info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Grote Spitz: Hondenvoer en Rasportret

Banner met Grote Spitz

Grote Spitz

De Grote Spitz is de op één na grootste variëteit van de Duitse Spitz, die door de FCI in een rasstandaard worden gecombineerd.


Ondanks zijn vriendelijke karakter is de Grote Spitz tegenwoordig zeldzaam en wordt zelfs gerekend tot de bedreigde huisdierrassen.

Geschiedenis van de Grote Spitz

De Grote Spitz is een hondenras met een lange traditie. Vroeger werd het toepassingsgebied vooral bepaald door de vachtkleur. Door hun aantrekkelijke uiterlijk waren witte grote spitzhonden erg populair, vooral bij rijke families.


Na de Eerste Wereldoorlog kwamen ze in Amerika aan met immigranten, waar ze vanwege de slechte reputatie van hun land van herkomst werden omgedoopt van Duitse Spitz tot Amerikaanse Eskimo.


De zwarte Grote Spitz is waarschijnlijk afkomstig uit Zuid-Duitsland. Daar werd het lange tijd gebruikt door wijnbouwers om de wijnstokken te bewaken. Deze omstandigheid leverde de zwarte Grote Spitz ook de naam Weinbergspitz op.


Vandaag de dag is de Grote Spitz zeldzaam geworden. Sinds 2003 heeft de Society for the Conservation of Old and Endangered Domestic Animal Breeds het als extreem bedreigd geclassificeerd. Ondanks enige inspanningen op het gebied van de fokkerij is er in dit opzicht weinig veranderd, zoals blijkt uit de dubbelcijferige geboortecijfers in de puppystatistieken van de VDH.

Kenmerken van de Grote Spitz

De Grote Spitz is een middelgrote hond. Volgens de rasstandaard bereikt hij een schouderhoogte van ongeveer 45 centimeter, waarbij een afwijking tot vijf centimeter in beide richtingen is toegestaan.


Het gewicht van de Grote Spitz staat niet vast in de rasstandaard en ligt normaal gesproken tussen de 15 en 20 kilogram.


De grote spitz heeft een puntige snuit die enigszins aan een vos doet denken. Hij draagt zijn kleine, puntige oren rechtop en zijn donkere, amandelvormige ogen worden begrensd door zwart gepigmenteerde ooglidranden.


Zoals alle Duitse Kant wordt de Grote Spitz gekenmerkt door een dichte vacht. De vacht bestaat uit een dichte, gewatteerde ondervacht en een lange, rechtopstaande bovenvacht. In tegenstelling tot zijn kleinere verwanten wordt de Grote Spitz uitsluitend gefokt in de kleuren wit, zwart en bruin. De bruine variëteit is vandaag de dag zeer zelden te zien.


De schouders en de nek van de grote spitz zijn bedekt met een weelderige manen. De achterkant van de voorpoten is gevederd en de achterpoten zijn ook overvloedig behaard. De grote spitz draagt zijn borstelige staart gebogen over zijn rug.

Grote Spitz karakter en temperament

Grote Spitz karakter en temperament

De Grote Spitz wordt beschouwd als alert en leergierig. Zijn opvoeding is meestal zonder noemenswaardige problemen. De intelligente honden kunnen heel goed springen en staan vaak op hun achterpoten om de aandacht van hun baasje te trekken.


De Grote Spitz heeft praktisch geen jachtinstinct, zodat hij meestal gemakkelijk zonder riem kan worden geleid als hij samen loopt. Tegelijkertijd is het zeer alert en daarom ook zeer geschikt als betrouwbare waakhond.


De Grote Spitz bouwt een hechte band op met zijn eigenaars. Hij waardeert het echt om tijd door te brengen met zijn familie. In de omgang met kinderen is hij altijd vriendelijk en geduldig.

Activiteiten met de Grote Spitz

De Grote Spitz voelt zich bijzonder comfortabel als hij in zijn huis een tuin ter beschikking heeft. Het is ook mogelijk om hem als huishond te houden. Maar in dit geval is het des te belangrijker om hem fysiek en mentaal genoeg uit te dagen.


Want de Grote Spitz heeft absoluut voldoende aandacht en bezetting nodig. Hij staat graag in het middelpunt van de belangstelling en toont zijn buitengewone vermogen om in gedachtenspelletjes te leren. Daarnaast is de hondensport zeer geschikt om de bewegingsdrang van de Grote Spitz te bevredigen.

De volgende hondensporten zijn onder andere geschikt voor de Grote Spitz:

Belangrijke apex ziekten

De Grote Spitz is een robuuste hond, die vaak tot 15 jaar oud wordt. Toch kan zelfs een Grote Spitz op natuurlijke wijze ziek worden. Naast algemene problemen, zoals oorinfecties en diarree, heeft hij een zekere neiging tot heupdysplasie.


Bovendien hebben grote spitz af en toe de neiging tot haaruitval (alopecia), wat zonder duidelijke reden gebeurt en na verloop van tijd steeds meer leidt tot kale plekken op het lichaam van de dieren.


Daarnaast is de vacht van de grote punt vrij gemakkelijk te onderhouden, gezien de dikte en de lengte. Regelmatig borstelen en het verwijderen van vuil is meestal voldoende om de vacht in goede conditie te houden bij honden zonder alopecia.

De juiste voeding voor de Grote Spitz

Voor een lang en gezond hondenleven is het essentieel om de Grote Spitz naar behoefte te voeden. Hiervoor is het niet voldoende om op de juiste hoeveelheid voedsel te letten.


Het is ook minstens zo belangrijk om te zorgen voor een optimale toevoer van alle noodzakelijke voedingsstoffen.


Dit is bijzonder gemakkelijk met ons licht verteerbaar droogvoer. Want Münsterländer Landschmaus van Bellfor bevat alleen natuurlijke ingrediënten die het droogvoer voor honden niet alleen lekker, maar ook licht verteerbaar maken.

Daarnaast kan een voedingssupplement met de volgende producten van Bellfor nuttig zijn voor de Grote Spitz:

Met het speciale voedingsconcept van Bellfor bent u vanaf het begin bij het voeren van uw Grote Spitz.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

31.39 EUR
523.19 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive