info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Pekingees: Hondenvoer en Rasportret

Banner met Pekingees

Pekingees

De Pekingees is een klein hondenras dat zijn oorsprong vindt in China en waarvan de rasstandaard is ontwikkeld door Groot-Brittannië. De FCI deelt de Pekingees in groep 9, sectie 8 (Japanse Spaniel en Pekingezen).


De Pekinees, of Pekingees, wordt beschouwd als aanhankelijk en speels en heeft zich daarom ontwikkeld tot een populaire gezinshond, die door zijn kleine formaat ideaal is om binnenshuis te houden.

Geschiedenis van de Pekingees

De oorsprong van de Pekingees gaat terug naar het Chinese Rijk. Daar was het vroeger alleen toegestaan voor leden van het keizerlijk huis. Hij wordt daarom af en toe ook wel Peking-paleishond genoemd.


De Chinese heersers vereerden de Pekingees gedurende vele eeuwen en lieten hem met grote zorg fokken. Lange tijd werd het daarom ondenkbaar geacht om de viervoeter weg te geven of zelfs aan de Europeanen over te laten.


Dit veranderde pas in de 19e eeuw met de verovering van China door Groot-Brittannië, toen Britse soldaten in 1860 vijf Pekingees in het keizerlijk paleis veroverden en hen terugbrachten naar Europa als basis voor de latere fokkerij.


De Kennel Club erkende het ras in 1898 en iets later vonden de eerste Pekingees hun weg naar Duitsland. Vandaag de dag is de Pekingees een populaire societyhond, die niet in de laatste plaats inspireert door zijn mensgerichte karakter.

Kenmerken van de Pekingees

De Pekingees is een kleine reu waarvan het gewicht niet hoger mag zijn dan 5 kg bij reuen en 5,4 kg bij teven. De schouderhoogte wordt niet gespecificeerd in de rasstandaard, maar is meestal maximaal 25 centimeter.


De Pekingees heeft een compacte bouw en een relatief grote kop met een opvallend korte snuit. De lippen, neus- en ooglidranden moeten volgens de rasstandaard zwart gepigmenteerd zijn.


De weelderige vacht is lang en recht. Er zijn geen beperkingen op de kleuring. In de laatste wijziging van de norm in 2010 is echter bepaald dat de vacht van de Pekingees niet te lang mag zijn om een te grote beperking door de vacht te voorkomen.


De gemiddelde levensverwachting van de Pekingees is 12 tot 15 jaar. Als ze op een soortspecifieke manier worden gehouden en als er geen sprake is van een ziekte, kunnen de kleine viervoeters af en toe zelfs ouder worden.

Pekingees natuur en karakter

Pekingees natuur en karakter

De Pekingees is een liefhebbende en speelse hond. Hij wordt beschouwd als zeer mensgericht en bouwt een hechte relatie op met zijn eigenaar. Hij concentreert zich meestal liever op één persoon dan dat hij vrienden maakt met de hele familie.


Tegenover vreemden is hij in principe onbevangen. Als ze echter zijn grondgebied betreden, vestigt hij onmiddellijk de aandacht op de vermeende indringer door te blaffen. Om deze reden is de Pekingees ook zeer geschikt als waakhond. Gezien zijn kleine omvang blijkt de Pekingees een uiterst moedige en zelfverzekerde hond te zijn, die niet bang is voor veel grotere soortgenoten.


Wie de aankoop van een Pekingees overweegt, moet zich ervan bewust zijn dat de kleine viervoeters veel aandacht vragen en het liefst de hele dag in het middelpunt van de belangstelling staan. Maar zolang met deze omstandigheid rekening wordt gehouden en het onderwijs met de nodige zorg wordt gegeven, is de Pekingees een grote metgezel in het dagelijks leven.

Activiteiten met de Pekingees

De Pekingees is een klassieke sociale hond. In zijn fokkerij was een hoge prestatie dus nooit een prioriteit, maar vooral zijn uiterlijk.


Toch heeft een Pekingees ook voldoende lichaamsbeweging nodig om zich uit te leven en zijn bewegingsdrang te bevredigen. Dit is niet in de laatste plaats belangrijk vanwege het feit dat kleine honden de neiging hebben om snel overgewicht te hebben.


De Pekingees is echter niet gemaakt voor gebruik in de hondensport. In plaats daarvan moeten de eigenaren een wandeling maken en zich beperken tot gewone spelletjes, waarbij de Pekingees kan genieten van de onverdeelde aandacht van zijn eigenaar.


Naast het onderwijs is ook de vachtverzorging van groot belang voor de Pekingees. Dit moet dagelijks worden gedaan om matheid van de vacht en besmetting met parasieten te voorkomen.

Pekingees ziekten

Er zijn een aantal ziekten waarvoor de Pekingees een verhoogd risico hebben. Dit is mede te danken aan het feit dat hij tot de kortharige hondenrassen behoort. Hoewel de rasstandaard aan deze achtergrond is aangepast, hebben Pekinezen nog steeds vaak last van ademnood.

Daarnaast kunnen de Pekingees lijden aan de volgende typische rassenziekten:

  • De ogen van de Pekingees zijn zeer gevoelig en kunnen gemakkelijk ontstoken raken.
  • In vergelijking met veel andere dieren is er sprake van een patella luxatie.
  • Door de lange vacht worden huidproblemen en parasieten vaak laat ontdekt.
  • Pekinezen zijn gevoelig voor teckelverlamming en de gevolgen daarvan.

Het juiste dieet voor de Pekingees

Een evenwichtige voeding is zeer belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van de mensen in Peking. Om overgewicht te voorkomen is het vooral belangrijk om de hoeveelheid voedsel aan te passen aan de werkelijke behoeften van de viervoeter.


Omdat verschillende factoren zoals leeftijd en lichaamsbeweging hier een rol spelen, is een individuele berekening van de energiebehoefte noodzakelijk.


We raden aan om Pekingees te voeden met het favoriete menu van Bellfor. Het graanvrije natvoer bevat geen kunstmatige toevoegingen en voorziet uw hond optimaal van alle noodzakelijke voedingsstoffen.

Daarnaast kunnen de volgende voedingssupplementen en verzorgingsproducten nuttig zijn voor de Pekingees:

  • Bellfor Gewrichten & Botten met Ovopet voorziet de gewrichten van belangrijke voedingsstoffen en kan helpen het risico op bijvoorbeeld patella luxatie te verminderen.
  • Bellfor Oogverzorgings Druppels zijn ideaal om de gevoelige ogen van de Pekingezen te verzorgen en eventuele oogproblemen tegen te gaan.
  • Om huid- en vachtproblemen te voorkomen, wordt een voedingssupplement met Shiimun Skin op basis van shiitake aanbevolen.
  • Het Bellfor-assortiment bevat indien nodig talrijke natuurlijke middelen tegen parasieten zoals mijten, vlooien of teken.

Het speciale Bellfor voedingsconcept ondersteunt de gezonde ontwikkeling van uw Pekingees vanaf zeer jonge leeftijd en biedt u alles wat u nodig heeft voor een soort-passende verzorging van uw viervoeter.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

31.39 EUR
523.19 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
13.21 EUR
440.28 EUR / 1 L
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
26.16 EUR
217.98 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive