvoer

Laatst nam een bezorgde klant contact met ons op. Het was haar opgevallen dat ons hondenvoer met insecteneiwit gevogeltevet bevat. Ze zei tegen ons dat ze, vanwege de allergie van haar trouwe vriend, een voer zoekt dat geen vet van gevogelte bevat.


Als een hond allergisch op kippenvlees reageert, dan lijkt het absoluut logisch om helemaal te stoppen met gevogelte en de viervoeter zo van zijn klachten te bevrijden.


Voor de allergie is echter het in de kip aanwezige eiwit en niet verantwoordelijk. Want vetten veroorzaken in het algemeen geen allergie.


Om deze reden kan het, zelfs als uw hond geen kip kan verdragen, geen kwaad om hem een voer te geven dat gevogeltevet bevat.

Dat verandert niets aan hoe het voer verdragen wordt

De allergie-experts

Algemene opmerkingen over het thema allergie bij honden. De allergieën die het vaakst voorkomen bij honden zijn vlooienallergie en atopische dermatitis. Op plaats 3 volgt voerallergie.


Terwijl vlooienallergie natuurlijk door vlooien ontstaat, kan atopische dermatitis onder andere door huisstofmijt, pollen en schimmels veroorzaakt worden.


Als oorzaken voor voer allergie gelden met name rundvlees, granen, soja en melkproducten. Maar ook kippenvlees en eieren zijn mogelijk allergenen die een overeenkomstige overreactie van het lichaam kunnen uitlokken.

Wat u bij een voer allergie moet doen

Zoals al gezegd, zijn het gewoonlijk de respectievelijke eiwitten, welke in het betreffende voer zitten, die voor de allergie verantwoordelijk zijn.

Tot de symptomen die op een voer allergie wijzen, behoren onder andere:

Omdat deze symptomen natuurlijk ook op een heleboel andere ziektes kunnen wijzen, moet u – als u twijfelt – naar de dierenarts gaan. Deze kan andere oorzaken voor de klachten uitsluiten.


Als u bij uw hond een voer allergie vaststelt, dan is het zaak om eerst uit te zoeken wat precies de oorzaak is. Hiervoor kunt een zogenaamd eliminatiedieet uitvoeren. Hiermee test u welk voer uw trouwe vriend goed verdraagt en welk voer niet.


Op zo'n manier komt u erachter waarvoor uw hond allergisch is en kunt u hiermee voortaan rekening houden bij het kopen van voer. De symptomen van de voer allergie zullen na een succesvolle wijziging vrij snel verdwijnen.

Met onze Landgut- en Naturgut-Schmaus speelt u op zeker

Mops met Landgut-Schmaus

U wilt snel iets ondernemen tegen de voerallergie van uw hond of deze bij voorbaat voorkomen?


Dan raden we u aan om voor ons hondenvoer met insecteneiwit te kiezen. Want dit bevat met het insecteneiwit niet alleen een eiwitbron die goed wordt verdragen, maar het is daarnaast ook nog volledig zonder granen. Daardoor zijn voerallergieën vrijwel uitgesloten.


Vanzelfsprekend is de aanvoer van alle noodzakelijke voedingsstoffen verzekerd. U hoeft dus geen bedenkingen te hebben dat het uw hond door het weglaten van "echt vlees" aan iets zou ontbreken.


Kies tussen ons Naturgut-Schmaus van koude persing en de geëxtrudeerde Landgut-Schmaus en overtuig uzelf dat het voer goed verdragen wordt.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

53.99 EUR
7.2 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
68.99 EUR
6.9 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
4.29 EUR
10.73 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive