info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Kokosnootolie tegen Teken bij Honden

Kokosnootolie tegen Teken bij Honden

Tekenen vormen een aanzienlijk gezondheidsrisico voor honden in de warme maanden van het jaar. Een effectieve bescherming tegen deze vervelende parasieten is daarom essentieel. Helaas bevatten conventionele tekenbestrijdingsmiddelen voor honden vaak schadelijke werkzame stoffen, waardoor natuurlijke alternatieven zoals kokosnootolie tegen teken steeds meer gevraagd worden.


Wat zit er achter kokosolie als middel tegen teken bij honden en hoe je je viervoeter op een natuurlijke manier kunt beschermen tegen de kleine bloedzuigers, leer je in het volgende.

Waarom teken zo gevaarlijk zijn voor honden

Tekenen voeden zich met het bloed van hun gastheer en vallen dan weer af. Aangezien ze slechts enkele millimeters groot zijn, is de hoeveelheid bloed die ze verbruiken natuurlijk verwaarloosbaar. Het bloedmeel zelf is dus niet het echte probleem met een tekenplaag, zelfs niet voor zeer kleine honden zoals een Chihuahua.


Teken dragen echter vaak gevaarlijke ziekteverwekkers met zich mee waarmee ze zowel mensen als honden kunnen besmetten. Sommige daarvan kunnen zelfs levensbedreigend zijn of, zoals bijvoorbeeld de ziekte van Lyme bij honden, in ieder geval blijvende schade veroorzaken.

Conventionele tekenwerende middelen maken vaak deel uit van het probleem

Het aanbod aan tekenremedies voor honden is groot. Als hondenbezitter is het daarom soms moeilijk om een geschikte voorbereiding te vinden. Bovendien bevatten veel conventionele tekenwerende middelen zogenaamde acariciden. Dit zijn neurotoxinen die de teek doden in geval van een beet.


Op het eerste gezicht lijkt dit een effectieve oplossing om zich tegen teken te beschermen. Bij nader inzien wordt echter snel duidelijk welke gevaren een dergelijk product met zich meebrengt.


Immers, acariciden zijn natuurlijk ook een behoorlijke belasting voor de hond zelf. Bovendien bijten de teken vaak in de huid als ze in contact komen met de giftige werkstoffen.


Zelfs als ze vrij snel afsterven, kunnen ziekteverwekkers nog steeds worden overgedragen. Het is dus heel goed mogelijk dat u zelfs het risico op een infectie met het verkeerde tekenwerend middel verhoogt in plaats van uw hond te beschermen.

Hoe kokosnootolie uw hond kan helpen tegen teken

Gezien het zojuist beschreven probleem wordt al snel duidelijk dat natuurlijke alternatieven zoals kokosnootolie tegen teken in ieder geval meer aandacht verdienen.


De reden waarom kokosolie helpt tegen teken is het medium-keten vetzuur laurinezuur dat het bevat. Zoals een studie in 2008 (1) heeft aangetoond, heeft laurinezuur een afschrikkend effect op teken.


De geur heeft een afstotend effect op de kleine bloedzuigers, zodat de kans op een mogelijke besmetting en dus het risico op infectie met kokosnootolie tegen teken inderdaad aanzienlijk kan worden verminderd.

Bellfor ZEComplete Spray: Insectenvet en kokosnootolie tegen teken

Bij Bellfor heeft het welzijn van de hond altijd centraal gestaan. Daarom bevat niet alleen ons hondenvoer, maar ook ons teekwerend middel alleen natuurlijke ingrediënten.


ZEComplete is in samenwerking met dierenartsen ontwikkeld als een goed getolereerd alternatief tegen teken. Bij de keuze van de ingrediënten was het voor ons belangrijk om ondanks een uitstekende tolerantie de hoogst mogelijke effectiviteit te waarborgen.


Om deze reden bevat ZEComplete tegen teken kokosnootolie en insectenvet van de larven van de zwarte soldaatvlieg. Insectenvet wordt gekenmerkt door een bijzonder hoog gehalte aan laurinezuur en levert daardoor een doorslaggevende bijdrage aan het afschrikkend effect op de gevaarlijke bloedzuigers.


ZEComplete met insectenvet en kokosolie tegen teken kan één of twee keer per dag op de vacht van uw hond worden gespoten voordat u gaat wandelen. In tegenstelling tot veel conventionele tekenwerende middelen is het aanbrengen van de spray onschadelijk voor uw viervoeter en wordt het niet geassocieerd met bijwerkingen.

ZEComplete koekjes en Soft-Happen

Kleine beloningen in de vorm van smakelijke traktaties maken gewoon deel uit van het dagelijkse leven met honden. Tijdens het teekseizoen zijn onze ZEComplete Soft-Happen en -koekjes precies goed voor dit doel.


Net als bij onze spray gebruiken we insectenvet en andere natuurlijke ingrediënten zoals kokosolie tegen teken in onze ZEComplete koekjes en Soft-Happen. De gezonde hondensnacks zijn daarom ideaal om het effect van onze ZEComplete spray te ondersteunen en tegelijkertijd uw hond een beetje plezier te geven.

Kokosnootolie tegen teken - onze conclusie

Zoals u ziet, is kokosolie zeker een verstandig alternatief voor de bescherming van honden tegen teken. Het laurinezuur dat het bevat heeft een afschrikkend effect op de gevaarlijke parasieten en kan dus helpen om de kans op tekenaantasting aanzienlijk te verminderen.


De natuurlijke teekbescherming voor uw hond is bijzonder betrouwbaar met Bellfor ZEComplete. Naast kokosnootolie bevat dit natuurlijke middel tegen teken andere geselecteerde oliën en vetten met een hoog laurinezuurgehalte en kan het dus helpen om uw hond op een verteerbare manier te beschermen.


(1) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18397516

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

20.92 EUR
104.62 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
20.92 EUR
83.7 EUR / 1 L
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive