info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Slechte Adem bij Honden: Oorzaken en Tips voor Eliminatie

Natuurlijk hou je van je hond. Echter, voetgeur kan deze liefde op de proef stellen. Tenslotte kan de slechte adem van de viervoeter het hele appartement of de auto gemakkelijk vervuilen.


Een slechte adem kan verschillende oorzaken hebben bij honden. Van eenvoudige onzuiverheden van de tanden tot ernstige ziekten is bijna alles mogelijk. Hieronder leggen we uit welke triggers mogelijk zijn en wat u daaraan kunt doen.

Mogelijke oorzaken van mondgeur bij honden

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor de slechte adem van uw hond. Afhankelijk van de trigger kunnen de maatregelen die nodig zijn om een slechte adem te elimineren variëren.

Slechte adem als gevolg van tandproblemen

Etterige of rotte tanden kunnen bij honden een slechte adem veroorzaken. Dit geldt ook voor tandsteen en etensresten die in gaten of interdentale ruimtes uiteenvallen en ook een slechte adem kunnen veroorzaken.

Slechte adem uit mond en keel

Het zijn echter niet altijd de tanden zelf die verantwoordelijk zijn voor de slechte adem van de hond. Daarnaast kan de slechte adem ook worden veroorzaakt door vastzittende vreemde voorwerpen zoals stukjes hout of voedselresten in de mond van het dier. Eczeem, ontstekingen of tumoren in de mond en keel van de hond zijn ook mogelijke oorzaken van een slechte adem.

Mondgeur als gevolg van voeding

Het is echter ook mogelijk dat de slechte adem wordt veroorzaakt door de voeding van de hond. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als het voedsel zelf al slecht ruikt, zoals vaak het geval is bij soorten die vis bevatten. Daarnaast zijn het eten van slachtafval zoals pens en voedselintoleranties mogelijke voedingsoorzaken van een slechte adem bij honden.

Slechte adem door het eten van uitwerpselen

Helaas hebben sommige honden de slechte gewoonte om de uitwerpselen van andere dieren op te eten. Dit veroorzaakt natuurlijk ook een slechte adem. Bovendien verhoogt het de kans dat uw viervoeters geïnfecteerd raken met parasieten zoals Giardia of een ziekte. U moet daarom niet alleen stoppen met dit gedrag ten aanzien van de mondgeur.

Een slechte adem kan duiden op een ziekte bij honden

Naast deze oorzaken zijn er ook een aantal ziekten die een slechte adem bij honden kunnen veroorzaken. Deze omvatten gastritis, gastritis, gastritis, diabetes, nierproblemen, leveraandoeningen en infecties van het maag-darmkanaal.

Het identificeren van de oorzaken van een slechte adem bij honden

Tot op zekere hoogte kan het type slechte adem worden gebruikt om de oorzaak te bepalen. Als de adem van je viervoeter bijvoorbeeld naar urine ruikt, wijst dit op een nierziekte. Als er een metaalgeur is, is het waarschijnlijk dat er een bloeding optreedt tijdens het wisselen van tanden en kiezen. Een bittere en gefermenteerde geur daarentegen is een teken van ontstoken maagslijmvliezen, terwijl een fruitige, zoete, slechte adem wijst op diabetes.

Slechte Adem bij Honden

Wanneer honden met een slechte adem een geval voor dierenartsen zijn

Als het niet duidelijk is dat de slechte adem van uw hond wordt veroorzaakt door verkeerd voer of voedselresten en vreemde voorwerpen in zijn mond, moet u zeker een afspraak maken met de dierenarts.


De mondgeur kan immers veroorzaakt zijn door tandproblemen of zelfs een ernstige ziekte die dringend behandeld moet worden. De dierenarts zal uw hond onderzoeken en het probleem beperken. Op basis van de resultaten van het onderzoek zal de dierenarts vervolgens beslissen welke behandelingen nodig zijn.

Regelmatige tandverzorging tegen mondgeur bij honden

In veel gevallen is de mondgeur bij honden gelukkig niet te wijten aan een ziekte, maar gewoon aan een gebrek aan mondhygiëne. Omdat een schoon gebit niet alleen helpt om tandproblemen te voorkomen. Door voedselresten en plak snel te verwijderen, is het in veel gevallen ook mogelijk om het ontstaan van een slechte adem vanaf het begin te voorkomen.


In dit verband is het bijzonder belangrijk en effectief dat u de tanden van uw hond dagelijks poetst. Daarnaast raden wij u aan om hoogwaardige kauwsnacks als traktatie te gebruiken. Deze stimuleren de speekselproductie van uw viervoeters en helpen bij het verwijderen van voedselresten en plak. Op deze manier levert het kauwen van snacks een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van het gebit en aan het voorkomen of elimineren van mondgeur bij uw hond.

Bellfor Dental Sticks tegen slechte adem bij honden

Bij de aankoop van mastieksnacks moet u zeker aandacht besteden aan kwaliteit. Niet alle artikelen zijn gezond en geschikt voor tandheelkundige zorg. Met Bellfor Dental Sticks daarentegen maakt u in ieder geval een goede keuze.


Omdat onze kauwsnacks alleen natuurlijke ingrediënten bevatten en bestaan uit speciale ingrediënten voor de tandverzorging. Dit maakt ze goed verdragen en tegelijkertijd erg lekker, zodat ze over het algemeen zeer goed geaccepteerd worden door honden van alle rassen.


Met geselecteerde ingrediënten zoals insecteneiwit (van de larven van de zwarte soldaatvlieg), algen en diatomeeën, zijn Bellfor Dental Sticks ideaal voor tandverzorging en voor het voorkomen en elimineren van slechte adem bij honden.

Bellfor Dental Care poeder tegen tandplak en tandsteen

Naast onze Dental Sticks raden wij u aan om onze Dental Care Powder te gebruiken voor de dagelijkse tandheelkundige verzorging van uw viervoeter. De speciale combinatie van geselecteerde grondstoffen, zoals diatomeeënaarde, is de ideale aanvulling op kauwsnacks en tandenpoetsen van honden.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

26.16 EUR
104.63 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
13.08 EUR
163.55 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
5.22 EUR
52.23 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive