info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Hond stinkt: oorzaken voor en tips tegen een slechte geur

Zoals veel hondeneigenaren uit ervaring weten, is het geen zeldzaamheid, dat honden stinken. De onaangename geur kan veel oorzaken hebben en voor een deel ook zeker op gezondheidsproblemen duiden.


Waaraan het kan liggen dat uw hond stinkt en wat u ertegen kunt doen, leest u hieronder. 

Wat stinkt er bij uw hond?

Om de stank tegen te gaan, geldt dat u in eerste instantie uit moet vinden wat er bij uw hond precies stinkt. De vieze geur kan namelijk niet alleen uit de vacht van uw viervoeter komen, hij kan daarnaast bijvoorbeeld ook uit de bek, de oren of het spijsverteringskanaal van de hond komen. 


Afhankelijk van welk lichaamsdeel van uw hond stinkt, komen zeer verschillende oorzaken en maatregelen in aanmerking. 

Hund stinkt aus dem Maul

Hond stinkt

Als een hond uit de bek stinkt, is dat op zijn minst bij nauw contact met de viervoeter bijzonder onaangenaam.

Slechte adem kan bij honden onder andere door etensresten tussen de tanden, problemen met het gebit of door ontstekingen van het tandvlees worden veroorzaakt. 

Als de adem van uw hond stinkt, moet u daarom eerst een kijkje in zijn bek nemen. Mogelijkerwijs is de oorzaak direct zichtbaar, en kunt u zo nodig een dierenarts kunt bezoeken. 

Naast tandproblemen komen echter ook verschillende andere oorzaken, zoals bijvoorbeeld gastritis, diabetes of nierfalen als mogelijke reden naar voren, als uw hond uit zijn bek stinkt. In het geval van andere mogelijke symptomen van aandoeningen, zult u daarom tijdig een dierenarts moeten bezoeken en uw viervoeter laten onderzoeken. 

Wat helpt, als de hond uit zijn bek stinkt? 
Net als voor mensen is ook voor honden een regelmatige tandverzorging zeer belangrijk. Als u de tanden van uw viervoeter schoonhoudt, vermijdt u niet alleen tandaandoeningen, maar zorgt u er daarnaast ook voor dat uw hond minder uit zijn bek stinkt. 

In het assortiment van Bellfor vindt u twee effectieve, natuurlijke producten, die u voor de dagelijkse tandreiniging bij uw viervoeter kunt gebruiken: onze Dental Pulver (tandenpoeder) en onze Dental Sticks.

Waarom natte honden stinken

Honden stinken niet altijd uit hun bek. Zeer vaak ruiken honden ook zeer onaangenaam als hun vacht nat wordt. Dat komt doordat vochtigheid de talgproductie van de huid stimuleert. 

Talg dient als belangrijke bescherming voor de huid tegen invloeden uit de omgeving. Om te vermijden dat uw hond na het baden of na een wandeling in de regen stinkt, moet u hem zo mogelijk goed afdrogen. 

Vuil in de vacht van de hond als oorzaak voor de stank 

Naast de normale talgproductie kan het natuurlijk ook voorkomen, dat uw hond stinkt omdat zijn vacht vervuild is. Ten slotte zijn er nauwelijks viervoeters, die niet van tijd tot tijd op de grond rollen. Daarbij kan het zeker zijn, dat hij door vies ruikende substanties, zoals bijvoorbeeld uitwerpselen van andere dieren of mest in het veld, gerold is. 

Want ook als de stank voor u nauwelijks te verdragen is, kan hij voor de hond zeer aantrekkelijk zijn. Als u het rollen niet op tijd weet te verhinderen, zit er in dit geval niets anders voor u op, dan uw hond thuis te wassen. 

Huidvriendelijke reiniging van de vacht met hondenshampoo 

Zoals u vermoedelijk weet, mogen honden niet vaak in bad worden gedaan. Valt dit door sterke of stinkende verontreinigingen van de vacht niet te vermijden, dan moet u er absoluut op letten, een huidvriendelijke hondenshampoo te gebruiken. 

