info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

De tanden van uw Hond poetsen

Gezonde tanden zijn onmisbaar voor honden. Tandheelkundige problemen kunnen zeer pijnlijk zijn en ernstige gevolgen hebben. Wij mensen weten dat dagelijks tandenpoetsen belangrijk is. Maar uw hond weet dat niet.

De verantwoordelijkheid voor de mondgezondheid van uw viervoeter ligt dan ook volledig bij u. Hieronder beschrijven we waar u op moet letten bij het poetsen van de tanden van uw hond.

Waarom u de tanden van uw hond moet poetsen

Hondentanden

Niet alle hondeneigenaren zijn zich ervan bewust dat ze de tanden van hun hond moeten poetsen. Voedselresten en bacteriën die zich op en tussen de tanden ophopen, leiden echter al snel tot tandplak, wat al snel in tandsteen verandert.

De gevolgen van tandsteen zijn onder andere ontsteking van het tandvlees, slechte adem, gaatjes of zelfs het uitvallen van tanden. Op de lange termijn kunnen dergelijke tandproblemen zelfs orgaanschade veroorzaken. Door regelmatig de tanden van uw hond te poetsen, kunt u voedselresten en tandplak snel verwijderen en tandproblemen vooraf voorkomen.

Als u de gezondheid van het gebit van uw hond permanent wilt waarborgen, is een regelmatige tandenpoetsbeurt onmisbaar.

Wanneer moet u de tanden van uw hond poetsen?

Wij raden u aan om te beginnen met het poetsen van de tanden van uw hond wanneer zij nog een puppy zijn. Enerzijds vermijdt u de ontwikkeling van tandsteen, cariës en andere tandproblemen. Aan de andere kant raakt een jong dier veel gemakkelijker gewend aan het verzorgingsritueel dan een ouder dier. Dit leidt ertoe dat de tandverzorging van uw hond op de lange termijn gewoon beter werkt.

Dagelijks tandenpoetsen is ook belangrijk voor honden

Het duurt maar een paar dagen om eenvoudige plaquette in tandsteen te veranderen. In tegenstelling tot tandplak kan tandsteen echter niet eenvoudigweg worden verwijderd door tanden te poetsen, maar moet het door een dierenarts worden verwijderd. Voor uw hond betekent dit veel stress, dat u kunt voorkomen door dagelijks zijn tanden te poetsen.

Waar u de tanden van uw hond mee moet poetsen

Er zijn speciale tandenborstels voor honden waarmee u de tanden van uw hond kunt poetsen. Als alternatief kunt u ook normale menselijke tandenborstels gebruiken. Zorg er echter voor dat de tandenborstel zachte haren heeft en u de juiste maat gebruikt. Voor kleine honden kan een kindertandenborstel beter werken.

Bij het kopen van tandpasta moet u echter altijd kiezen tot tandpasta voor honden, tandpasta voor mensen kan gevaarlijk zijn voor uw hond. Bovendien heeft tandpasta voor honden het voordeel dat het is aangepast aan de smaak van honden, zoals lever, wat de acceptatie aanzienlijk verhoogt.

Als alternatief voor conventionele tandenborstels kunt u de tanden van uw hond ook poetsen met zogenaamde vingerhoedskruid, dat u om uw vingers kunt winden. Deze variant wordt door sommige honden beter geaccepteerd. Wij raden u daarom aan om te proberen wat het beste werkt met uw viervoeter.

Hoe u de tanden van uw hond goed poetst

Voor een optimale gezondheid van het gebit is het natuurlijk belangrijk dat u de tanden van uw hond goed poetst. De volgende tips zullen u helpen:

De tanden van uw Hond poetsen
  • Laat uw hond als puppy elke dag wennen aan het tandenpoetsen.
  • Het leren van een speciaal commando zal uw huisdier helpen om te wennen aan het ritueel.
  • Zorg voor een kalme omgeving.
  • Kies een tandenborstel van de juiste grootte en een geschikte (speciale) tandpasta voor honden.
  • Creëer routine door de tanden van uw hond elke dag op dezelfde plek en op hetzelfde moment te poetsen.
  • Wees voorzichtig bij het poetsen van de tanden van uw hond en maak langzame bewegingen. 
  • Let op de reactie van uw viervoeter tijdens het poetsen.
  • Vergeet niet uw hond te belonen voor zijn goede gedrag.

Hoe kunt u uw hond laten wennen aan het tandenpoetsen van zijn tanden

In de regel zal geen enkele hond zijn tanden vanaf het begin zonder tegenstribbelen laten poetsen. Daarom is het belangrijk dat u uw hond stap voor stap begeleidt. Maak hem eerst vertrouwd met de tandpasta van de hond en de regelmatige controle van zijn tanden.

De volgende stap is om hem te laten wennen aan de tandenborstel en, na een tijdje, om zijn tanden te poetsen. Vergeet niet om regelmatig te oefenen en uw hond te prijzen tijdens de acclimatisatieperiode.

Regelmatige tand controles bij uw dierenarts

Net als bij mensen moeten ook de tanden van honden regelmatig worden onderzocht. Dit zorgt ervoor dat problemen snel worden herkend en dat de dierenarts de tanden zo nodig kan schoonmaken en beschadigde tanden kan herstellen of trekken.

Kauwsnacks helpen bij de tandverzorging

Kauwsnacks zijn een ideale aanvulling op het dagelijks poetsen van tanden bij honden. In het geval van bijzonder koppige dieren dienen ze vaak als volledige vervanging van de tandheelkundige zorg van de eigenaar.

Omdat honden een natuurlijk kauw instinct hebben, accepteren ze meestal lekker smakende kauwsnacks. Het kauwen op de harde traktaties stimuleert de speekselproductie, verwijdert effectief voedselresten en plak, en versterkt de kaakspieren.

De kwaliteit van de kauwsnack is bepalend

Helaas laat de kwaliteit van de kauwsnack vaak te wensen over, net als bij normaal hondenvoer. Zorg er daarom voor dat u goede kwaliteit en gezonde ingrediënten koopt die geschikt zijn en die de gebitsverzorging van uw viervoeter daadwerkelijk ondersteunen.

Dental Sticks van Bellfor

Dit is precies het geval met Bellfor Dental Sticks. Omdat onze kauwsnacks uitsluitend bestaan uit natuurlijke ingrediënten en zich onderscheiden door de uitstekende verteerbaarheid.

Dankzij geselecteerde ingrediënten zoals peterselie, insecteneiwit (van de larven van de zwarte soldaatvlieg), algen en diatomeeën, zijn Bellfor Dental Sticks ideaal om bij te dragen aan de gezondheid van de tanden van uw hond.

Bellfor Tandheelkundige Verzorgingspoeder

Daarnaast raden wij u aan om ons tandheelkundige verzorgingspoeder te gebruiken voor de tandverzorging van uw hond. Het poeder bestaat uit geselecteerde natuurlijke ingrediënten zoals diatomeeënaarde en algen en kan helpen om tandplak en tandsteen bij honden tegen te gaan.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

26.16 EUR
104.63 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
13.08 EUR
163.55 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
5.22 EUR
52.23 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
16.26 EUR
162.59 EUR / 1 L
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
26.16 EUR
217.98 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
13.08 EUR
261.68 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive