info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Waarom snurkt mijn hond?

Het is niet ongewoon, als een hond snurkt. In de meeste gevallen is de oorzaak daarvoor onschuldig. Voor een deel kan het snurken bij honden echter ook op gezondheidsproblemen duiden. 


Welke mogelijke oorzaken er zijn, wanneer honden snurken en wanneer u zich daar zorgen over moet maken, leest u hieronder. 

Sommige hondenrassen snurken bijzonder vaak 

Als uw hond snurkt, komt dat eenvoudig gezegd doordat lucht de luchtwegen van de viervoeter niet ongehinderd kan passeren. Bij bepaalde hondenrassen komt dat door anatomische bijzonderheden relatief veelvoudig voor. 


Meestal gaat het daarbij om kortkoppige hondenrassen. Bij hen is er met doelgericht fokken voor gezorgd, dat ze een opvallende korte snuit hebben. Zelfs als dit volgens sommige mensen een na te streven optisch kenmerk voorstelt, kan de kortkoppigheid zeker tot diverse gezondheidsproblemen leiden en onder andere de ademhaling aantasten. In dit geval valt het praktisch niet te vermijden, dat uw hond snurkt. 

Warum Hunde schnarcht

Onder de daardoor getroffen honden vallen bijvoorbeeld de volgende rassen:  

Bij sterk uitgesproken kortkoppigheid kan een chirurgische ingreep zinvol zijn, waarbij bijvoorbeeld een deel van het zachte verhemelte verwijderd wordt of de neusgaten wijder worden gemaakt, om het ademen voor de hond te vergemakkelijken en daarmee trouwens ook het snurken te reduceren.

Snurken bij honden met overgewicht

Een andere mogelijke oorzaak voor snurken bij honden, waar helaas steeds meer viervoeters aan lijden, is overgewicht. Bij zwaarlijvige honden kunnen de overtollige ponden namelijk op de luchtwegen drukken en er zo toe leiden, dat de betreffende viervoeter nog maar nauwelijks lucht krijgt. 

Afgezien daarvan heeft overgewicht vroeg of laat nog een reeks aan andere ernstige gevolgen voor de gezondheid van uw viervoeter. Het is daarom niet alleen vanwege het snurken dat u tijdig voor een gewichtsafname bij uw hond moet zorgen. 

Hoe u het gewicht van uw snurkende hond reduceert 

Voor een blijvend gewichtsverlies is een gematigde reductie van de hoeveelheid voer noodzakelijk. Let bovendien op een passende hoeveelheid beweging. Daarnaast kunnen passende voedingssupplementen als Shiimun Slim erbij helpen, het dieet van uw hond te ondersteunen. 

Shiimun Slim is een natuurlijk dieetpoeder voor honden. Dankzij zijn bijzondere samenstelling uit zorgvuldig geselecteerde bestanddelen leent Shiimun Slim zich perfect als een natuurlijk ondersteuning bij het afvallen. 

Snurken bij honden met tandproblemen

Als een hond snurkt, denken waarschijnlijk weinig hondeneigenaren eerst aan problemen met het gebit. Het kan echter voorkomen, dat door onbehandelde tandaandoeningen mettertijd gezwellen in de bek ontstaan en deze het ademen beperken. 

Let daarom absoluut op een goede tandverzorging en laat problemen die bij de tanden van uw hond optreden tijdig behandelen. Voor de dagelijkse tandenreiniging raden wij u het gebruik van Bellfor Dental Pulver (tandenpoeder) en Dental Sticks aan. Beide producten kenmerken zich door hun natuurlijke samenstelling en hun gemakkelijke gebruik, wat een effectieve verzorging van hondentanden voor u mogelijk maakt. 

Snurken bij verkouden honden

In de koude jaargetijden kan het soms voorkomen, dat honden verkouden worden. Onder de typische symptomen van een verkoudheid valt naast een lopende neus, tranende ogen en snuiven onder andere ook snurken.

Normaal gesproken is een simpele verkoudheid bij honden volkomen onschuldig. Na enkele dagen van herstel zou de infectie over moeten zijn en daarmee zou ook het snurken van uw hond weer op moeten houden.


Om het immuunsysteem van uw verkouden viervoeter te ondersteunen, kan een voedingssupplement met Bellfor Immun zinvol zijn. Bellfor Immun is een natuurlijk preparaat uit bestanddelen zoals propolis en brandnetelzaden, dat uw hond van talrijke waardevolle voedingsstoffen voor een sterke afweer voorziet. 

Snurken bij honden met een vreemd deeltje in de neus 

Als uw hond snurkt, veelvuldig niest en voortdurend met zijn poot over zijn snuit wrijft, kan het er soms op duiden dat een vreemd deeltje in zijn neus terechtgekomen is. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om zaden van een plant of om kleine steentjes die uw viervoeter heeft ingeademd.  


In de meeste gevallen komen dergelijke vreemde deeltjes er vanzelf weer uit. Soms kan daarvoor echter ook zeker de hulp van een dierenarts noodzakelijk zijn.

Snurken bij honden met poliepen

Poliepen zijn goedaardige gezwellen, die bij honden soms ook in de neus op kunnen treden. Onder de typische symptomen van neuspoliepen bij honden valt onder andere ook snurken.  


Als de poliepen uw viervoeter grote moeilijkheden bij het ademen bezorgen, kan een operatieve verwijdering zinvol zijn. Na de ingreep moet uw hond normaalgesproken spoedig ophouden met snurken.

Snurken bij honden met allergieën

Net als bij mensen kunnen ook honden diverse allergieën ontwikkelen en bijvoorbeeld gevoelig op pollen, huisstof of zelfs huidschilfers van mensen en dieren reageren. 


Ook al lijden honden in tegenstelling tot mensen duidelijk minder vaak aan klachten als een loopneus of veelvuldig niezen, toch kan het in enkele gevallen voorkomen, dat allergieën bij honden ademhalingsproblemen en daardoor ook gesnurk veroorzaken. 

Als u het vermoeden heeft, dat uw viervoeter aan een allergie lijdt, raden wij u een tijdig bezoek aan de dierenarts aan. Deze kan onderzoeken of uw zorgen gegrond zijn en zo nodig geschikte behandelingsmaatregelen aanbevelen. 

Hond snurkt – onze conclusie

Zoals u ziet, kan snurken bij honden in veel gevallen geen kwaad. Aangezien er soms echter ook ernstige oorzaken achter de opvallende ademhalingsgeluiden schuilgaan, moet u het snurken van uw hond niet zonder meer als geliefde eigenaardigheid van de viervoeter afdoen. 

Als uw viervoeter duidelijk niet genoeg lucht krijgt of u naast het snurken nog andere opvallendheden opmerkt, raden wij u aan om bij twijfel een dierenarts te bezoeken en uw hond te laten onderzoeken. 
Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

9.42 EUR
188.41 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
13.08 EUR
163.55 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
217.98 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive