info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Maltezer

De Maltezer is een klein hondenras dat zijn oorsprong heeft in het Middellandse Zeegebied. De FCI classificeert de Maltese hond in groep 9.

Kenmerken van de Maltezer

De levensverwachting van Maltezen is ongeveer 12 tot 16 jaar, zodat het ras relatief oud kan worden voor een hond. Met een schofthoogte van 20 tot 23 centimeter bij vrouwen en 21 tot 25 centimeter bij mannen is de Maltese vrij klein.

Hij heeft een slank uiterlijk en moet tussen de drie en vier kilogram wegen. De kop van de Maltezen is vrij breed. De grote neus is zwart en zorgt samen met de ronde, grote (ook donkere) ogen voor de typische gelaatsuitdrukking van de Maltezer.

Het waarschijnlijk meest karakteristieke kenmerk van dit hondenras is echter de lange, witte vacht. Ongesneden, kan dit bijna tot op de grond reiken met de Maltese hond.

Maltezer natuur en karakter

De Maltezer bouwt een zeer nauwe band op met zijn houder en wordt beschouwd als intelligent en temperamentvol. Hij is zeer knuffelig en hecht veel belang aan voldoende aandacht en zorg. Als de Maltezen goed opgeleid zijn, is het houden met andere huisdieren, zoals katten, meestal geen probleem.

Activiteiten met de Maltese hond

Activiteiten met de Maltese hond

Maltezen zijn perfect als gezinshond. Dankzij hun kleine formaat hebben ze niet veel ruimte nodig en kunnen ze daarom ook goed in een appartement worden bewaard. Een Maltezer is ook een goede keuze voor senioren. In dit geval is het echter essentieel om ervoor te zorgen dat het dier voldoende wordt gebruikt.

Want hoewel het zeer kleine honden zijn, hebben de Maltezen genoeg activiteit nodig. Uitgebreide wandelingen zijn net zo populair als spelletjes en andere activiteiten waar de Maltezen zich fysiek en mentaal kunnen uitleven.

De volgende hondensporten zijn bijvoorbeeld ook geschikt voor Maltezen:

  • Hondendansen
  • Agility

Maltese hondenziekten

De Maltezer is een zeer gezonde en robuuste hond, die geen erfelijke aanleg heeft voor typische ziekten van het ras. Toch zijn er een aantal ziekten waarvoor dit ras heel gevoelig lijkt te zijn.

Bij Maltese patiënten kunnen onder andere de volgende ziekten voorkomen:

  • Huidziekten
  • Infecties en irritaties van de ogen
  • Tandheelkundige malocclusie en tandverlies
  • Patella luxatie

Maltezer hondenvoer

Bij het voeren van de Maltezen wordt over het algemeen aanbevolen om een hoogwaardig en goed verdragen hondenvoer te gebruiken dat vrij is van kunstmatige toevoegingen.

Om overgewicht te voorkomen, moet ook aandacht worden besteed aan een adequaat voederrantsoen. Er moet rekening worden gehouden met verschillende factoren zoals gewicht, leeftijd en activiteiten van het dier.

Daarnaast adviseren wij Malteser een extra voedingssupplement met de volgende producten:

  • Bellfor Haut & Fell (Huid en Vacht) (in combinatie met een regelmatige vachtverzorging als preventieve maatregel bij huidproblemen).
  • Bellfor Gelenke & Knochen (Gewrichten & Botten) (in combinatie met het voorkomen van overbelasting en overgewicht als preventieve maatregel tegen patella luxatie).

Het Bellfor voedingsconcept ondersteunt de gezondheid en het welzijn van uw Malteser International vanaf jonge leeftijd.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

26.16 EUR
130.79 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
16.99 EUR
6.8 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
47.09 EUR
470.92 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive