info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Zwarte komijnolie tegen Teken bij Honden

Zwarte komijnolie tegen Teken bij Honden

In de warmere maanden van het jaar vormen teken een aanzienlijke bedreiging, niet alleen voor mensen maar ook voor honden.


Het is daarom bijzonder belangrijk voor onze viervoeters om een effectieve bescherming tegen deze kleine bloedzuigers te garanderen.


De markt voor tekenbestrijdingsmiddelen voor honden is dan ook groot. Door het schadelijke effect dat veel gangbare preparaten hebben, worden echter ook ongewone alternatieven zoals zwarte komijnolie tegen teken steeds populairder.


Hieronder leggen we uit hoe zwarte komijnolie kan helpen tegen teken bij honden en hoe de effectiviteit ervan kan worden verhoogd door het te combineren met andere natuurlijke ingrediënten.

Hoe teken honden ziek maken

Tekenen behoren tot de mijten. Naarmate de temperatuur stijgt, worden ze steeds actiever en liggen ze dan vooral op de loer op grassen en in struiken en heesters voor een potentiële gastheer, wiens bloed ze kunnen voeden.


Sommige tekensoorten, zoals de gewone houtteek, geven de voorkeur aan het besmetten van honden. Hoewel de hoeveelheid bloed die een teek tijdens de maaltijd verbruikt, klein is, vormen de parasieten een aanzienlijk risico voor de gezondheid van uw hond.


Tekenen dienen als tussengastheer voor vele ziekteverwekkers. Sommige ziekten die worden overgedragen door een tekenbeet kunnen zelfs dodelijk zijn. Dit is niet het geval bij borreliose, die in Duitsland wijdverbreid is. Permanente gezondheidsproblemen zijn niet ongewoon bij honden met de ziekte van Lyme.

Klassieke tekenwerende middelen bevatten vaak aanzienlijke risico's

Gezien de soms zeer ernstige gevolgen van een mogelijke besmetting wordt al snel duidelijk dat het thema tekenbescherming niet mag worden verwaarloosd door hondeneigenaren.


Echter, veel conventionele tekenwerende middelen die beschikbaar zijn voor honden bevatten zogenaamde acariciden. Acariciden zijn neurotoxinen die via het bloed van de hond het lichaam van de teek binnendringen en vervolgens de teek doden.


Hoe verstandig deze aanpak op het eerste gezicht ook lijkt, bij het lezen van het woord neurotoxinen moet het meteen duidelijk zijn dat zo'n tekenwerend middel met de nodige voorzichtigheid moet worden gebruikt.


Immers, acariciden zijn zenuwgiffen die natuurlijk niet alleen helpen tegen teken, maar ook het organisme van de hond zelf aantasten.


Daarnaast komen de dode bloedzuigers vaak vast te zitten in de huid, zodat eventuele ziekteverwekkers toch kunnen worden overgedragen. In het ergste geval kunt u zelfs het risico op infectie voor uw hond met het verkeerde product verhogen.

Helpt zwarte zaadolie tegen teken bij honden?

Naast essentiële vetzuren bevat zwarte komijnolie ook veel essentiële oliën. Deze lijken een afstotend effect te hebben op de vervelende parasieten. Zoals verschillende studies al hebben aangetoond, kan zwarte komijnolie daadwerkelijk helpen tegen teken en in ieder geval het risico op besmetting verminderen.

Bellfor ZEComplete: Insectenvet en zwarte komijnolie tegen teken

Al meer dan 30 jaar staat Bellfor voor soortspecifieke producten die de gezondheid van uw hond optimaal ondersteunen. Dit geldt natuurlijk ook voor ons product tegen teken, waarvoor we niet alleen het effect van zwarte komijnolie gebruiken.


Bellfor ZEComplete Spray is speciaal ontwikkeld als een natuurlijk alternatief voor conventionele tekenwerende middelen. Dankzij de steun van ons deskundig team van dierenartsen en voedingsdeskundigen zijn we erin geslaagd om zowel een hoge effectiviteit als een goede verdraagzaamheid te garanderen.


Om een betrouwbaar effect tegen teken te bereiken, bevat ZEComplete niet alleen zwarte komijnolie, maar ook andere geselecteerde ingrediënten zoals insectenvet. Insectenvet is bijzonder rijk aan laurinezuur, waarvan het afschrikkend effect op teken is aangetoond in een studie (1) die in 2008 is uitgevoerd.


Onze ZEComplete spray met insectenvet en zwarte komijnolie is ideaal voor dagelijks gebruik en zal dankzij de natuurlijke ingrediënten geen bijwerkingen veroorzaken voor uw hond.

ZEComplete Soft-Bites en koekjes

Naast de spray is ZEComplete ook verkrijgbaar in de vorm van lekkere Soft-Bites en koekjes. De gezonde hondensnacks bevatten ook insectenvet en zwarte komijnolie tegen teken en zijn perfect voor de ondersteuning van de tekenbescherming met ZEComplete Spray.


Zowel ZEComplete Soft-Bites als ZEComplete koekjes bevatten geen granen of kunstmatige toevoegingen, zodat uw hond wordt beloond op een manier die geschikt is voor zijn soort.

Onze conclusie over zwarte komijnolie tegen teken

Zoals u kunt zien, kan zwarte zaadolie daadwerkelijk helpen tegen teken en, als een natuurlijk alternatief voor conventionele preparaten, kan het in ieder geval gedeeltelijk helpen bij de bescherming van uw hond.


Voor een optimale effectiviteit tegen teken wordt echter aanbevolen om zwarte komijnolie te combineren met andere natuurlijke werkzame stoffen. We raden u daarom aan om te vertrouwen op de bewezen effectiviteit van Bellfor ZEComplete om uw hond te beschermen tegen teken.


Dankzij de speciale samenstelling van ingrediënten zoals kokosnootolie, insectenvet en zwarte komijnolie, bestrijdt ZEComplete effectief teken zonder de gezondheid van uw hond onnodig te schaden.


(1) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18397516

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

20.92 EUR
104.62 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
20.92 EUR
83.7 EUR / 1 L
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
20.92 EUR
104.62 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive