info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Het Geval van Onwetendheid (Acariciden tegen Parasitaire Besmetting)

Acariciden tegen Parasitaire Besmetting

Het is duidelijk. Parasieten zoals teken, vlooien of mijten zijn hinderlijk en geen hondenbezitter wil dit weten in de vacht en op de huid van hun trouwe viervoeter. Parasieten zoals teken, vlooien of mijten zijn vervelende beestjes en geen enkele hondenbezitter wil in de vacht en op de huid van zijn trouwe viervoeter aantreffen.


De keuze tussen medicijnen is groot, die beloven parasitaire plagen te verhelpen. Waarom dergelijke remedies  in werkelijkheid meestal een slechte keuze zijn en wat u in plaats daarvan tegen vlooien of teken moet doen, wordt hieronder nader besproken.

Teken dragen ziekten over

Zoals u in ons artikel over het thema teken bij honden hebt kunnen lezen, weet u dat teken ook een groot gezondheidsrisico voor uw trouwe viervoeter vormen.


De reden hiervoor is hun kwaliteit als dragers van talrijke ziekten. De kleine parasieten kunnen onder meer mensen of honden infecteren met borreliose, babesiose, anaplasmose, ehrlichiose en TBE.


In sommige gevallen zijn deze ziekten moeilijk te identificeren en daarom vaak niet tijdig te behandelen. In sommige gevallen zijn ze dodelijk of veroorzaken ze in ieder geval blijvende schade.


In dit verband is het des te verontrustender dat het aantal gevallen waarin teken hun gastheren infecteren met dit soort ziekten de afgelopen jaren sterk is toegenomen.


Dit betekent natuurlijk ook een verhoogd risico op borreliose of iets vergelijkbaars voor uw hond.

Acariciden als remedie tegen teken en andere parasieten

Het is zeker meer dan begrijpelijk wanneer u op zoek bent naar middelen waarmee u uw hond tegen parasieten kunt beschermen. Of het nu via internet, in speciaalzaken of bij uw dierenarts is. Er zijn genoeg producten tegen vlooien en teken te koop. Maar voordat u geld in uw hand steekt om uw hond te beschermen tegen de gevaren van parasieten, moet u eerst duidelijk maken welke werkzame stoffen de preparaten werkelijk bevatten.


In veel gevallen zijn dit zogenaamde acariciden. Acariciden zijn niets meer dan neurotoxines, d.w.z. pure neurotoxines, waarvan het oorspronkelijke doel eigenlijk is om landbouwgebieden zoals boomgaarden te beschermen tegen ongedierte. Bovendien zijn sommige acariciden ook in de EU goedgekeurd als tekenafweermiddel voor huisdieren zoals honden.

Hoe acariciden werken

Door een dergelijk preparaat te geven ter bescherming tegen teken of vlooien, komen de neurotoxinen in de bloedbaan en het lymfestelsel van uw hond terecht. Als deze nu wordt gebeten door een teek, een vlo of gewoon een mug, sterft de parasiet.


De parasitaire besmetting kan zo zeer snel en effectief onder controle worden gebracht.

Effect op het risico op infectie door tekenbeten

Op het eerste gezicht lijkt het probleem heel gemakkelijk op te lossen met behulp van acariciden. Helaas alleen op het eerste gezicht. Want als je nog niet naar de term neurotoxine hebt geluisterd, beloven we dat je binnen enkele ogenblikken van gedachten verandert over klassieke vlooien- en tekenremedies voor honden. Het klinkt goed dat parasieten worden gedood door middel van tablets of spot-ons. Eén ding wordt echter volledig genegeerd. Dit is het feit dat met name teken echt in hun slachtoffers bijten.


Als de teek sterft door de acaricide, valt hij niet af, maar blijft hij in de huid van uw hond. Mogelijke ziekteverwekkers kunnen nog steeds in het organisme van de viervoeter komen en het infecteren. Met andere woorden, tekenafweermiddelen verhogen het risico op infectie in plaats van het te verminderen. Je stelt je pelsneus niet alleen onnodig bloot aan gevaarlijke gifstoffen, maar je vergroot ook de kans dat een tekenbeet hen ernstig ziek maakt.

Het is vaak raadzaam om geen tekenwerende middelen te gebruiken. Gelukkig is betrouwbare tekenbescherming ook mogelijk zonder het gebruik van giftige stoffen.

Toedienen van tekenafweermiddel is vaak logisch

Gelukkig is een betrouwbare tekenbescherming ook mogelijk zonder het gebruik van giftige stoffen.


Indien uw trouwe viervoeter door een van de parasieten wordt gebeten, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Het is daarbij belangrijk dat de kop van de teek ook wordt verwijderd.


Omdat de meeste ziekteverwekkers enkele uren nodig hebben om vanaf de teek in het lichaam binnen te dringen, is de kan de kans op infectie aanzienlijk vermindert. In elk geval moet het lager zijn dan bij acariciden voor tekenbescherming.

Er bestaan goede alternatieven

Het is natuurlijk nog veiliger, als u in een vroeg stadium, de plaag van teken kunt vermijden. Hiertoe heeft u nu een aantal effectieve alternatieven tot beschikking, die geen gebruikmaken van acariciden.

We raden u aan onze twee natuurlijke producten Bellfor ZEComplete Spray en ZEComplete Koekjes te gebruiken. Dankzij ingrediënten zoals kokosolie en insectevet hebben ze een bijzonder hoog laurinezuurgehalte.


Laurinezuur is een gemiddelde keten vetzuur, die een afstotelijk effect heeft op parasieten zoals teken. Het gebruik van Bellfor ZEComplete verandert de geur van uw hond en voorkomt dat teken ze beschouwen als een potentiële gastheer. Op deze wijze is effectieve bescherming mogelijk zonder gezondheidsrisico's te nemen.

Conclusie

De gebruikelijke vlooien- en tekenremedies zijn meestal een slechte keuze voor uw hond. Aangezien de actieve ingrediënten vaak acariciden zijn, kunnen ze op de lange termijn ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals verlamming. Bovendien is het risico geïnfecteerd te worden door een tekenbeet met de ziekte van Lyme of een andere ziekte, niet verminderd maar zelfs toegenomen.


Kortom, is het meestal beter om te werken zonder een totaal van een tekenafweermiddel en in plaats daarvan beperk uzelf tot het tijdig verwijderen van de parasiet.


Echter, als u het veilig wilt spelen, moet toevlucht zoeken tot een natuurlijke remedie zoals Bellfor ZEComplete. Dit middel helpt vanaf het begin de parasitaire besmetting te voorkomen en heeft geen ongewenste bijwerkingen.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

20.92 EUR
104.62 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
20.92 EUR
83.7 EUR / 1 L
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
13.08 EUR
130.84 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive