info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Mogen honden paprika eten?

Dürfen Hunde Paprika essen

Paprika bevat veel vitaminen en is een uiterst gezond voedingsmiddel voor de mens. Dit betekent echter niet automatisch dat dit ook voor uw viervoetige metgezel geldt. Lees hieronder of honden paprika mogen eten of dat het eten ervan risico's kan opleveren.

Paprika voor honden: gezond of giftig?

Paprika is rijk aan vezels en wordt gekenmerkt door zijn hoge gehalte aan o.a. vitamine A, B en C. Het bevat ook verschillende mineralen, zoals calcium, zink, magnesium, en secundaire plantaardige verbindingen die een antioxiderende en ontstekingsremmende werking hebben.


Op het eerste gezicht lijken paprika's gezond voor een hond en menig baasje zal dan ook denken dat hij met de groente iets goeds doet voor zijn viervoeter.


De realiteit is echter enigszins anders. Bij nader inzien worden paprika's niet aanbevolen als snack voor honden. De groente, die behoort tot de zogenaamde nachtschadefamilie, bevat solanine. Als honden een klein stukje paprika eten, is dit meestal geen al te groot probleem.


Als honden echter een enigszins grote hoeveelheid paprika eten, kan de solanine diarree, braken en andere ernstige vergiftigingsverschijnselen zoals krampen en duizeligheid veroorzaken. In dat geval moet u onmiddellijk een dierenarts raadplegen met uw viervoeter.

Mogen honden gekookte paprika eten?

Als u uw hond paprika wilt voeren, moet u de groente eerst koken. Dit vermindert het solaninegehalte en maakt de paprika's beter verteerbaar voor uw hond.


We raden u echter aan de hoeveelheid klein te houden en uw hond niet te veel paprika tegelijk te geven. De groene stengel van de groente daarentegen mag nooit in de voerbak terechtkomen, aangezien deze ook een bijzonder hoog solaninegehalte heeft.

Mogen honden rode paprika eten?

Afhankelijk van de rijpheidsgraad zijn de paprika's groen, geel, oranje of rood. Rijpe, rode paprika's bevatten gewoonlijk iets minder solanine. Als u uw hond ondanks de mogelijke risico's rauwe paprika wilt laten eten, is de rode soort dus nog steeds het meest geschikt voor hem.

Wat honden kunnen eten in plaats van paprika

Natuurlijk is er niets mis mee om uw hond tussendoor wat fruit of groenten te voeren. Zolang u de juiste soorten kiest, kan uw trouwe viervoeter net als u profiteren van de vitaminen en mineralen die ze bevatten.


Geef uw hond bijvoorbeeld een stukje wortel, komkommer, peer of appel. Deze groenten en vruchten worden meestal goed verdragen en veel viervoeters eten ze graag. Tegelijkertijd hoeft u, in tegenstelling tot paprika, niet bang te zijn dat het eten ervan schadelijk is voor de gezondheid van uw hond.

Honden paprika's laten eten - onze conclusie

Hund und Snack

Zoals u leest, zijn paprika's geen goede snack voor honden. Hoewel een klein stukje van tijd tot tijd meestal geen noemenswaardig ongemak veroorzaakt en honden dus prima kleine hoeveelheden paprika mogen eten, zijn er ongetwijfeld talloze geschiktere alternatieven om uw viervoeter tussen de maaltijden door een traktatie te geven.


Probeer bijvoorbeeld een stukje wortel of appel, of ga meteen voor Bellfor hondensnoepjes. In ons uitgebreide assortiment vindt u zeker een gezonde hondensnack die uw trouwe viervoeter niet zal kunnen weerstaan.


Tegelijkertijd kunt u er zeker van zijn dat de ingrediënten in onze traktaties, in tegenstelling tot paprikapoeder, perfect door honden worden verdragen en dat uw viervoeter zonder zorgen van de gezonde traktaties kan genieten.


Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften
watsapp-button-icon
bellfore motive