info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Akita Inu

De Akita Inu komt uit Japan en werd daar oorspronkelijk voornamelijk gefokt als jachthond. De FCI classificeert de Akita Inu in groep 5. Dit grote hondenras heeft een uitgesproken jachtinstinct, maar blijkt meestal zeer trouw en loyaal aan de eigenaar.

Kenmerken van de Akita Inu

Het gewicht van de Akita Inu ligt meestal tussen de 35 en 40 kilogram. De schofthoogte moet bij reuen ongeveer 67 centimeter bedragen en bij teefjes 61 centimeter, waarbij de rasstandaard een tolerantie van drie centimeter in beide richtingen toelaat.

De Akita Inu heeft een sterke lichaamsbouw en een compacte kop met een gemiddelde snuit en uitgesproken stop. De staart is bossig en wordt opgerold gedragen. De oren van de Akita Inu zijn lichtjes afgerond, driehoekig en staan ​​iets naar voren. De ogen zijn amandelvormig.

De Akita Inu heeft een stugge, steile vacht met een zachte en dichte ondervacht. De vacht is wit, rood, sesam of tabby, met witte aftekeningen op de benen, borst, hoofd en onderkant van staart en buik. De levensverwachting van dit ras ligt tussen de 10 en 15 jaar.

Akita Inu karakter

>Akita Inu karakter

De Akita Inu is intelligent en wordt gekenmerkt door een sterke persoonlijkheid en een sterke wil.

Door zijn dominante aard maakt hij graag zijn eigen beslissingen in plaats van blindelings zijn eigenaar te gehoorzamen. Als hij de nodige aandacht krijgt en goed wordt begeleid, kan de Akita Inu toch zeer trouw en loyaal zijn aan zijn baasje.

Oorspronkelijk werd de Akita Inu gebruikt als jachthond (bijv. voor de berenjacht) en als trek- en waakhond. Dit ras heeft nog steeds zijn kenmerkende jachtinstinct. De eigenaren van een Akita Inu moeten daarom bereid zijn om dit instinct op een of andere manier tegemoet te komen. Een geschikte hondensport is hiervoor mogelijk. In het algemeen geeft de Akita Inu de voorkeur aan een rustige omgeving en kan dit ras heel goed zonder veel contact met andere honden.

Activiteiten met de Akita Inu

De Akita Inu is een robuuste en sterke werkhond met een sterk karakter. Hij is onder andere zeer geschikt als geleidehond. De combinatie van een dikke vacht, veel kracht en goede gezondheid maken de Akita Inu tot een uitstekende sledehond. Hij houdt ook van onder meer buitenspelletjes en lange wandelingen.

Als je met een Akita Inu wilt gaan sporten, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een van de volgende activiteiten:

  • Hondendansen
  • Hondentrekking

Akita Inu en ziekten

Hoewel de Akita Inu een zeer gezond en robuust hondenras is, zijn er helaas twee ziekten die vaker voorkomen.

Ziekten die typisch zijn voor de Akita Inu:

  • Vogt-Koyanagi-Harada Syndroom (VKH): Een auto-immuunziekte die schade aan de ogen en depigmentatie van de huid kan veroorzaken.
  • Sebadenitis: Deze ziekte vernietigt de talgklieren in de huid van de hond en leidt ook tot haaruitval.

Grote hondenrassen zoals de Akita Inu hebben ook de neiging om zogenaamde liggend eelt te krijgen.

Akita Inu voeding

De Akita Inu moet een speciaal voedsel krijgen dat precies is aangepast aan zijn behoeften. Er moet rekening worden gehouden met verschillende factoren zoals gewicht, leeftijd en sportactiviteiten.

Een hondenvoer met natuurlijke ingrediënten zorgt ervoor dat de Akita Inu optimaal wordt voorzien van voedingsstoffen.

Daarnaast wordt een voedingssupplement met Bellfor Haut & Fell (Huid en Vacht) aanbevolen om de gezondheid van huid en vacht te ondersteunen.

Als uw hond eelt ontwikkelt, raden wij u aan deze te behandelen met een combinatie van Bellfor Paw Protection Zalf en Haut & Fell (Huid en Vacht).

Het Bellfor voedingsconcept ondersteunt de gezonde ontwikkeling van uw Akita Inu vanaf jonge leeftijd.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

53.99 EUR
7.2 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
20.33 EUR
184.8 EUR / 1 L
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
20.33 EUR
677.53 EUR / 1 L
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive