info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Greyhound: Hondenvoer en Rasportret

Banner met Greyhound

Greyhound

De Greyhound is een groot hondenras uit Groot-Brittannië. Hij behoort tot de windhonden en is daarom door de FCI opgenomen in groep 10, sectie 3. De Greyhound is het op één na snelste landdier ter wereld direct na de cheetah en daarom regelmatig de ster bij windhondenraces, die vooral in Engeland erg populair zijn.

Geschiedenis van de Greyhound

De voorouders van de Greyhound zijn waarschijnlijk bijna 2500 jaar geleden door de Kelten naar Groot-Brittannië gebracht. Vanaf de 16e eeuw werd de Spaanse Galgo Español toegevoegd, die in grote aantallen werd geïntroduceerd.


Op basis hiervan werd dan de gerichte fokkerij, waaruit uiteindelijk de Greyhound van vandaag is voortgekomen, gestart. Zoals alle windhonden was de Greyhound in eerste instantie een jachthond, maar hij werd al snel gebruikt bij windhondenrassen en vond uiteindelijk zijn weg van Groot-Brittannië naar de VS.


Zelfs vandaag de dag zijn Greyhounds vaste gasten op hondenraces vanwege hun ongelooflijke snelheid. Bovendien hebben ze zich ontwikkeld tot vrij populaire gezinshonden, die hun eigenaren inspireren met een rustig en evenwichtig karakter.

Kenmerken van de Greyhound

De gemiddelde levensverwachting van de Greyhound ligt tussen de 10 en 14 jaar. Met een schouderhoogte van 71 tot 76 centimeter voor reuen en 68 tot 71 centimeter voor teven is de Greyhound niet alleen bij de windhonden een van de grote rassen.


Zijn lichaam is typisch slank en heeft goede spieren, maar ook lange runs en een diepe borstkas. De rasstandaard schrijft geen bepaald gewicht voor de Greyhound voor. In de regel ligt dit echter binnen een bereik van 23 tot 33 kilogram.


Al met al laat de Greyhound een zeer elegante en soepele indruk achter. Zijn nek en hoofd zijn langgerekt en smal. Hij heeft een matig getrainde stop. Zijn ovale ogen zijn meestal donker en zijn kleine oren zijn roosvormig.


De dichte, fijne vacht van de Greyhound is kort en glad. De rasstandaard staat witte, zwarte, fawn, blauwe en gestroomde honden toe, evenals tweekleurige dieren met wit als basiskleur en een vlekje in een van de genoemde kleuren.

Greyhound natuur en karakter

De Greyhound kenmerkt zich door een evenwichtig en rustig karakter. In het dagelijks leven blijkt hij vrij eenvoudig en zuinig te zijn. Bovendien wordt hij beschouwd als zeer intelligent en uiterst gevoelig.


Zodra hij zijn eigenaar in zijn hart heeft gesloten, laat de Greyhound zijn aanhankelijke kant zien. Zijn gezelligheid is echter meestal beperkt tot de leden van zijn familie. De Greyhound heeft de neiging om afstandelijk en terughoudend te zijn ten opzichte van vreemden.

Activiteiten met de Greyhound

Activiteiten met de Greyhound

Net als andere windhonden werd de Greyhound oorspronkelijk gebruikt als jachthond. Op dit gebied zijn de sierlijke viervoeters vandaag de dag echter nauwelijks van belang. Slechts in enkele landen, zoals bijvoorbeeld Ierland, wordt de Greyhound nog gebruikt voor de jacht op klein wild.


Hij wordt echter veel vaker gebruikt bij windhondenraces. Daar bereikt hij snelheden tot 70 kilometer per uur, waarmee geen van de aan hem verwante rassen het bij kan houden.


Dankzij zijn knuffelige en rustige karakter heeft de Greyhound zich ook ontwikkeld tot een populaire gezinshond. In deze context kan zijn sterke jachtinstinct echter een ernstig probleem blijken te zijn. Want het is soms nauwelijks mogelijk om buiten een Greyhound zonder aarzeling aan de lijn te krijgen en vrij te laten lopen. Daarnaast moeten aspirant-eigenaren van een Greyhound zich ervan bewust zijn dat het ras voldoende moet worden verplaatst.


In tegenstelling tot andere honden is de Greyhound echter minder geïnteresseerd in een veeleisende activiteit, maar eerder in het bevredigen van zijn plezier in het rennen. Naast de klassieke baanwedstrijden is het kunstaas ook zeer geschikt voor dit doel.

Greyhound ziekten

Helaas is de Greyhound, zoals de meeste rashonden, niet gespaard gebleven van een verhoogd risico op bepaalde typische rassenziekten.

Met name de Greyhound heeft een bovengemiddelde kans op de volgende gezondheidsproblemen:

De Greyhound-barrière

Greyhound obstructie is een ziekte die enkele dagen na fysieke inspanning optreedt en schade aan de spieren veroorzaakt. Dit leidt onder andere tot verlies van eetlust, vermoeidheid en een stijve gang. 


Het eerste teken van Greyhound's obstructie is een donkere kleur van de urine. Als u dit symptoom in uw Greyhound opmerkt, is het essentieel dat u direct naar de dierenarts gaat.

Gewrichtsziekten van de Greyhound

Hoe belangrijk voldoende beweging ook is voor de Greyhound, de belasting van het spier- en skeletstelsel, die gepaard gaat met een hoge sportbelasting, is net zo groot. Gewrichtsproblemen komen dus vrij vaak voor en kunnen zeer pijnlijk zijn voor uw Greyhound.

Tartaar in de Greyhound

De meeste hazewindhonden hebben een verhoogde neiging om tandsteen te vormen. De Greyhound is helaas geen uitzondering. Aangezien tandsteen niet alleen een cosmetische fout is bij honden, maar meestal het begin is van permanente tandproblemen, moet u voldoende aandacht besteden aan de tandverzorging van uw Greyhound.

De juiste voeding voor uw Greyhound

Voeding naar behoefte speelt een doorslaggevende rol voor de gezondheid en het welzijn van uw Greyhound. De energiebehoefte van uw viervoeter is afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd, gewicht en lichaamsbeweging en moet daarom individueel worden berekend.


Met het speciale voedingsconcept van Bellfor maakt u altijd de juiste keuze voor het voeren van uw Greyhound. Wij adviseren ofwel ons goed verdragen koudgeperste droogvoer, ofwel, voor dieren met een hoge trainingsbelasting, ons bijzonder energierijke Premium PUR Aktiv droogvoer.

Daarnaast kan het nuttig zijn om het dagelijkse dieet van uw Greyhound aan te vullen met de volgende producten van Bellfor:

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

39.49 EUR
3.95 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
523.19 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
104.63 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive