info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

De perfecte Slaapplaats voor uw Hond

Vergeleken met de mens hebben honden aanzienlijk meer slaap en rust nodig. Afhankelijk van de leeftijd van de viervoeter kan de behoefte aan rust en slaap oplopen tot 20 uur per dag.

Een geschikte slaapplaats is daarom van groot belang voor honden. Tegelijkertijd maakt het enorme aanbod aan hondenbedden het voor hondenbezitters moeilijk om de juiste keuze te maken. We leggen uit wat belangrijk is en waar u op moet letten bij uw hond om te slapen.

Neem uw tijd voor de aankoop

Wanneer u op zoek bent naar een hondenbed voor uw viervoeter, zult u snel merken dat de selectie nu gemakkelijk kan concurreren met die van een normale meubelzaak.

Neem daarom de tijd om de toekomstige slaapplaats voor uw hond te kiezen en zorg ervoor dat deze past bij de behoeften en de grootte van het dier.

De hond moet zijn slaapplaats leuk vinden

De perfecte Slaapplaats voor uw Hond

Niet elke hond heeft dezelfde voorkeur voor wat betreft zijn slaapplaats. Sommige viervoeters liggen graag op de grond, terwijl anderen de voorkeur geven aan een bijzonder zachte en comfortabele ondergrond.

Bij het kiezen van de juiste slaapplaats is het daarom belangrijk om de voorkeuren van de hond te kennen en er rekening mee te houden bij het kopen van een hond. Je eigen smaak moet op de tweede plaats komen.

Een goede plek om te slapen biedt de hond veiligheid

Honden willen zich veilig voelen in hun slaapplaats. Om deze reden is het raadzaam om te kiezen voor een hondenbed of een hondenmand met verhoogde zijkanten. Deze bieden de viervoeters bescherming en de mogelijkheid om het hoofd iets hoger te plaatsen.

De juiste grootte van de slaapplaats

De juiste maat is een van de belangrijkste criteria waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een slaapplaats voor uw hond. De viervoeter moet zich gemakkelijk kunnen uitstrekken in zijn hondenbed.

Meet voor de aankoop de lengte van uw hond van het puntje van zijn neus tot het einde van zijn rug. Voeg ongeveer tien centimeter toe aan uw meting. Zo weet u zeker dat het hondenbed niet te klein is.

De juiste afdekking voor het slaapgedeelte van de hond

De meeste hondenrassen hebben haar. Vooral tijdens de vachtwisseling is het haarverlies zeer sterk. Om deze reden is het raadzaam om de voorkeur te geven aan een slaapplaats met een gladde bovenkant.

Dit is gemakkelijker schoon te maken, wat ook belangrijk is voor de hygiëne en de verspreiding van parasieten zoals vlooien. Idealiter moet de hoes van het hondenbed afneembaar zijn en geschikt voor de wasmachine.

De vachtlengte beïnvloedt de voorkeur van de hond

De vachtlengte is een andere factor waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een slaapplaats voor uw hond. Korttharige rassen houden meestal van bijzonder warm en knuffelig, terwijl langharige dieren vaak de voorkeur geven aan een glad materiaal, omdat ze anders snel te heet worden.

De juiste plaats voor de slaapplaats van de hond

De plaats waar de slaapplaats van uw hond zich bevindt is minstens zo belangrijk als de juiste grootte en het juiste materiaal.

Let op de volgende punten om een geschikte locatie te vinden voor de slaapplaats van uw hond:

  • Plaats het hondenbed niet naast een verwarming.
  • Vermijd tochtige plekken omdat dit problemen zoals tranende ogen kan veroorzaken.
  • Het slaapgedeelte moet de hond een goed uitzicht rondom bieden.
  • Je viervoeter zou zich moeten kunnen terugtrekken zonder zich buitengesloten te voelen.
  • De garage of een hoek in de gang is geen geschikte plaats voor het hondenbed.
  • Puppy's moeten dicht bij u in de buurt zijn, dus het is zinvol dat puppy's in uw slaapkamer slapen.
  • Een buitenslaapruimte is alleen geschikt voor sommige rassen. Maar ook bij deze rassen moet hij uiterlijk in de winter binnenshuis worden geplaatst.

Let op de kwaliteit van de slaapplaats van uw hond

Een hoogwaardig hondenbed gaat meestal langer mee en is ook veel comfortabeler voor uw hond. Een bed met matrasinleg is daarom meestal een goede keuze.

Zo'n bed is iets duurder, maar blijkt robuust en duurzaam te zijn, zodat u niet al na een paar maanden weer op zoek hoeft te gaan naar een bed voor uw hond.

De perfecte plek voor honden om te slapen - de belangrijkste dingen in één oogopslag

Een hondenbed in de juiste maat, afgestemd op de voorkeur van de viervoeter, zorgt ervoor dat uw hond zich comfortabel voelt in zijn slaapplaats en voldoende rust en slaap vindt.

Voor de gezondheid en het welzijn van uw hond is dit minstens zo belangrijk als een op de soort afgestemde voeding met hoogwaardig hondenvoer, dat precies is afgestemd op de behoeften van de viervoeters.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
41.86 EUR
167.43 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
13.21 EUR
440.28 EUR / 1 L
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive