info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Mogen honden aardbeien eten?

Dürfen Hunde Erdbeeren essen

Aardbeien staan bij veel mensen hoog op de lijst van favoriete vruchten en verschijnen tijdens het seizoen regelmatig op hun bord. Maar niet alleen mensen houden van aardbeien. Bovendien kan menig hond de zoete smaak van het fruit niet weerstaan.


Misschien geldt dit ook voor uw viervoeter en vraagt u zich af of honden aardbeien mogen eten en of het fruit zelfs schadelijk voor hen is. We zullen u het antwoord op deze vraag in het volgende artikel geven.

Aardbeien voor honden: gezond of gevaarlijk?

Fruit, zoals aardbeien, is voor ons mensen een natuurlijk onderdeel van een evenwichtige voeding. Honden hebben in dit opzicht echter andere behoeften. Als semi-carnivoren moet hun voeding voldoende dierlijke vetten en eiwitten bevatten, waarmee wij uiteraard ook rekening hebben gehouden bij de samenstelling van onze smakelijke hondensnacks.


Bovendien zijn veel voedingsmiddelen die wij zonder problemen verdragen, ongeschikt of zelfs giftig voor onze viervoetige vrienden. Dit geldt niet alleen voor dingen als chocolade, maar ook voor voedingsmiddelen die eigenlijk gezond zijn, zoals sommige soorten fruit of groenten.


Maar aardbeien horen daar niet bij. Als u uw hond aardbeien laat eten, hoeft u zich normaal gesproken geen zorgen te maken dat u hem kwaad doet.

Aardbeien bevatten veel waardevolle voedingsstoffen voor honden

Aardbeien worden als gezond beschouwd. Ze behoren tot de caloriearme vruchten en hebben een relatief laag suikergehalte. Tegelijkertijd bevatten ze verschillende belangrijke vitaminen en mineralen, zoals vitamine C, foliumzuur, magnesium en calcium.


Bovendien zijn aardbeien rijk aan secundaire plantaardige verbindingen, die onder meer fungeren als antioxidanten in het lichaam om de cellen te helpen beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

Was aardbeien voor honden grondig voordat u ze aan uw hond geeft

Voordat u uw hond aardbeien laat eten, moet u het fruit grondig wassen. Dit geldt met name voor fruit dat niet afkomstig is van biologische landbouw of uit uw eigen tuin en dus besmet kan zijn met bestrijdingsmiddelen. Natuurlijk is het ook raadzaam om onbehandelde aardbeien te wassen voordat u uw hond ervan laat eten.

Laat uw hond aardbeien eten, maar met mate

Hoewel aardbeien over het algemeen gezond zijn voor honden, moet u uw viervoeter niet te veel fruit in één keer laten eten. Anders kan het eten van de vrucht uw hond diarree en maagpijn bezorgen.


Een of twee aardbeien voor kleine honden of een handvol fruit voor grote honden zijn over het algemeen echter prima en veel viervoeters accepteren ze graag als een welkome afwisseling in hun dieet.

Verdragen alle honden aardbeien?

Normaal verdragen honden aardbeien heel goed met mate. Toch is het mogelijk dat de consumptie van aardbeien kan leiden tot intoleranties of allergische reacties. Als u dergelijke symptomen bij uw hond opmerkt, moet u hem natuurlijk geen aardbeien meer laten eten en zich in de toekomst beperken tot fruitsoorten die hij verdraagt.

Mogen honden bevroren aardbeien eten?

Zoals we allemaal weten, zijn aardbeien niet het hele jaar door verkrijgbaar. In de herfst en de winter heeft u geen andere keuze dan aardbeien uit de diepvries te gebruiken. Zolang ze ongezoet zijn, kunnen ze ook door honden worden gegeten.


In de zomer hoeft u de aardbeien voor uw hond niet eens te ontdooien, maar kunt u ze ook bevroren aanbieden als een verfrissend tussendoortje.

Aardbeien voor honden - onze conclusie

Hunde und Nassfutter

Zoals u kunt zien, mogen honden ook aardbeien eten. Er is dus niets mis mee om ze te delen met uw viervoeter. Zolang u hem niet zoveel aardbeien geeft dat hij buikpijn of diarree krijgt, zijn ze een gezond en lekker tussendoortje dat de meeste honden zonder problemen kunnen verdragen.


Desondanks spreekt het voor zich dat aardbeien geen maaltijdvervanger voor honden zijn en dat ze, ondanks de gezonde voedingsstoffen, uw viervoeter niet alle nodige voedingsstoffen leveren. In plaats daarvan moet de voeding van uw hond natuurlijk hoofdzakelijk bestaan uit hondenvoer van hoge kwaliteit, zoals u dat in onze winkel vindt.


Aardbeien moeten daarom alleen worden gezien als een kleine traktatie die u uw hond tussen de maaltijden door kunt geven, en verder moet u vertrouwen op soorteigen droog- en natvoer van Bellfor.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften
watsapp-button-icon
bellfore motive