In het assortiment van Bellfor vindt u voor dit doel een aanbod aan chemicaliënvrije producten, waarmee de lichaamsverzorging bij uw viervoeter op milde wijze slaagt. 

Onze hondenshampoo is voor verschillende huid- en vachttypen verkrijgbaar, zodat u de shampoo kunt kiezen die het meest geschikt is voor de behoeften van uw stinkende hond.

Hond stinkt door winderigheid 

Het kan soms ook zo zijn, dat een hond last heeft van winderigheid. Als deze winden ontsnappen, gaat dat vaak samen met een nauwelijks te verdragen stank. In principe zijn incidentele winden volkomen normaal. 

Bouwt in de darm van uw hond echter overmatig veel gas op, dan kan dat echter pijnlijk zijn. Mogelijke oorzaken voor winderigheid bij honden zijn bijvoorbeeld een voeding met hondenvoer dat uw viervoeter niet verdraagt, evenals een gebrek aan beweging.  

Afgezien daarvan kunnen de winden soms ook op aandoeningen aan het spijsverteringskanaal wijzen. Treden ze zeer vaak op en lijdt uw hond daarnaast nog aan andere klachten, dan is een bezoek aan de dierenarts daarom zinvol.  

Onze tip voor een goed functionerende spijsvertering bij de hond

Om de spijsvertering te ondersteunen en te vermijden dat uw hond door winderigheid stinkt, kan een wisseling van het voer zinvol zijn. Probeer bijvoorbeeld ons graanvrije hondenvoer op insectenbasis, dat zich door zijn buitengewoon goede verteerbaarheid kenmerkt en ook voor voedingsgevoelige en allergische honden zeer goed te verdragen is.  

Daarnaast kan een voedingssupplement met Shiimun Gastro erbij helpen, de spijsvertering van uw viervoeter op natuurlijke wijze te bevorderen. 

Waarom honden uit de oren stinken 

Het is geen zeldzaamheid, dat honden uit de oren stinken. Vooral rassen met lange hangoren zijn daar bijzonder toe geneigd. Dat komt doordat parasieten zoals oormijten zich soms in de oren nestelen. Afgezien daarvan vormen ze ook een uitstekende voedingsbodem voor bacteriën en schimmels. 

Samen met een overmatige opbouw van oorsmeer kan dat er snel toe leiden, dat de oren van uw hond stinken. Parasieten en dergelijke kunnen trouwens ook makkelijk oorontstekingen veroorzaken. Om deze reden is het belangrijk, dat u eventuele opvallendheden met de oren van uw viervoeter niet negeert.  

Milde reiniging van de oren met Bellfor Ohrenpflege Tropfen (druppels ter verzorging van de oren)

Om problemen met de oren en de daarmee samengaande stank tegen te gaan, is het raadzaam om de oren van uw hond adequaat te verzorgen en zo nodig schoon te maken. Hiervoor gebruikt u het beste Bellfor Ohrenpflege Tropfen (druppels ter verzorging van de oren). Dankzij hun zorgvuldig afgestemde samenstelling lenen onze verzorgende oordruppels zich perfect voor de milde reiniging van gevoelige hondenoren.

Hond stinkt – onze conclusie


Als uw hond stinkt, kan dat zoals u ziet veel oorzaken hebben. De vieze geur kan zich onder andere tot de bek of oren beperken. Het kan echter ook zo zijn, dat de vacht van uw hond stinkt of dat uw viervoeter met spijsverteringsproblemen kampt. 

In de meeste gevallen kunnen de oorzaken voor de stank zeer makkelijk worden verholpen of vermeden. In sommige situaties kan een bezoek aan de dierenarts echter zeker raadzaam zijn, omdat uw viervoeter dringend behandeld moet worden. 

Vooral bij chronische aandoeningen zoals diabetes of een besmetting met parasieten is het feit dat uw hond stinkt het kleinste probleem, aangezien zonder tijdige maatregelen soms nog ernstigere symptomen kunnen optreden. 

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

52.49 EUR
7 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
20.33 EUR
677.53 EUR / 1 L
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
17.28 EUR
69.1 EUR / 1 L
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive