info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Hondenrassen die geschikt zijn voor een Appartement

Wie beslist voor de aanschaf van een hond, moet er niet alleen zeker van zijn dat hij genoeg tijd kan doorbrengen voor de viervoeter. Daarnaast is het minstens zo belangrijk om het geschikte hondenras te kiezen. Een aspect waar u absoluut rekening mee moet houden, is uw woonsituatie.

Niet iedereen woont immers in een groot huis met een eigen tuin waarin de hond kan ravotten. In dit artikel laten we u kennismaken met enkele hondenrassen die geschikt zijn om in een appartement te houden.

Kenmerken die hondenrassen moeten hebben voor de woning

Het is natuurlijk duidelijk om eerst aan kleine hondenrassen te denken bij het houden van flats. Maar zelfs als een herdershond of een Newfoundlander niet geschikt is om in een klein appartement te houden, is de grootte niet het enige criterium waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop van een hond.

Er zijn immers ook iets grotere rassen die een gezellig karakter hebben en een lage bewegingsdrang, terwijl sommige kleine hondenrassen liever urenlang uitgedaagd worden.

Naast de geschikte grootte moeten hondenrassen voor appartementen de volgende kenmerken hebben:

 • Geen uitgesproken neiging tot blaffen
 • Een evenwichtig temperament
 • Een hanteerbare drang om te verhuizen

Overzicht van geschikte hondenrassen voor het huis

Mopshond

Een beheersbare hoeveelheid ruimte betekent niet noodzakelijkerwijs dat u geen hond hoeft aan te schaffen. Want er zijn ook tal van hondenrassen om te houden in een klein appartement, waaruit u kunt kiezen.

Tot de meest populaire hondenrassen voor appartementen behoren de volgende rassen:

 • Chihuahua
 • Franse Bulldog
 • Mopshond
 • Bichon Frisé
 • Poedel
 • Teckels
 • Havanezers
 • Engelse Bulldog
 • Cavalier King Charles Spaniel
 • Yorkshire Terrier

Chihuahua

De Chihuahua is het kleinste hondenras ter wereld en is daarom perfect om in een appartement te houden. De handige dieren overtuigen met een lief karakter en zijn ondanks hun kleine lichaamsgrootte verrassend moedig.

Franse Bulldog

De Franse Bulldog is een klassieke gezelschapshond die al lang een grote populariteit geniet. Aangezien Franse Buldoggen niet veel beweging nodig hebben, is het ras ideaal om binnen te houden.

Mopshond

De mopshond kan terugkijken op een lange geschiedenis en is altijd gefokt als een pure modehond. De bewegingsdrang van de viervoeters met de karakteristieke vouwen in het gezicht is beheersbaar, zodat niets tegen de houding in een appartement ingaat.

Bichon Frisé

De Bichon Frisé bereikt een maximale schouderhoogte van 30 centimeter. Het ras wordt beschouwd als levendig, maar tegelijkertijd is het goed en gehoorzaam. Als u op zoek bent naar een hond om thuis te houden, is de Bichon Frisé zeker een goede keuze.

Poedel

De poedel is een klassieke gezelschapshond en gezelschapshond. De viervoeters zijn uiterst intelligent en in staat om te leren. Bovendien verliezen ze geen haren, wat voor de ene of andere toekomstige eigenaar zeker ook een pluspunt is bij het kiezen van een appartementhond.

Teckels

Hoewel de teckel oorspronkelijk is gefokt voor de jacht, is dit ras zeer geschikt om in een appartement te houden. Dit komt vooral door hun lage hoogte. Eigenaars van een teckel moeten er echter voor zorgen dat hun viervoeter voldoende naar buiten kan bewegen.

Havanezers

De Havanezer is een ander hondenras dat zeer geschikt is om in een klein appartement te houden. Omdat de dieren slechts een schouderhoogte van ongeveer 25 centimeter bereiken. Hun verhuisdrang is beperkt en ze bouwen een zeer nauwe relatie op met hun eigenaars.

Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog is zonder twijfel een van de meest luie en comfortabele honden ooit. Ook al wordt deze omstandigheid zeker mede veroorzaakt door fysieke beperkingen als gevolg van het fokken, is het hondenras dus perfect geschikt om in een appartement te houden.

Cavalier King Charles Spaniel

De Cavalier King Charles Spaniel bereikt een schouderhoogte van iets meer dan 30 centimeter. De kleine viervoeters worden beschouwd als aanpasbaar, vriendelijk en gehoorzaam. In combinatie met het kleine formaat maakt dit de Cavalier King Charles Spaniel het ideale hondenras voor kleine appartementen.

Yorkshire Terrier

De Yorkshire Terrier is klein en heeft niet te veel beweging nodig. Om deze reden voelt dit ras zich ook thuis in een klein appartement. Toch heeft de Yorkshire Terrier, die een zeer zelfbewust karakter heeft, een consequente opvoeding nodig.

Voorzorg met honden en trappen in het appartement

Knochen Capsules

Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien bij het houden van honden binnenshuis is het risico dat de dieren een trap beklimmen. Trappen zijn voor ons geen probleem, maar vormen wel een grote belasting voor het bewegingsapparaat van honden.

Het frequent beklimmen van trappen kan leiden tot overmatige slijtage van de gewrichten en de mobiliteit van de getroffen viervoeters in toenemende mate beperken. Dit geldt vooral voor jonge dieren, waarvan de gewrichten nog niet volledig ontwikkeld zijn, maar ook voor volwassen dieren.

Als u niet op de begane grond woont of als er een lift aanwezig is, kan het raadzaam zijn om de hond op de trap te dragen. Dit klinkt misschien overdreven, maar het helpt om pijnlijke gewrichtsaandoeningen te voorkomen.

Daarnaast adviseren wij een voedingssupplement met Bellfor Gewrichten & Botten indien nodig. Dit natuurlijke preparaat voorziet uw hond van de ideale combinatie van actieve ingrediënten om een optimale toevoer van voedingsstoffen naar de gewrichten te garanderen.

Goede voeding voor honden thuis

Bij het voeren van honden valt er veel te overwegen. Naast factoren als leeftijd en gewicht is vooral het activiteitenniveau van belang.

Huishoudelijke honden bewegen vaak relatief weinig en hebben daardoor een relatief laag energieverbruik. Desalniettemin is het belangrijk om hen van alle belangrijke voedingsstoffen in de juiste hoeveelheid te voorzien.

Het favoriete menu van Bellfor is bijzonder succesvol. Het hoogwaardige natte voedsel bestaat uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten en wordt zeer goed verdragen. Omdat natvoer een lagere energiedichtheid heeft dan droogvoer, zijn de porties groot genoeg om uw viervoeter met minder calorieën tevreden te stellen.

Het Bellfor-voedingsconcept ondersteunt u bij het voeren van uw huisdier op een soortaangepaste manier en biedt ook passende oplossingen voor de op de behoeften gebaseerde voeding van uw hond.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

21.99 EUR
8.8 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
523.19 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
4.29 EUR
10.73 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive