info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Mogen honden peren eten?

Het is bekend dat voeren naar behoefte een doorslaggevende bijdrage levert aan de gezondheid en het welzijn van honden. Bij voer dat van meet af aan niet als hondenvoer bedoeld is, is het dus in principe zinvol om een beetje voorzichtig te zijn. Sommige voedingsmiddelen die voor ons mensen volkomen onschadelijk zijn, kunnen bij honden toch leiden tot onaangename spijsverteringsproblemen of zelfs vergiftiging.


Of honden peren mogen eten en/of de populaire vrucht ook als ongeschikt voedsel voor viervoeters wordt beschouwd, wordt hieronder uitgelegd.

Dürfen Hunde Birnen essen

Fruit als gezonde snack voor uw hond?

Fruit staat bekend om zijn rijkdom aan vitaminen en is ongetwijfeld een gezonde snack. Voor ons mensen maakt fruit gewoon deel uit van een evenwichtige voeding.


In principe geldt dit ook voor honden, maar hun voedingsbehoeften zijn heel anders dan de onze. Geef uw viervoeter daarom niet gewoon hetzelfde voedsel als u op uw bord legt. Dit geldt ook voor zogenaamd gezonde dingen, zoals fruit.


Omdat niet alle vruchten geschikt zijn voor honden. Druiven zijn zelfs giftig voor de dieren en het eten ervan kan in het ergste geval fataal zijn. Als u uw hond van tijd tot tijd een stukje peer wilt voeren, hoeft u zich wat dat betreft echter geen zorgen te maken.

Peren als lekkere snack voor honden

Peren komen oorspronkelijk uit Azië. Net als appels behoren ze tot de familie van de pitvruchten. Dankzij hun lage fruitzuurgraad en hun hoge fructosegehalte smaken ze meestal iets zoeter dan appels.


Peren bevatten verschillende vitaminen. Naast vitamine C zijn dat onder meer vitamine A en sommige B-vitamines. Ze bevatten ook calcium en kalium en zijn vrij rijk aan vezels. De energie-inhoud van peren is iets minder dan 60 calorieën per 100 gram. Ze worden ook als maagvriendelijk beschouwd, wat vooral voor honden met maagproblemen een voordeel kan zijn.


Als u uw hond peren wilt geven, moet u de voorkeur geven aan overrijpe vruchten. U kunt deze gemakkelijk herkennen aan het feit dat ze met uw vinger kunnen worden ingedrukt.

Geef de hond niet te veel peer

Ook al mogen honden over het algemeen peer eten, toch moet de consumptie van deze vrucht binnen de perken worden gehouden. Wat dit in elk individueel geval betekent, hangt natuurlijk grotendeels af van de grootte van uw viervoeter. Maar zelfs zeer grote dieren zouden niet elke dag meerdere peren moeten eten.


Als er een perenboom in uw tuin staat en uw hond de smaak van het zoete fruit te pakken heeft gekregen, is het dus raadzaam om afgevallen peren in de oogsttijd tijdig op te rapen, zodat uw viervoeter ze niet ongecontroleerd kan opeten.


Net als veel andere groenten en fruit kan een teveel aan peer bij uw hond spijsverteringsproblemen veroorzaken, zoals diarree of winderigheid. Door uw hond slechts af en toe een stukje peer als tussendoortje te geven, kunt u dit voorkomen.

Mogen honden ingemaakte peren eten?

Het feit dat honden verse peren mogen eten, geldt niet voor de ingemaakte variant die in potten en blikken in de supermarkt verkrijgbaar is.


In de regel bevatten ingemaakte peren veel extra suiker. Dit is niet gezond voor uw trouwe viervoeter en hoort niet thuis in een evenwichtige hondenvoeding.

Onze conclusie over het onderwerp peren als snack voor honden

De vraag of honden peren kunnen eten, kan in principe met ja worden beantwoord. Geef uw viervoeter echter indien mogelijk overrijp fruit, omdat dat voor hem lichter verteerbaar is. 


Natuurlijk moet u niet overdrijven in termen van hoeveelheid. Maar af en toe een stukje peer is geen probleem voor uw hond en de meeste viervoeters vinden de lekkere smaak erg lekker.


Ondanks dat moet u zich er natuurlijk van bewust zijn dat fruit zoals peren honden niet kan voorzien van voedingsstoffen die overeenkomen met hun behoeften. Om een op de soort afgestemde voeding te garanderen, moet de voeding van uw viervoeter uiteraard vooral uit hondenvoer van hoge kwaliteit bestaan. In onze winkel vindt u alles wat u daarvoor nodig hebt, van graanvrij droog- en natvoer tot gezonde hondensnacks.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

5.22 EUR
52.23 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
7.84 EUR
156.8 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
7.84 EUR
156.8 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive