info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Galgo Español: Hondenvoer en Rasportret

Banner met Galgo Español

Galgo Español

De Galgo Español is een grote windhond uit Spanje. Hij wordt deels ook wel Spaanse Windhond of gewoon Galgo genoemd en staat onder leiding van de FCI in groep 10, sectie 3. De Galgo Español heeft een lange geschiedenis. In Spanje wordt hij nog vaak gebruikt voor de jacht. Daarnaast ontwikkelt hij zich echter ook steeds meer tot een populaire gezinshond.

Geschiedenis van de Galgo Español

De oorsprong van de Galgo Español gaat terug naar de oude wereld. Al meer dan 2500 jaar geleden jaagden de Kelten met hazewindhonden, die ze ook meenamen naar het Iberisch schiereiland. Na de verovering van het huidige Spanje noemden de Romeinen de Keltische honden Canis Gallicus (Gallische hond), wat waarschijnlijk aanleiding gaf tot de huidige naam Galgo Español.


Naast de jachthonden van de Kelten behoren de Arabische windhond Sloughi, die door de Moren naar Spanje is gebracht, en de windhond Podenco Ibicenco uit Spanje tot de voorouders van de Galgo Español.


Vanaf de 16e eeuw werd de Galgo Español in grote aantallen geëxporteerd naar Groot-Brittannië, waar het ras een beslissende invloed had op het fokken van de Greyhound. Aangezien de Galgo Español steeds weer met de Greyhound werd gekruist, vooral in de 20e eeuw, is het voor leken vandaag de dag soms moeilijk om de twee windhondenrassen van elkaar te onderscheiden.

Kenmerken van de Galgo Español

Als de Galgo Español op een soort-passende manier wordt gehouden, kan hij een gemiddelde levensverwachting van 12 tot 15 jaar bereiken, wat vrij opmerkelijk is voor grote honden. De schouderhoogte van volwassen mannetjes is 62 tot 70 centimeter, terwijl vrouwelijke Galgo's meestal wat kleiner worden met 60 tot 68 centimeter.


De Galgo Español heeft een slank, langwerpig lichaam en bereikt ondanks zijn grootte slechts een gewicht van 20 tot 30 kilogram. De diepe ribbenkast en de goed gespierde achterpoten van de Galgo Español zorgen voor een pezig uiterlijk.


Het hoofd is erg smal en de stop is maar heel licht geprononceerd. De amandelvormige ogen van de Galgo Español zijn vrij klein en donker, zijn opvallende oren zijn relatief groot.


Er zijn geen beperkingen met betrekking tot de kleur van de vacht. De Galgo Español wordt echter in twee varianten gefokt. De ruwharige Galgo Español heeft een harde en ruige vacht met een gemiddelde lengte tot 10 centimeter. De vacht van de kortharige Galgo Español is zeer kort en fijn en heeft geen ondervacht.

Galgo Español Natuur en Karakter

De Galgo Español is een rustige en gereserveerde viervoeter. Tegenover de eigenaar bewijst hij extreem aanhankelijk te zijn. Bovendien wordt hij als nieuwsgierig en intelligent beschouwd.


Wat betreft zijn houding is de Galgo Español vrij gemakkelijk te verzorgen en zuinig. Voor een windhond kan hij heel goed getraind worden. Met andere honden kan hij normaal gesproken zonder problemen overweg. Tegenover vreemden lijkt hij meestal afstandelijk. Hij is echter niet geneigd tot agressie.

Activiteiten met de Galgo Español

Activiteiten met de Galgo Español

Zoals alle windhonden is de Galgo Español een klassieke jachthond. Vooral in zijn Spaanse thuisland wordt hij nog regelmatig gebruikt voor de hazenjacht. Als puur ras profiteert hij van zijn goede uithoudingsvermogen en van zijn snelheid van meer dan 60 kilometer per uur.


Verder wordt de Galgo Español ook gebruikt voor windhondenraces. Vergeleken met de Greyhound is hij een duurzamere loper, maar tegelijkertijd is hij een stuk langzamer. Om deze reden is de Galgo Español vooral geschikt om te lokken in plaats van op het circuit te rennen.


Het houden als gezinshond is ook mogelijk en is de laatste jaren steeds populairder geworden.


Als pure gezelschapshond bewijst de Galgo Español een aanhankelijke en beminnelijke viervoeter te zijn. Het enige noemenswaardige probleem waar eigenaren van een Galgo Español regelmatig mee te maken krijgen is het sterk ontwikkelde jachtinstinct van de viervoeter.


Omdat een typische Galgo Español vrijwel altijd op jacht is en altijd klaar staat om een vermeende prooi te achtervolgen. Het aansporen in het wild gaat dus soms gepaard met een zeker risico.


Hoe dan ook, het is belangrijk dat de Galgo Español aan zijn hoge bewegingsdrang voldoet. Een goede mogelijkheid hiervoor is het zojuist genoemde lokaas, waarbij de viervoeters een dummyhaas in de open lucht kunnen achtervolgen.

Galgo Español ziekten

De Galgo Español wordt nog steeds voornamelijk gefokt voor de prestaties. Dit kan een van de redenen zijn waarom het ras over het algemeen in goede gezondheid verkeert en waarom rasgebonden ziekten zeldzaam zijn.

Desondanks kan de Galgo Español onder andere last hebben van de volgende gezondheidsproblemen:

  • Gewrichtsproblemen kunnen vooral ontstaan door een hoge fysieke belasting van de Galgo Español tijdens de jacht of de hondensport.
  • De Greyhound-barrière is een levensbedreigende ziekte die vooral voorkomt bij ongetrainde windhonden en die ervoor zorgt dat de spieren na de inspanning achteruitgaan.
  • De Galgo Español heeft net als zijn familieleden vaak last van tandsteen, wat vaak de eerste stap is naar ernstigere tandproblemen.

Het juiste dieet van de Galgo Español

Om de gezondheid en het welzijn van uw Galgo Español optimaal te ondersteunen, is een evenwichtig dieet dat rekening houdt met de behoeften van uw viervoeter van groot belang. De individuele behoeften van uw hond zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals gewicht, leeftijd en lichaamsbeweging en kunnen daarom variëren.


Wij raden u aan uw Galgo Español te voeden met ons bijzonder licht verteerbare koudgeperste droogvoer zonder granen. Voor dieren die actief zijn in de hondensport en dus een verhoogde energiebehoefte hebben, bieden wij met Bellfor Premium PUR Aktiv het passende alternatief.

Daarnaast adviseren wij een voedingssupplement met de volgende producten indien gewenst:

  • Bellfor Gewrichten & Botten met Ovopet voorziet de gewrichten van uw Galgo Español van belangrijke voedingsstoffen en helpt zo gewrichtsklachten tegen te gaan.
  • Bellfor Fitness Poeder met insectenproteïne voorziet uw hond van waardevolle aminozuren om te voldoen aan de verhoogde eiwitbehoefte als gevolg van lichamelijke activiteit.
  • Bellfor Dental Poeder is ons natuurlijke voedingssupplement voor de dagelijkse tandverzorging, waardoor uw Galgo Español tandsteen geen kans krijgt.
Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

38.49 EUR
3.85 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
523.19 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
104.63 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive